keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Iltapuhteita

Talvisaappaat hukassa. Talvitakkiepisodista viisastuneena osaan etsiä niitä suutarista. Ne on joko Erottajan tai Viiskulman suutarissa, joiden palveluja olen käyttänyt useamman vuoden. Aikaisemmin käytin Viidennen linjan suutaria, E. Jaakolaa, mutta hän on käsittääkseni jäänyt eläkkeelle. Onko kenelläkään tietoa seuraajasta? Flemarilla on kuulemma myös hyvä suutari, en vaan yhtään osaa kertoa tarkempia speksejä. Tietääkö kukaan?


Muuten en ole ehtinyt talvikenkiä pohtimaan, lapsilla menee kummallakin kengät uusiksi. Luksulle nappasin ohikulkiessa nämä Skandiat. Ei mitään kokemusta, mutta kokeillaan.

18 kommenttia:

 1. Hei onpas hyvännäköiset kengät!Siis nuo Skandiat, mistä sä nuo löysit? Melkein sanoisin että skandinaavinen designeri on pistänyt Sorelit sirompaan muotoon. Toivottavasti laatu on yhtä hyvää!

  VastaaPoista
 2. No Stockalta, mistäs mä muualta. Ja oli muuten halvat:) Jep, toivotaan.

  VastaaPoista
 3. Ootko testannut Katajanokalla olevaa suutaria? Itse en ole, mutta olen kuullut tosi paljon hyvää, mm. Kenkäfriikki suositteli tätä naissuutaria. Heh, varmaan auttoi paljon, kun en tiedä muuta että on Skattalla...

  VastaaPoista
 4. Joo, olen senkin. Se on hyvä! Siellä on se iso koira, joka makaa aina siinä oven edessä (ja se ei siirry mihinkään, vaan sen yli pitää loikkia:).

  Mun hyvä ystävä asui ennen Skattalla ja silloin kävin useammin, myös tuolla suutarilla. Nykyään lähinnä Sipulissa syömässä;)

  VastaaPoista
 5. Hyvähyvähyvä Nina, nyt sä saatoit ratkaista sen mun "mistä tytölle Sorelit"-ongelman! Heti huomenna katsomaan onko noita pieniäkin kokoja ja ovatko liian painavat meidän neitokaiselle vielä.

  Suutareista täällä päin ei ole tietoa, mutta voi apua - mitä kaikkea sä oletkin mahtanut jättää valohoitoihin ympäri kaupunkia!? :-D

  VastaaPoista
 6. Se flemarin suutari on siinä koulua vastapäätä, bullmanin vieressä, on muuten hyvä!

  VastaaPoista
 7. Onpa tosiaan kivat kengät! Pakko ehkä käydä Stockalla kurkkaamassa. Onkohan painavat? Soreleita en vielä tänä vuonna osta Oliverille niiden painavuuden takia, Oliver kun kompastelee muutenkin koko ajan...

  VastaaPoista
 8. Miten mä aina kommentoin vaan näitä kenkäpostauksia??

  Hiplasin eilen just samoja kenkiä. Harmittaa, että menin alkuviikosta ostamaan pojalle Vikingin goretexit, nuo olis palvelleet just sitä tarkoitusta, mihin kenkiä hain. Miksi mulle jäi mieleen, että ne olis kanadalaiset?

  VastaaPoista
 9. Aikasta passelin oloiset kengät. Nää kelit kun on joulukuulle ja sitten taas maaliskuussa tätä räntää, lunta, vettä...kuraa, niin noi vois pelastaa sen joka-aamuisen "emmähaluulaittaasaappaita, kun iltapäivällä kuitenkin paistaa" kitinän. Kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
 10. Meillä on ollut Stockalta ostetut Skandiat molemmilla, kestivät puolitoista vuotta. Tosi hyvät, ei tarvinnut arpoa aamuisin, mitä laittaa jalkaan, kun aamulla on pakkasta ja iltapäivällä vettä. Ainoa huono puoli on, että ne on (tai ainakin oli) tuplakokoja.

