tiistai 4. tammikuuta 2011

Iittalan uutuuksia

Kaj Franckin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Iittala juhlistaa merkkivuotta tuomalla markkinoille uusia malleja Teema- ja Kartio-sarjoista.


Teema täydentyy Purnukoilla, aika kivoja. Saattaa löytyä kohta meidänkin kaapeista.Teema-astiat saavat uuden värin, nimeltään Terrakotta. Ei tule löytymään meidän kaapeista.

Kartiosta saa alkuperäisten lasien mukaisia ohuita suupuhallettuja laseja ja maljakoita. Ohut suupuhallettu lasi + Luksu = epätosi. Ei meille. Sarjan uudet värit ovat ruskea ja lila.


Löytyy muutakin kippoa ja kuppia, klik klik.

Aterinpuolelta löytyy uutena mattapintainen Gusto –sarja. Ihan kiva, mutta Pianot saa edelleen kelvata.

Kuvat iittala.fi

17 kommenttia:

 1. Purnukat on kivoja, niitä voisi tulla meillekkin. Toisin kuin noita Terrakotta-astioita.. Turkoosista tykkään piritsteenä, meillä on pari turkoosia KoKo-mukia - Teeman turkoosi vain näytti tummemmalta...

  Laseja meillä hajoa joka tapaukessa - taidetaan jatkaa tavallisilla.

  Nyt näytti tulleen myös isoja Jars-purkkeja kirkkaalla kannella, niinkuin mä niitä puoli vuotta sitten metsästin...

  VastaaPoista
 2. Aika kivoja nuo purnukat. Meille taas uudet tavarat + ahdas koti = epätosi :-( Keväällä olisi tarkoituksena tehdä kolmas harvennuskierros ja sitten päästään jo pelkästään tarpeellisten tavaroiden tasolle.

  Meilläkin on Piano sarjan aterimet, tykkään.

  VastaaPoista
 3. Multa löytyy kaapista tuollainen musta purnukka, vanhaa tuotantoa.
  Kiva saada lisää.
  Myös terrakotta miellyttää, muttei kyllä sovi punaisen kaveriksi.
  Meillä siis punaista ja valkoista Teemaa.

  VastaaPoista
 4. Meidän kaverit heitettelevät noita tavallisia kartioitakin siihen malliin että eipä noita uutuuksia tule meillekään, ainakaan vähään aikaan. Tuotekehittelylle silti iso plussa, tykkään kun tulee uusia juttuja vanhoihin sarjoihin, tuleepahan kurkittua omaa astiakaappiakin aina uusin silmin.

  Ja mä rakastan purnukoita, niihin voi piilottaa lähes mitä vain!

  VastaaPoista
 5. Eipä tule meillekään, kartioita nyt muutenkan enää ikinä! Siinä vasta lasi joka hajoaa herkästi. Seuraavaksi täytän kaapin Ikean halpiksilla niin ei harmita joka kerta kun tulee sirpaleita.
  Miehen puolelta meillä onkin kaikenlainen purkki ja tölkkisulku. Vihulainen vainuaa kaikki salakuljetukset ja naamioinnitkin!

  VastaaPoista
 6. Meidän kartiot on 11 vuotiaita ja nyt ne rupeaa olemaan sen näköisiäkin. Siksi olin ajatellut että ostan näitä uusia ohuita ainakin kokeiluun, musta ne on vaan niin kauniita!

  VastaaPoista
 7. Tanja, hyvä että löysit niitä Jarseja. Nuo turkoosit eivät tosiaan ole samaa sävyä, ainakaan kuvien perusteella. KoKosta tulee kukallisia versioita, olisko ne hyviä?;)

  Jassu, jos jotain tulee sisälle niin ulos menee tuplat (ei koske lapsia), se on mun motto. Erittäin hyvä sellainen, vaikka itse sanonkin.

  Ano, Purnukkaa ollut aiemminkin tuotannossa? Mulle tuo Arabian vanha tuotanto on hieman vieras, mutta hyvä tietää:)

  Aamunkukka, mäkin tykkään, että vanhoja klassikoita otetaan uudelleen tuotantoon. Hitaammat (ja nuoremmat) ehtivät uusintakierrokselle.

  Katja, mä olen varmaan ainoa suomalainen, jolta ei löydy Kartiota kaapeista. Ja ihme tyyppi teillä asuu, vahtaa sun purnukoita;)

  Anni, onhan ne kauniita, mutta epäilyttää kovasti tuo suupuhallettu;)

  VastaaPoista
 8. Mä meinasin ottaa kantaa noihin kukallisiin, mutta jätin kuitenkin sanomatta...

  VastaaPoista
 9. Tanja, niin mäkin:) Mutta makuja on monenlaisia..

  VastaaPoista
 10. Tuo Gusto näyttää tosi kivalta. Meillä on Citterio 2000, jota ei saa enää mistään :(. Jos jollain on ylimääräisiä ja haluaa luopua, niin tänne mahtuu. Tykätään tuosta mattasatiinista.

  VastaaPoista
 11. Ai Citteriokin lopetettu? Mua sitten niin ..tuttaa, kun kohtalaisen uudet sarjat lopetetaan tuosta vaan. Vähäisen kysynnän takia? No kai se kysyntä on vähäistä, kun ei ehdi kissaa sanomaan, kun jo myydään ei-oota.

  Vieläkin korpeaa se Grcic -lasien tuotannon loppuminen.

  VastaaPoista
 12. Noi purkit on kivoja, mutta komppaan Jassua, meille ei saa tulla yhtään uusia purnukoita ennenkuin vanhoista on päästy eroon.

  Kartiot menee meilläkin rikki herkästi, varsinkin ne isommat. Mä kannatan kirkkaita laseja, näkee minkäväristä täytettä on oikeesti:)

  VastaaPoista
 13. Citterio 98 löytyy vielä, mutta 2000 on lopetettu. Siinä on pyöreät päät ja on tehty kuulemma ulkomaiden markkinoille. On jo parisen vuotta sitten lopetettu.

  VastaaPoista
 14. Haa, niin tietenkin. Mä jo mietin, että miten ne senkin lopetti.

  VastaaPoista
 15. Nuo suupuhalletut kartiot näyttää kyllä hyviltä, mutta käsinpesu.. ei meille.

  Minä en jaksa ymmärtää miksi niiden Grcic-lasien tuotanto lopetettiin. Joka puolella on ihmisiä, jotka ostaisivat niitä jos niitä jostakin saisi. Meillekin otettaisiin niitä kiljuen. Entinen varasto hupenee hiljalleen pikku-ukkojen käsittelyssä. Kohta on pakko taipua ja ostaa jotain muuta tilalle.

  VastaaPoista
 16. Sanna, jos tarpeeksi kauan odotetaan, niin ne saattaa tulla uudestaan tuotantoon;).

  VastaaPoista
 17. Mistä kaupoista löytyy esim piano sarjan aterimia?

  VastaaPoista