sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Ihanan elämän kääntöpuoli?

Tämän päivän Hesarissa oli juttua tyylibloggaajista. Itse en ole tyylibloggaaja enkä kyseisiä blogeja lue, joten en itse asiassa asiasta mitään tiedä. Mutta kommentoinpa kuitenkin.


Jutun otsikko on ”Tyylibloggarin ihanalla elämällä on kääntöpuoli”. No shit sherlock. Eihän ihmiset oikeasti luule, että bloggaajien elämä on vain sitä mitä blogeissa näkyy, eihän? Sanokaa, että ei. Asiasta käydään varmasti polttavaa keskustelua eri foorumeilla, mutta mun pää ei kestä lukea niitä.

Yksi HS:n haastattelemista bloggaajista kertoi ottavansa kuvia kodista silloin, kun siivooja on juuri käynyt. Kätevää, niin mäkin tekisin. Itse en kotiani esittele. Se menee liian henkilökohtaiseksi. Jos totuudessa pysytään, niin ei siinä ole edes mitään esiteltävää.

Jos esittelisin, niin tältä se näyttäisi.

Puoli tuntia siivoojan käynnin jälkeen.

 Tai tältä.

14 kommenttia:

 1. Just tuolta meilläkin näyttää ;)

  VastaaPoista
 2. Kyllä mä luokittelisin sut tyylibloggaajaksi, täällähän on laidasta laitaan juttua;-) vaan ymmärrän toki mitä tarkoitat, "meidän" pienet piirit ovat toista luokkaa kuin nuo ammatikseen blogia pitävät. Ei huonot tulot heillä;-).

  Juu, en mä tykkää sotkuisista kodeista muutenkaan niin miksi niitä pitäisi blogeistakaan katsella? Tokihan jokainen järjellä ymmärtää ettei kenenkään elämä ole täydellistä ja kotona kaikki viimeisen päälle, mutta voi että mä ihailen näitä sisustusbloggaajia jotka jaksavat nähdä vaivan, ihan vaan lukijoitaan ajatellen.
  Mutta jokainen tyylillään ja tavallaan, hyvä niin!

  ps. onko teilläkin valkoiset matot keittiössä? Juu, meillä on. Helppohoitoiset muovimatot, pyöräytän koneessa vähän väliä;-)

  Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 3. Luokittelen tämän tyyliblogiksi, yksi monipuolisimmista. Täältä olen saanut todella monta hyvää ja laadukasta vinkkiä, kiitos siitä.

  Kyllä onet mihmiset ajattelee blogi= oikea elämä. Jotkut bloggaajat haluavatkin lukijoiden niin luulevan;-)

  VastaaPoista
 4. Kun joidenkin muotiblogien kommentteja lukee, niin pitää valitettavasti todeta, että kyllä jotkut todella luulevat blogien sisällän olevan blogistien ainoaa elämää:( Käsitykseni on kuitenkin, että nämä jotkut ovat alle parikymppisiä tai sitten muuten vain vähemmällä elämänkokemuksella varustettuja. Eikä saa yleistää, sillä fiksuja alle parikympppisiä on pilvin pimein, niinhän mekin oltiin silloin joskus;)

  Ja kyllä, sä olet, Nina, ihan täysiverinen tyyliblogisti. Tyylillä ja vaatemuodilla ei välttämättä ole mitään tekemistä keskenään, mutta kyllä sä hallitset vaatetrenditkin. Anna palaa vaan.

  VastaaPoista
 5. Siis mitä!?! Mua on viilattu sit linssiin, eikö sun elämä olekaan tismalleen sama kuin blogisi? Vähänx kirjoitan heti jonnekin chattipalstalle (vaimitäneonkaan) ja kerron kaikille totuuden susta senkin huijari. :-)

  VastaaPoista
 6. Joo, tämä aihe varmaan kyllä herättää keskustelua. On kyllä monenlaisia blogistejakin, joukossa on taatusti myös niitä jotka haluavat koko elämänsä näyttäytyvän blogissa ja senhän kuuluu tietysti näyttää superhyvälle. Ei siinä mitään - vastuu jää varmaankin lukijalle. Henk.koht. en voi mitenkään ymmärtää sellaisia blogeja joissa esitellään lapsia koko ajan, mutta ei itseä. Pienet (tai joskus myös isommatkaan) lapset eivät voi valita haluavatko elämästään julkisen. Pitäisi siis äidilläkin olla pokkaa esiintyä ihan omalla naamallaan, jos laittaa jälkikasvustaan kuvia nettiin. Tämä siis oma käsitykseni asiasta, olisi mielenkiintoista kuulla mitä mieltä muut ovat.

  T. Hanna

  VastaaPoista
 7. Sanna, ai teilläkin?;)

  Aamunkukka, ei meillä ole keittiössä lainkaan mattoja, se on lattia;). Mitä noihin bloggaajien tuloihin tulee, niin aika harva siitä varmaan leipäänsä ansaitsee, vai? Ja ne harvat jotka ansaitsevat, ovat muutenkin "alalla" eli kirjoittavat/sisustavat työkseen muutenkin.