  Ratkaisin oman saapastarpeeni ostamalla uudet mustat pitkävartiset, ja unohdin, että ostin jo sellaiset viime kevättalven alesta... Ei pääse saappaat loppumaan kesken, sillä niitä on ennestäänkin.

  VastaaPoista
 11. Jassu, en yhtään tiedä, vähän itseäkin jännittää:)

  Anni, kiitti. Sinne siis seuraavaksi. Bullman on tuttu, meillä on miespuolisen ex-kollegan kanssa siellä kuukausittaiset treffit;) Mahdottoman romanttinen paikka:)

  Nina, en osaa sanoa kuinka painavat tuollaisiksi kengiksi. Painavammat kuitenkin kuin esim Superfitit.

  Riikka, taitaa olla kanadalaiset. Ainakin niissä oli Kanadan lippu. Kai.. Täytyy tsekata illalla.

  Tuatara, näin juuri. Ole hyvä:)

  Violette, ovat edelleen tuplakokoa. Ei kovin isoa mitoitusta. Luksu siirtyi juuri kokoon 34 ja nuo kengät ovat kokkoa 35/36 eivätkä lainkaan isot.

  Ja ihmisellä ei voi olla liikaa mustia saappaita;)

  VastaaPoista
 12. Onpas hyvännäköiset lasten kengät! Tietääkö kukaan onko noita pieniä kokoja (23-26)?

  VastaaPoista
 13. Lähteekö noista kengistä tuo sisävuori kokonaan irti?

  Olen tähän asiaan jo paneutumassa kolmatta vuotta. Aikoinaan totesin että ainoa järkevä kenkähankinta koululaiselle on tuollainen canada-saapas mutta sen villa/huopavuoren pitää ehdottomasti lähteä irti, jotta sen saa patterin päälle kuivumaan/pesukoneseen.

  pompulla on Sorelit, niissäkin koot ovat peinemmät joten hain Retkiaitasta jalka mukana ;) Hintaa siellä Yoot Paceille oli 64,90. Padmélle on tulossa RL:t.

  VastaaPoista
 14. Mä en huomannut katsoa pienempiä kokoja enkä tyttövärejä.

  Sisävuori lähtee kokonaan irti.

  Ja hinta oli 44,90 €.

  VastaaPoista
 15. Oho, olipa edulliset :o
  Meneeks noi jalkaan ilman et tota vetskaria avaa? Nimimerkillä kyselyikä.
  Kun en jaksa raahata pomppua kenkäkaupoille, viimesin reissu meni yli odotusten niin ei kiusata kohtaloa ;) Mutta siis mielenkiintoista tietää näitä juttuja jos tarve tulee niin voi vain hakea...

  VastaaPoista
 16. Kävin vielä ruokakauppareissulla katsomassa noita kenkiä enkä bongannut muita värejä.

  Kavatilla oli samantyylinen malli, ilman vetoketjua, siitä oli pienempiäkin kokoja.

  Tämä, mutta hopean sijaan kupari. Aavistuksen kevympi kuin tuo Skandia (ei Skandiakaan talvikengäksi mitenkään erityisen painavaa ole). Luonnossa paremman näköinen kuin kuvassa.

  http://www.brandos.fi/kavat/alexandra-634081-silver/a19513

  VastaaPoista
 17. Tykkään noista Skandioista, ihan vaan kuvan perusteella siis!!

  Meillä on ne Sorelit, ihqukivat nekin.

  VastaaPoista
 18. Kallion suutari (Fleminginkatu 21 A) lopettaa toimintansa kesäkuun lopussa ja uusi (vanha) suutari jatkaa samoissa tiloissa 14.7.2014. Toivomme, että "uskallat" testata meidänkin palveluja. Toimin aikaisemmin mm. Viiskulman Suutarin yrittäjänä 14-vuotta, kunnes myin sen ja muutin maalle. Paluumuutto stadiin on kuitenkin menossa. Tulossa ollaan siis Kallion nurkille.Turhitta jaaritteluitta, lisää tietoa hinnastoineen löytyy linkistä: www.suutarihaukanvuori.fi Tervetuloa kauempaakin :-)

  VastaaPoista