lauantai 22. tammikuuta 2011

Uudet lamputTätäkin on jo pari vuotta funtsittu. Malli on selvä mutta väri, koko ja määrä on ollut hakusessa. Valkoinen vai musta? Kokoja on neljä, pienin ja isoin ihan vääränkokoisia, jäljelle jää kaksi kokoa. Kaksi toiseksi isointa vai kolme toiseksi pientä? Ehkä kuitenkin yksi iso? Äh, yksi iso ei toimi. Valkoinen vai musta? Valkoinen. Eiku musta. Tätä keskustelua on nyt käyty kaksi vuotta. Yhdessä ja erikseen.


Kaikkein paras olisi jos niitä saisi mallattua paikoillaan, mutta se ei taida onnistua. Ostetaan sitten sokkona. Kaksi valkoista. Toiseksi isointa. Ei ..kele, jos ne onkin liian isoja. En ole nähnyt näitä kuin julkisissa tiloissa, joten en osaa hahmottaa miltä ne kotona näyttävät. Ostetaanko täältä (periaatteessa ostan kaiken Suomesta, mutta näissä hintaero on aika iso) vai jostain ulkomailta halvemmalla? Ostetaan täältä, ensin yksi ja katsotaan miten käy? Näin tehdään. Kevättä kohden on ihan loogista ostaa lisää lamppuja.
Kyseessä on Cecilie Manzin vuonna 2005 suunnittelema Caravaggio. Näin sen ensimmäisen kerran kun se oli tullut markkinoille ja se on siitä lähtien kummitellut takaraivossa. Päätös syntyi eilen illalla, kun kotiuduin iltamyöhällä.

13 kommenttia:

 1. Just mun makuun, yksinkertainen ja VALKOINEN. :-) Meillä ei olisi mitään päättämisen vaikeutta värin kanssa.. Olen liian laiska pyyhkimään mustasta lampusta pölyjä monta kertaa viikossa.

  VastaaPoista
 2. Onpas kaunis ja valkoinen on enemmän mun makuun. Ja hei, me pähkäillään vieläkin olohuoneen lamppujen kanssa, ei tuu valmista ei.

  VastaaPoista
 3. Joo, valkoiset tulee, se on päätetty. Vaikka mustatkin sopisi. Tuota pölyä en ajatellutkaan, meillä on se ulkoistettu pölynpyyhkijä. Ei kyllä käy monta kertaa viikossa;).

  Katri, mihin siinä lamppubisneksessä jäätiin? Mites ne Artekit? Ne sopisi teille ja voisin kuvitella, että T:kin tykkäisi. Olisi ajattomat ja kaikkea.

  VastaaPoista
 4. Kivat valaisimet! Minä tykkään mustasta, pölystä huolimatta :

  VastaaPoista
 5. Hienot! Tuollainen voisi tulla meillekkin. Ottaisin varmaan itsekkin valkoisen vaikka mustakin toimii loistavasti.

  VastaaPoista
 6. Kaksi keskikokoista valkoista! Mutta kaikki variaatiot ovat kyllä hienoja.
  Siskollani löytyy valkoisena, on kiva.

  ps. Olen muuten ihan samaa mieltä - edellisessä postauksessa - siitä että Satumetsästä tulee (jossain vaiheessa)keräilykohde, tämä on käynyt mielessä joskus vuosi sitten...

  VastaaPoista
 7. Nuo on hienot! Ymmärrän valinnan tuskan.

  Meillä on vieläkin se ruokapöydän valaisin hankkimatta....

  VastaaPoista
 8. Valkoiset! Linjakas valaisin. Kävis mun mielestä tällaiseen vanhanaikaiseen kotiinkin.

  VastaaPoista
 9. Koosta ja määrästä osaa sanoa, mutta hienot on! Valkoisen mäkin ottaisin.

  VastaaPoista
 10. Sisustaminen on niin helppoa, kun sä esittelet blogissasi kaikkea, mitä voi sitten mennä suoraan kauppaan ostamaan. Olen juuri lyönyt lukkoon sähkösuunnitelman, ja siinä on ruokapöydän päälle laitettu 3 valaisinta (meillä on pitkä pöytä, jos pidetään vanha). Tietty mikään ei ole varmaa ennen kuin on asennettu paikoilleen, mutta mitä mä enää turhaan mietin, katson vaan täältä mallia. Kiitos.

  VastaaPoista
 11. Vauhtiv:n äiti ja Maria, niin mäkin tykkään, siksi tämä on niin venynyt.

  Gloria, minkäkokoinen siskollasi on/ minkäkorkuisessa tilassa?

  Sanna, mulla on pyörinyt se teidänkin lamppu mielessä, mutten ole löytänyt sopivaa (luullakseni).

  Katja, niin kävisikin, teillekin.

  I-A, mäkin tykkään;).

  Violette, meillä on ruokapöydän yläpuolelle tarkoitettu kaksi valaisinta. Ostettiin sitten yksi, eli vedettiin itse pistorasia keskelle. Nyt takaisin kahden valaisimen malliin. Tähän linjaan menisi kolmaskin, joka tulisi eteiseen päin (meillä aukeaa keittiö eteiseen ja olohuoneeseen). Periaatteessa saataisiin samaan linjaan viisikin valaisinta, mutta se olisi vähän liikaa;).

  VastaaPoista
 12. Isohkon keittiön saarekkeen päällä. Mutta nyt tuli kyllä tenkkapoo, onkohan niitä sittenkin kaksi? Ja jos on kaksi, niin ovatko pienimpiä vai keskikokoa? Veikkaisin että yksi keskikokoinen.
  Tuo pieni on kyllä aika pieni, eli jos tilaa ja valontarvetta on vähänkin enemmän, pitää pienimpiä olla rivissä kolme että on minkään näköinen.

  VastaaPoista
 13. Niitä kokoja on neljä, pienin p0 ja isoin p3 eivät ole sopivia, mutta keskikoot p1 ja p2 on ne joiden välillä arvotaan..

  VastaaPoista