keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Helly Hansen ja Didriksons

Tämä postaus on ollut luonnosvaiheessa jo pari kuukautta, kuvittelin kerrankin olevani ajoissa. Vaan kuinkas kävikään. Kaksi ekaa kappaletta on jonninjoutavaa diipadaapaa, voitte hypätä heti kolmanteen kappaleeseen.

Talvivarustelu on jo monilla täydessä vauhdissa. Itse en kuulu niihin, jotka elokuussa kuumeisesti etsivät sopivia toppavaatteita. Osa on, eikä siinä ole mitään pahaa. Eikä edes kummallista.  Itse ostan yleensä talvivaatteet loka-marraskuussa ja aina olen saanut, mitä olen halunnut. Viime vuonna etsin jopa joulukuussa mustaa toppahaalaria koossa 134 cm, ja sellaisen löysin. En ehkä ihan vaivattomasti, mutta löysin kuitenkin. Ihan ensimmäisiin pakkasiin ei hommaa kannata jättää, silloin tulee paniikissa ostettua mitä eteen osuu. Sellaista semikivaa.

Tämä siis alustuksena aiheeseen. Edellinen ei ole piilokettuilua eikä edes suoraa sellaista, teitä kohtaan, jotka aloitatte varustelun elokuussa. Tarkoitus on vaan rauhoitella teitä, joita talvi ei vielä jaksa kiinnostaa, Blogeja lukemalla saatte käsityksen, että kaikilla muilla on jo talvivaatteet ostettuna. No ei ole. Suurimmalla osalla ei ole. Sähköpostiini on tipahdellut tasaiseen tahtiin kyselyjä siitä, koska postaan meidän talvivaatteista. En tee sitä nyt, meillä on talvivaatteet vielä kellarissa ja välikausivaatteetkin muutamaa takkia lukuun ottamatta yläkaapeissa. Kyllä tässä vielä ehtii, valmiissa maailmassa.

Mutta muutaman potentiaalisen vinkin annan. Vähän isompien lasten ja myös aikuisten kannattaa tsekata Helly Hansenin ja Didriksonsin mallistot. Kumpikin merkki valmistaa kohtuuhintaista, hyvälaatuista ja jopa hyvännäköistä ulkoiluvaatetta niin aikuisille kuin lapsillekin. Kaikki tarvittavat tekniset ominaisuudetkin löytyvät.


Didrikssonsin katalogi löytyy täältä.
Merkit ovat huomattavasti suositumpia muissa skandimaissa, saatavuus siellä on parempi ja merkeillä jo pitkät ja tunnetut historiat (Didriksons vuodesta 1913 ja HH peräti vuodesta 1877). Jotain HH:n malleja on saatavilla Stockalla ja Stadiumista sekä muissa urheiluliikkeistä, jälleenmyyjiä täällä. Didriksonin jälleenmyyjät löytyvät täältä. Täysin mutua, mutta Suomessa ei taida missään liikkeessä olla kattavaa mallistoa. Vai olenko ihan väärässä?

Ja vinkki: Inkalla on viime vuosina ollut Helly Hansenin talvisaappaita, joista meillä on ollut hyviä kokemuksia. Kävin tänään pyörähtämässä keskustan Stockalla ja siellä oli tosi kattava valikoima HH:n talvisaappaita, mustia, valkoisia ja ruskeita. Oli muitakin merkkejä esim. Soreleita (vähän erilaisempia malleja), Peakin ja Timben saappaitakin löytyi useampaa mallia.


Toissa talviset HH:t.

20 kommenttia:

 1. Didricksonin takkia katselin itselleni, uusi kun pitäisi saada. Toi minkä kuvan laitoit on silmää miellyttävä, mutta päällä mulle pätkälle liian pitkä. Kettu sentään olla tällänen tappi!
  Lapsilla on ollut mm. toppahousuja eikä mitään valittamista heidän vaatteistaan.

  p.s. Meillä lapsikuvaukset menee samaan malliin :)

  VastaaPoista
 2. HH:tä liputan minäkin, mulla on merkin kuoritakki kestänyt jo useamman vuoden. Tykkään. Meille tuli tänään Nikelle TresPassin skimbahousut, vaikuttavat lupaavilta. Tuokin merkki on aika tuntematon täällä meillä. Housujen väri on pojalle mieleen, aikas kirkas vihreä (KIWI). No ainakin löytää jannun lumikasasta:) Joo ja ei ne toppavaatteet meilläkään vielä ihan valmiina ole.

