torstai 6. elokuuta 2009

KouluunlähtöTätäkin postausta on tullut luvattua. Yritetään.

1) Reppu. Rumiahan ne pienille koululaisille tarjolla olevat reput pääsääntöisesti ovat, mitäpä sitä kieltämään. Jos äidin hermo ei niitä kestä niin perinteiset Jansport, Dakine ja Eastpak saattavat olla ratkaisu. Loytyy yksivärisenä ja kuviollisena, pienempää ja isompaa mallia. Fjällräven tekee myös uutta tulemistaan ja siitäkin löytyy pienempi versio. Näitä ”tylsiä” reppuja voi sitten tuunata mieleisekseen. Kaupoista löytyy vaikka minkälaista killutinta laukkuihin roikkumaan.

Lähes kaikilta vaatevalmistajilta löytyy myös reppuja mutta ei mitään käsitystä mistä niistä saa. Nettikaupoista ehkä. Mm. Vingino, Replay ja kumppanit ovat kunnostautuneet myös reppuaisoissa. Google laulamaan;) Hakusanaksi merkki + ”bags” tai ”tassen” tai ”rugtas” niin luulisi jotain löytyvän.

Reppujen ergonomiaan kannattaa kiinnittää huomiota. Pienten koululaisten kirjat eivät paljon paina mutta kun sisään sullotaan liikuntakamat ja muut aarteet niin paino nousee kummasti. Liikuntakamoja varten kannattaa hommata erillinen pussukka, niitä löytyy ihan H&M:sta ja aika monella vaatemerkilläkin on omansa (se sama missä Ticketin ja VDT:n sadeasut myydään). Jossain repuissa on valmiiksi sellainen.

Ja palloa potkiville (poikien) äideille vinkki: Jalkapalloille on olemassa oma verkkopussukka, jossa on klipsi jolla pallopussin saa reppuun kiinni.

Nykyrepuissa on usein myös tasku MP3:lle ja läpivienti kuulokkeita varten sekä pehmustettu läppäritasku. Näitä eivät varmaan ekaluokkalaiset vielä tarvitse.

2) Avainnauha. Näitäkin löytyy joka lähtöön. Pienille koululaisille suosittelen sellaista mallia missä on turvalukko. Eli nauhan tarpeeksi kiristyessä lukko aukeaa itsestään.

3) Kännykkäkotelo. Lähes joka repussa on kännykkäkotelo. Ja jos sellaisen kaulaan roikkumaan valitsette, niin muistakaa se sama turvalukkosysteemi kuin avainnauhoissakin.

4) Puhelin. Pienille riittää ihan peruspuhelin. Vaikka naapurin Matilla olisi mikä tahansa miljoonagee-älyvempain jossa on kaikki mahdolliset pelit niin vähempikin riittää soittamiseen. Joudutte kuitenkin parin vuoden sisällä ostamaan uudemman puhelimen. Toisekseen puhelin katoaa tuon ikäisillä vielä suhteellisen usein. Ja puhelimeen saldorajoitus, ihan vaan senkin takia, jos se sattuu katoamaan…

Tässä jotain alkuun, voin laittaa lisää myöhemmin. Tai jos jokin mieltä painaa niin kysykää.

P.S. Laura oli koonnut kivasti Minityylin sivuille vinkkejä, käykää kurkkaamassa sieltä.

7 kommenttia:

 1. Meillä eskariin menijä sai ihan Prisman perusrepun, hintaa 10e. Musta oli pojan toive ja se miksi reppu hankittiin jo eskariin, on se, että poika menee koulun eskariin. Sinne kulkee taksilla ja reppu on kätevin. Kännykkää ei vielä saa, eikä tarvitse kun olen kotona.

  Meillä niin kauan kun riittää tuommonen perusreppu niin semmonen hankitaan, teini kun osaa vaatia jo ihan muuta ja reppu nyt ei tietenkään tule kuuloonkaan.

  VastaaPoista
 2. Meillä on jo 4 koululaista ja en kyllä ihan joka vuosi uutta reppua osta. Ihan jo ekologisista syistä ! Ja jos reppu on ehjä ja siisti niin se pestään ja otetaan seuraavana vuonna taasen käyttöön. Jaahas, nyt onkin aika tarkastaa lasten repputilanne :o)

  Kännykkää ei olla hankittu vielä kuin esikolle (14v). En näe tarpeelliseksi kun itse olen kotosalla töissä.

  VastaaPoista
 3. Fjällräven -kaikki ne tulee uudestaan;).Ihan legenda, tuli niin elävänä mieleen kun kävin surffaamassa sivuilla:).

  VastaaPoista
 4. Ostaisin meidän neideille heti Fjällrävenit ihan nostalgian vuoksi, mutta epäilenpä etteivät kelpaa. Pitää olla prinsessaa, peppiä, kiiltoa ja glamouria. Täytyy yrittää aivopestä vielä ;)

  VastaaPoista
 5. Kiitos jo etukäteen näistä koulupostauksista. Olen tänään vähän vaisu = eilen meni Madonnassa pitkäksi, mutta mukavaa oli ( ja en örveltänyt tietenkään, en käytä alkoholia, vaikka nyt voisinkin - jäi raskausaika kai päälle).

  VastaaPoista
 6. Tähän piti lisätä vinkki PUHELIMESTA. Pienille varmasti riittää peruskännykän toiminnot, muttei kestävää. Ainakaan meidän miehille, jotka kulkevat omia polkujaan. :D Eli kun etsin eskarilaiselleni sopivaa puhelinta, tärkeimpään rooliin nousi veden(roiskeiden)pitävyys, kestävyys ja tietysti helppokäyttöisyys. Vaikka digikameravalmistajat pystyvät vesitiiviyteen, puhelinpuolella ei pystytä edelleenkään samaan.

  No, mutta löysimme aika hyvän Samsung M110. Perusruma, mutta IL:n testit vakuuttivat http://www.iltalehti.fi/digi/200808128088943_du.shtml

  Ja nyt puolen vuoden käytöllä voin suositella. Liittymäksi prepaid tai saldorajoitus. Riski ei ole vain lapsen soitot, vaan nimenomaan tuo Ninan mainitsema, JOS puhelin varastetaan...

  VastaaPoista
 7. Jansportin perus musta reppu meni 5-6 luokan ja ylä-asteen ja eastpakkikin aikuisempana on tullut ostettua hyviä ja käteviä reppuja on !

  VastaaPoista