torstai 6. lokakuuta 2011

S.O.O.

Iltapäiväkerhossa toivottiin lapsille ulkohuosuja. Paikkasin yhdet SOO itseliimautuvilla nylonpaikoilla. Housut Reiman, ne jotka keväällä kestivät sen kaksi käyttökertaa ehjinä.Eihän ne kauniit ole. Muotoon ommelluissa polvissa paikkojen tasainen liimaaminen on haastavaa, ehkä mun kärsimättömyydelläkin on jotain osaa. Mutta jos muutaman viikon toimisivat.

Housujen malli itsessään on kiva, vähän sellainen snoukkahousutyylinen. Mutta ei Reima kestä ei. Tässä olisi varmasti enemmän tahdosta kuin taidosta kiinni, että saisi polviin vahvikkeet jo tehtaalla. Mallia voi ottaa vaikka HH:sta.

9 kommenttia:

 1. Piti ihan etsimällä etsiä kuvasta se paikkakuva. Sopiva väri ainakin löytyi :)

  VastaaPoista
 2. Meillä pistettiin paremmaksi. Viime kevään Cupcake-takin kaveriksi löytyneet ja Ruotsista tilatut Miniaturen housut kestivät YHDEN käyttökerran, jonka tuloksena oli iso repale polvessa. Hitaana sain paikattua vasta nyt, ja samaa matskua oleva tarrapaikka kesti taas yhden kerran. Oisko vinkkiä isosta, ainakin 10 x 10 cm olevasta tarrapaikasta, joka kestäisi käytössä ja pesussa? Ei ommeltavaa, koska tikit menisi myös vuorikankaan läpi. Siis mun laiskuuden kanssa tällä ei ole mitään tekemistä. (Naama ihan vakavana.)

  Violette

  VastaaPoista
 3. Aarre, niin löytyi:) Ei ne itse asiassa niin räikeästi silmille hypi, ainakaan käytössä.

  Vee, meillä on nuo paikat pysyneet hyvin. Aikaisemmin ollut mm. Legon haalarissa vastaavat paikat Olisikohan sitten housujen materiaalista kiinni? Mä en tiedä muita paikkoja kuin tuon SOOn, tietäisikö joku muu?

  VastaaPoista
 4. Meillähän vaatteet kestää siis kaikesta pääteleln hyvin...2viikkoa kesti molokidsit.

  Po.piin luotan taas. Hyvää on turha mennä jne...

  Meillä ollut ihan prismasta ostettua vedenpitävää liimattavaa paikkakangasta ja hyvin on pysynyt, merkkiä en muista. Värejä vaihtelevasti...ainakin mustaa, t.sinistä, punasta, maastonvihreää ja heijastinkangasta

  VastaaPoista
 5. Hei
  Meillä on se Prisman itseliimautuva nylonpaikka pysynyt kuin tauti kiinni ( myös mini a tuuren tuulihousuissa ) ja itseasiassa mielestäni on pitänyt viimesyksynä polvien kohdalta vedenkin loitolla :)

  -Suvi Tre-

  VastaaPoista
 6. En ole varmaan ennen kommentoinutkaan blogiisi, mutta minulla on kanssa yhessä omassa untuvatakissani Prismasta ostettua itsestäänliimaantuvaa nylonpaikka kangasta ja kuten edellinen kommentoikin, se on pysynyt siinä kuin tauti! Tosin paikka kohta aika pieni (onneksi). Nimittäin leikkasin pakettia avattessa omaan Peakin untuvatakkiin saksilla reijän ja kyllä otti päähän ihan sikana! Onneksi sain pelastettua tilanteen vielä tuolla Prisman nylonpaikalla ja se on siinä tosiaan vielä pysynytkin, eikä paikka hyppää silmille.

  VastaaPoista
 7. Moi,
  Meillä kans polvet heti rikki ja kaksi poikaa.Nyt keksin oivan systeemin, kun olin jo aivan epätoivoinen polvien kanssa.Ei voi kaksi kertaa kuussa ostaa uusia housuja! Leikkasin siis ison pojan pieneksi käyneistä cordura-vahvikkeisista toppahousuista ne cordura kohdat pois.Polvista ja takapuolesta.Näillä cordura-paikoilla sitten teen vahvikkeet poikien polviin,ompelemalla.Siistiä ei todellakaan tule,mutta ulkonäkö alkaa olla toissijainen asia.Sama se miltä näyttää, kunhan polvet on ehjät. Suosittelen! Kenties tätä cordura-kangasta saa ostaa myös jostakin.Jos joku tietää, niin otan tiedon kiitollisena vastaan!

  T.Iris

  VastaaPoista
 8. Täällähän saa hyviä vinkkejä. Kangas siis on meidän housuissa sellaista, että siinä ei pysy liimat kiinni eikä uskalla käyttää silitettäviäkään. PO.Pin housut on hyvät, niitä meillä kesät talvet, mutta silloin keväällä halusin sävy sävyyn ja tarvittiin mudanruskeat. Ja nyt Prismaan...

  Violette

  VastaaPoista
 9. I-A, popit on hyvät ja jopa kestävät, malli vaan ei nappaa, kun on niin isoa poikaa;) Kiitti paikkavinkistä.

  Suvi, kiitos sullekin:)

  Meeri, saa kommentoida vaikka ei niin olisikaan ennen tehnyt:) Auts, voin kuvitella, että on ottanut aivoon.

  Iris, juuri tuota tarkoitan, miksi niitä ei voi olla valmiiksi? Kun osa meistä ei osaa niitä itse ommella;)

  Vee, niin saa, tervemenoa Prismaan:)

  VastaaPoista