  VastaaPoista
 3. Didriksoniin minäkin oon ollut tyytyväinen. Saatavuudesta aikuisten puolella en osaa sanoa mitään, mutta lasten puolella toimitus on vähän "outoa".. Meidän kauppaan tilatuista jokunen oli peruttu, koska ei mennyt tuotantoon Suomessa vähäisten ennakkotilausten perusteella. Mutta esim Ruotsissa tilausmäärä oli tullut täyteen ja siellä siten mennyt tuotantoon.

  Samassa paikassa/ tehtaassa ne varmasti tehdään, joten kauppiaalle tuollainen "ei mennyt tuotantoon" on aika ihmeellistä. Meidänkin kaupan valikoima jäi sitten aika pieneksi (yksi takki ja housut + asusteita).

  VastaaPoista
 4. Katja, tuntuu menevän kaikkien isompien poikien kanssa samalla sabluunalla. Paitsi Ananalla. Olis kiva tietää millä ruuvilla se poikaansa kiristää;) Miten teillä ovat housut kestäneet? Esim. polvista?

  Katri, meillä on HH:n välikausihousut edelleen priimat. No eipä ne ole nyt käyttöön päässetkään. Kerro sitten miten ne kestää Nikellä, jookos?

  Pirjo, no melko erikoinen selitys. Eihän niillä nyt Suomessa erillistä tuotantoa ole? Selitys se on tietty tuokin;). Mutta kannattaa pitää silmät auki, jos reissaa muissa skandimaissa. Köpiksessä oli näillä merkeillä jo loppukesästä hyvät toppavalikoimat.

  VastaaPoista
 5. Pirjolle vielä, tilaatko sä ne suomalaisen agentin kautta? Olisiko mahdollista ohittaa se, ja tilata suoraan Ruotsista (vai onko siihen edes mahdollisuutta? ja nouseeko varastoriski sitten liian isoksi?) Ajattelin vaan, että kysyntää voisi olla enemmän kuin tarjonta nykyään on?

  Eikä tartte tuohon täällä edes vastata, mutta noin teoriassa;)

  VastaaPoista
 6. Didriksonin laatuun tääläkin tyytyväisiä. Koululaisella nytkin yks niiden takki käytössä eikä moitteen sanaa laadusta.

  Itselle olisin toissa syksynä niiden mallistosta löytänyt muuten aivan täydellisen valkoisen syysparkan, mutta hihat jäi aavistuksen liian lyhyeksi...saakeli kun näitä raajoja on vaikka muille jakaa... :/

  VastaaPoista
 7. Juuri Stockalta kotiutuneena harmittelin, että talvivermeet on muksuille haalittu jo nyt hyvissä ajoin. Tämä siksi että yksinkertaisesti aika ei riitä juosta koon perässä. Ja tietty ne värit pitää olla just eikä melkein :)
  Katselin nimittäin siellä Stockalla jotain HH:n poikien toppatakkia ja housuja, sormet syyhysi kokeilla ko merkkiä meilläkin. Huomasin täällä Stockalla niitä jo viimevuonna mutta jostain syystä ehdin unohtaa koko merkin tälle talvelle.

  Olisi ensi talveksi varmasti vaihtoehto iänikuiselle Ticketille ja Mololle. Alkaa nekin jo kyllästyttää vaikka hyviä merkkejä ovatkin olleet. :)

  -Suvi Tre-

  VastaaPoista
 8. Just tänään jostain naistenlehden sivuilta bongasin tuon Didriksonin ja ihmettelin, että onko niillä noin hyvännäköisiä takkeja!? Voi äh kun en millään keksi itselleni takkitarvetta. Itse asiassa, pitäisi varmaan muutamista vanhemmista luopua viemästä kaappitilaa. :-(

  VastaaPoista
 9. MIstä tuota valkoista Didrikson takkia löytyisi?
  Haluaa sellaisen! Ja meillä lapsilla ollut HH:n välikausihousuja, ihan parhaita ovat.

  VastaaPoista
 10. Ainakin Ison Omenan ja Kirkkonummen Prismoissa (!) on tuota Didrikssonin takkia. Anttiloissa on lastenvaatteita ko.merkiltä, Prismassa myös. Aika hauskaa, koska merkki on oikeasti tosi laadukas!

