torstai 13. lokakuuta 2011

Talvi tulee, en ole valmis


En ole yhtään orientoitunut lasten talvivaatteisiin. Tiedän: paska mutsi, haalii itselleen rotsia toisen perään ja samaan aikaan lapset paleltuu pakkaseen. Vastahan ne välikausitakit kaivettiin viime viikolla esiin. Tätä menoa kun viilenee, niin voikin siirtyä suoraan huppareista toppatakkeihin. Mikään hätä ei ole, kaikki viime vuotiset mahtuvat varmasti. Ainakin melko varmasti. Ainoastaan Luksun kenkätilanne kaipaa uusimista. Viime talviset UGG:t mahtuvat vielä, mutta talvigoret tarvitaan. Ja UGGien kaveriksi toiset kunnon talvikengät, etanamiehet ja muut kansanviisaathan povaavat taas törkeän kylmää talvea.
Otin maanantai-iltana härkää sarvista ja tein tilauksen brittiläisen Alexandalexaan. Tänään olivat kengät kotona.


Timberlandin saappaat karvavuorella. Kustansivat vajaa 50 euroa, kotiovelle kannettuna. Normihinta reipas 60 euroa, mulla oli joku alekoodi jolla sain 20 pinnaa pois. Ei postimaksuja. Katsoin samoja kenkiä edellisellä viikolla Ruotsissa ja maksoivat siellä 950 kruunua (vajaa 100 euroa). Eivät Suomessa varmaan sen halvemmat.

Tuolla on muuten varsin kattava valikoima vaatteita isommillekin pojille ja jostain syystä nimenomaan Timben kengät ovat reilusti halvempia kuin Suomessa ja Ruotsissa. Esimerkiksi Fleece Lined Boots ovat Alexandalexassa vajaa 70 euroa, samat kengät kotimaisissa kaupoissa yli sata euroa. Muissa vaatteissa ja kengissä en noin räikeää hintaeroa huomannut. Esimerkiksi Scotch Sodan trikoopaidoissa on noin kymmenen euron hintaero. (Ne hullareiden trikoopaidat ovat tuolla normihinnalla saman hintaiset, eikä tarvitse takapuoltaan sohvalta nostaa).Alex and Alexan toimintaa ei voi kuin kehua. Toiminta oli todella nopeaa ja tiedotus paketin kulusta toimi kuin rasvattu. Paketti oli kauniisti pakattu ja kaupan asiakaspalvelu erittäin miellyttävää.  Musta tuli niin kantis!
Tämä ei ole maksettu mainos.

7 kommenttia:

 1. Toinen paskismutis ilmoittautuu. Kenkäasia on hanskassa, mutta ei pojilla ole toppatakkeja. Joten mitäs päälle kun hupparilla ei tarkene???

  Teini nimittäin kulkee kouluun edelleen vain se huppari päällä :D En ole jaksanut puuttua. Ekaluokkalaisen ulkohousut löytyy joka päivä repusta. Ja joka aamu pakotan sen pukemaan ne taas päälle. Mä voisin vaikka vaihtaa kaikki tulevat lottovoitot siihen että pari välikautta jäis Suomen ilmastosta väliin.

  VastaaPoista
 2. Katja, kuka sitä nyt ulkohousuja käyttäisi, mieti nyt vähän itsekin;). Jep, meilläkin löytyy ne repusta, ymmärsin tunkea ne sinne vasta sitten, kun iltapäiväkerhosta asiasta huomautettiin. Mutta eivätpähän kulu siellä repussa:)

  Noiden teinien bisneksiin ei kannata yhtään puuttua, kyllä ne sitten joskus tajuavat, että on talvi. Jos tajuavat;)

  VastaaPoista
 3. Heips,
  olisitko kiinnostunut Magiksen Amleto-silityslaudasta? Muistan, että joskus blogissasi sitä kuolastit... Nyt minulla olisi sellainen lähes käyttämätön tulossa myyntiin Huuto.nettiin.
  Terkuin Maria Turusta

  VastaaPoista
 4. Moi, kauniit on kengät, mutta niin on kohta meilläkin :) Kiitos vinkistä siis!

  Sinulle on muuten viestiä blogissani! Vastaile jos jaksat, se on näitä blogistanin kiertokirjeitä... :D

  VastaaPoista
 5. Hah, tänä vuonna olen vielä myöhempään liikkeellä kun sä! olen nyt selkeästi vetänyt pisimmän korren tässä huonoäiti-arvonnassa. Eihän tuolla ole vielä luntakaan, mihis tässä kiire :P

  Kävin kattomasa tuolla, ei oikein kokoja/malleja ollut noissa isommissa :(

  VastaaPoista
 6. Maria, saatan olla. Tai saatan tuntea jonkun joka on:).Kiitos vinkistä!

  Suvi, ole hyvä. Ja kiitos, yritän käydä noukkimassa, mulla taitaa olla toinenkin kuittaamaton kiertokirje;)

  Anana, tämä ei varsinaisesti ole mikään skaba;). Meillä on jo talvikamat käytössä. Tuolla kun iltasella istuu pari tuntia katsomossa, niin voi tulla äitiä ikävä jossain tuulipuvussa. No höh.

  VastaaPoista
 7. iiihanat kengät !! :)

  VastaaPoista