  Ano, kiitos:). Kiva jos on ollut jotain informatiivistakin arvoa.

  Vee, kiitos:) Niinhän me oltiin. Mietipä jos meidän nuoruudessa olisi ollut blogeja, kyllä on maailma paljon menettänyt;)

  Jassu, sorge:))

  Hanna, ymmärrän pointtisi. Mä en lapsista mitään oikeasti tärkeää kirjoita, ihan yksityisyyden suojan takia. Inkasta ei tulisi mieleenkään laittaa kuvia ja Luksusta on muutama kuva, uusin taitaa olla ainoa tunnistettava. Mutta joo, varsinkin isompien lasten kanssa kannattaa olla varovainen mitä tänne lataa.

  VastaaPoista
 8. Iik! Nyt tuli täydelliseen elämään särö! Eihän kuvat ole teiltä? Eihän? Tämä ei halua uskoa, että the most perfect lifestyle- blogistilla on _sotkuista_. Pitää varmaan lähteä lumitöihin tuulettamaan päätä :)

  Sä oot paras!

  VastaaPoista
 9. Heh, pallomurot lattialla ovat ihan vihonviimeisiä!!
  Ja todellakin, on mullakin välillä sotkukuvia, mutta eniten sitä vaan kummasti tykkää kuvata siistejä nurkkia. Sellaisina ne toivoisi toki pysyvän aina, vaan ei se ole mahdollista :))

  VastaaPoista
 10. Siis hei, mistä sää oot nyysiny noi kuvat - Ei voi olla teiltä,eihän:)

  Moni ihan oikeasti ajattelee, että bloggaaja on just sitä mitä se kirjoittaa tai sen elämä on ihanan täydellistä yms. yms.

  Ihmiset näyttävät muodostavan oman mielikuvan bloggaajasta ja sitten yksi kirjoitus voikin muuttaa kaiken, itse sain viestiä että mut oli yhdellä foorumilla leimattu tyhmäksi, huonoksi ja rahanahneeksi äidiksi vaikka aikaisemmin olin ollut fiksu ja hyvä äiti - en siis enää ole, jos näitä juttuja liikaa uskoisi:(

  VastaaPoista
 11. Viidenaiti, ei tietenkään ole, kävin naapurissa kuvaamassa;) Kamalan epäsiistiä porukkaa... Kiitos:)

  Katja, ei teillä myös?

  Katri, ei meiltä, kunhan juksasin;) Jaa, että sillä tapaa.. Ja syystä että? Tai älä kerro, en halua tietää.

  VastaaPoista
 12. Samoja juttuja mietin aamukahvipöydässä. En itsekään lue ko. blogeja, enkä oikein muitakaan joille maksetaan, mutta lehdistä olen ilmiöstä lukenut ja aika hurjaa puuhaa. No mutta kukapa 2-kymppinen opiskelija ei ottaisi tilaisuudesta irti, onneksi meidän ei tarvitse.

  VastaaPoista
 13. Ruoho on ainakin vihreämpää toisilla :) Sehän se tässä elämässä onkin; tartu (omaan) hetkeen ja nauti (omasta) elämästä; ei aina niin helppoa.

  Kattelen noita lifestyleblogeja itse ainakin sillä silmällä, että niissä on monia kivoja yksittäisiä hetkiä tai kohtia. Kuten että "ahaa, mustavalkoiset kuvat tuossa taulukourussa, kiva juttu, pitää pitää mielessä". Tai "coco popseja; pitääkin ostaa niitä niin sujuis uhmaikäisen aamut ehkä sujuvammin" :D Todellisuushan on sitä, että kaikki on enemmän tai vähemmän sekaisin (termodynamiikka...). Mutta että saa luotua muutaman selkeän ja jos vielä kauniin kohdan siihen joukkoon, niin se on mun mielestä bloggaamisen arvoista. Onko ne nyt sitten highlightseja vai mitä.

  Ehkä jokaisen blogistien elämää haikailevien olisi hyvä kirjoittaa itse blogia, niin ymmärtää sen jujun. <= oon miettinyt "asukuvien" ottamista just siitä lähtökohdasta, että saisko pukeutumisessa tapahtumaan jonkinlaista tason nousua, jos kuvaisi itseään ja niitä vaatteita.

  VastaaPoista
 14. Anni, onneksi ei tarvitse:). Mulla voisi tulla nälkä, jos toimeentulo olisi tästä kiinni.

  Miia, niissä on varmasti paljonkin kivoja vinkkejä, ja voisin kuvitella että korvaavat monilla sisustus yms. lehdet. En siis kritisoi itse blogeja vaan lukioiden medialukutaitoa, jos tosissaan luulevat, että elämä on sitä mitä blogeissa näkyy.

  Tuo on ihan totta mitä tuumit asukuvien ottamisesta. Mulla kyllä riittää materiaalia, siis niitä rytkyjä, mutta puen päivästä toiseen samat vaatteet. Jos niitä kuvaisi, niin tajuaisi kuinka tylsä sitä onkaan.

  VastaaPoista