sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Klassikoiden uudistuksia ja pettymyksiä


Ostin Luksulle uudet Popin kuorihousut. Edelliset olivat aika siinä ja siinä, että ovatko pienet vai eivät. Ajattelin, että menevät tämän syksyn. Popilta tuli meili kuorivaatteet -30 %, joten kävin sitten ostamassa isompaa kokoa. Olen blogien kautta oivaltanut, että kaikkea ei tarvitse ostaa normihinnalla. Fiksu minä. (Ostin 146 cm, ettei tarvitse heti alkukeväästä uusia ostaa. Onhan ne vähän leveät, mutta pituuden puolesta vain sopivan reilut). Housut ovat samanlaiset kuin ennenkin, ainoastaan taskun paikka on vaihtunut takaa eteen. En tiedä onko se hyvä vai huono asia.


Kuorihousut ja ohuet sormikkaat.
Sormikkaat ovat yksi nerokkaimmista
 lasten asusteista ikinä.
Hieman katoavaa sorttia tosin,
muutama viikko sitten niitä oli kolme paria,
nyt vain yksi pariton yksilö.

Nopealla vilkaisulla huomasin, ettei toppahousuissa ole tänä vuonna lainkaan mustaa. Kovin tarkkaan en katsonut, mutta toivon, että tämä ei pidä paikkaansa. En kyllä edes tiedä, onko meillä tänä vuonna tarvetta Popin toppahousuille, mutta jos on, niin sitten mustan puuttuminen ottaa päähän.  Denimin väriset topat olivat kivoja, jopa kivempia kuin aikaisemmat versiot samasta väristä. Ehkä ne, tai sitten jotain ihan muuta. En ole päässyt vielä talveen asti, kunhan saan nämä vk-asiat hanskaan.

Jos joku nyt ehdottomasti haluaa myydä meille hyväkuntoiset Popin 140 cm:n mustat toppahousut, niin toki olen avoin tarjoukselle.

Toinen Luksun vaatekaapin klassikkosetti on Nova Starin vuorilliset housut ja huppari. Näitä on ollut joka vuosi, edelleen toimiva setti. Tämän vuoden mallin housuihin on tullut uudistuksia: Reisitaskut, en tykkää. Varsinkin, kun siinä lukee kissankokoisein kirjaimin Nova Star. Avoimet sivutaskut, ei siellä mikään pysy. Aikaisemmassa mallissa oli vain edessä feikkitaskut, eli taskut sinänsä ovat kiva uudistus, mutta homman olisi voinut ajatella loppuun asti. Takana sentään on tarrakiinnitteiset taskut, ehkä siellä avaimet pysyy. Huonoin uudistus on materiaali. Aikaisempina vuosina materiaali on todella napakkaa puuvillaa, jota edes meillä ei ole saatu hajalle. Lisäksi polvissa ja takapuolessa on ollut tuplakangas. No nyt ei ole. Ei ole paikkoja ja kaiken muun hyvän lisäksi housujen materiaali on vaihtunut ohuempaan. Ei tule pysymään ehjänä. Olen erittäin pettynyt.

Housut palautin jo.
Paita saa jäädä, siinä on oikea vuosiluku.

Ja se huppari, sitäkään ei löydy tänä vuonna kuin vetoketjullisena. Olen erittäin pettynyt.

Kyllähän mulla viime vuonna kävi mielessä, että pitäisikö ostaa saman tien myös seuraavat koot, mutta en sitten ostanut. Nyt sitten nielen pettymykseni.

Jos joku tuntee pakottavaa tarvetta myydä meille viime vuoden malliston ehjät mustat housut koossa 140 cm, olen erittäin kiinnostunut. Myös viime vuoden malliston musta huppari koossa 150 cm olisi erittäin tervetullut.

9 kommenttia:

 1. Hanskat näyttää tosi hyviltä. Onko niissä jotain teknisiä ominaisuuksia? Muistatko hintaa?

  VastaaPoista
 2. Auttaisko niiden hanskojen metsästykseen se, että kiinnittelisit jokaiseen hanskaan sellaisen "piippaavan avainperän" joita näin jossain rompekaupassa? :-D Tosin, siellä ne sitten taitaisi yksinään piippailla jossain futiskentän laidalla...

  Olipas hölmöt uudistukset noissa vaatteissa, harmi homma.

  VastaaPoista
 3. No höh noi NS:n housut. Mun piti ostaa tolla PO.P:n alella Nikelle vk.housut ja kävinkin ihan liikkeessä hakemassa paidat, mutta mukana oli hoppu-Henkka ja en edes muistanut katsoa niitä pöksyjä ts. en päässyt etenemään liikkeen siihen osaan asti. plääh. Jos vaikka huomenna ehtis, eikös se tarjous ollut huomiseen asti voimassa?

  VastaaPoista
 4. Onpa ikävän tuttua tuo hanskojen katoaminen.

  PoPin kuorihousuihin olen ollut tähän asti tosi tyytyväinen, mutta nyt olen törmännyt siihen että vanhemman pojan jäljiltä nuoremmalle säästetyt ovat alkaneet ratkeilemaan oikein urakalla. Taas huomasin pesun jälkeen uusia pieniä reikiä ja iso osa niistä oli saunojen teippausten kohdalla. Alkoi epäilyttämään, että eikö ne housut kestä säilömistä vai mistä tässä on kyse. Yhtään reikää ei ole ensimmäisen käyttäjän aikana tullut.

  Sen verran tämä kummastuttaa, että aion käydä kyselemässä säilytyksestä, kunhan vain ehtisin.

  Pitäisi varmaan hakea pojalle uudet ehjät tuolla alella ja katsoa miten ne kestää.

  VastaaPoista
 5. kiitos kun muistutit tästä! me on jouduttu ottaa nyt syksyllä käyttöön kevääksi tarkoitetut vk-takit / -setit (tapahtunut yllättävää kasvamista). ja hyvä niin, sillä ensi keväänä ne varmaan on jo pieniä, kun nyt jo alkaa housuissa nilkat vilkkumaan. housuja siis seuraavaa kokoa, toivottavasti menisi keväälläkin. mä olen tullut siihen tulokseen, että pop on ainoa, joka meillä vk-vaatteissa kestää, edes sen yhden pojan käytön.

  Kati

  VastaaPoista
 6. Zeta, ei ole mitään teknisiä ominaisuuksia (kai?). Ovat siis tuollaiset ihan ohuet hanskat, tosi hyvät esim futistreeneihin ja sählyn peluuseen ulkona, niissä ei oikein mitään neulesormikkaita voi käyttää.

  Jassu, joo ihan hyvä idea:)

  Katri, en muista mikä oli vika päivä ja olen deletoinut viestin. Toivottavasti vielä huomenna voimassa.

  Sanna, no ohhoh. Siis useammalle housulle käynyt niin? Meillä ollut aika monet Popin housut, eikä mitään moitittavaa. Toisaalta meillä ollut se ensimmäinen käyttäjä, en sitten tiedä miten siitä eteenpäin. Käy ihmeessä kysymässä, eikös Popin ideologia ole juuri kierrättäminen.

  Kati, ole hyvä:) Juu, Popilla ei kamalasti ole kilpailijoita tällä saralla..

  VastaaPoista
 7. Kahdet peräkkäin on täynnä pieniä reikiä. Yhdet jotka on pienemmälle hankittu ovat täysin moitteettomat.

  VastaaPoista
 8. Po.P:lla on mustia toppahousuja tänäkin talvena, mutta kannattaa käydä pian ostamassa. Flamingosta oli jo viikko sitten 140 cm loppu, mutta Kampista vielä löytyi...

  VastaaPoista
 9. Sanna, ei kai teillä kuitenkaan kaksia maanantaikappaleita voi olla? Kannattaa kyllä käydä reklamoimassa.

  Ano, kiitos vinkistä. Pitää ryhdistäytyä ja miettiä mitä tarvitaan.

  VastaaPoista