  Itse olen käyttänyt vuosia ulkoiluvaatteina Hellyä ja tykkään kovasti.

  Mistä olet Nina löytänyt niitä Vinginon Italia-farkkuja (siis lippu takataskussa)? Mä en löydä mistään Vinginoa myyvästä nettikaupasta, jotka tiedossa! Tahtois...

  VastaaPoista
 11. Noista tyttöjen saappaista. Mille osastolle Stockalla kannattaisi suunnata? I:n koko on jo naisten, mutta meillä mennään juuri siinä välissä. Stockasta en juuri nyt tiedä, mutta useissa kaupoissa on lasten koot 34 asti ja aikuisten puolella alkaa 36:sta. Arvaa, tarvitaanko me se 35...

  laiska V kyselee, ettei tarvitse käydä joka kerroksessa

  VastaaPoista
 12. I-A, liian lyhyet hihat ei kuulosta lupaavalta:( Meillä nuo liian lyhyet hihat ovat jokaisen perheenjäsenen ongelma.

  Suvi, mä taisin katsoa samaa takkia. Ja totta, Molot, Ticketit, VdT alkaa olemaan tosi kulunut juttu;)

  Jassu, on niillä, aina ollut. Suomessa vaan alimarkkinoitu, mutta katsopa ruotsalaisia lehtiä, joka toinen ulkotakki on Didriksonin.

  Susanna, ma ei tiedä. Ne vk-housut ovat loistavat!

  Anu, kyllähän prismatkin voi laatua myydä;). Ne Italia-farkut ovat parin vuoden takaista mallistoa, en tiedä mistä voisi saada. Meillä on nyt kolmas pari menossa (eri kokoa siis), viimeisimmän löysin ihan sattumalta. Kokeile Vingino Flavio googlehakua, löytyiskö mitään?

  V, joko urheiluosastolta tai lastenosastolta. Naisten koot alkaa yleensä 36 ja ainakin Stockalla lasten koot on 39/40 asti. Mutta HH:t siis urheiluosastolla, muut joko naisten tai lasten osastolta.

  Nina

  VastaaPoista
 13. Heippa! Ensi kertaa kylässä =) Sovitin viikonloppuna jossain liikkeessä itäkeskuksessa tuota Didriksonia ruskeana, mutta siinä oli mulle vääränlainen kaulus. En saanut vetskaria ylös saakka ilman kuristumisen tunnetta. Helly Hansenin vastaavaa koitin mustana stockalla, se olikin ihan kiva mutta en sitten kuitenkaan ostanut kun en haluaisi mustaa. Myös Halosella oli nätti Jack Wolfskin- merkkinen takki, mutta sillä oli hintaa jo melkein 400e joten jätin toistaiseksi ostamatta ;)

  VastaaPoista
 14. Didriksonia ollut jo monta vuotta. Isoilla ja pienillä. Klassisen oloisia ja todella hyvä hinta-laatusuhde. Itselläni tuollainen valkoinen parka, kolme vuotta vanha ja kuin uusi. Musta, hieman lyhyempi versio löytyy myös. Tietty. SE ja DK nettikaupoista metsästänyt oikeat mallit ja koot. HH ei iske. Takaumat parinkymmenen vuoden takaa esteenä ;) Talvikengät löytyivät Geoxilta ja Supergalta & Kangaroolta. Näpit jäätyy ja pää palelee vielä parilla lapsella...

  VastaaPoista
 15. Karoliina, tervetuloa!:)

  Viidenaiti, meilläkin palellaan, lapset siis. Mä en palele, mulla on kaikkia kivoja uusia asusteita:)

  VastaaPoista
 16. Moikka taas, on ollut vähän ongelmia saada kommenttia lähetettyä... Mutta suomalaisen maahantuojan kautta ostetaan. En usko, että edes myyvät suoraan, jos kyselisin. Yleensä ei oman maan edustajan ohi saa ostella (paitsi osa isoista, joilla on ollut ostoja jo ennen kuin Suomeen on tullut edustajaa).

  Meilläkin olisi kaupassa kysyntää, mutta lopulta meille ei päätynyt kuin isommille pojille yksi takki ja yhdet toppahousut. Muut tosiaan peruttiin tai sitten takki-housusta peruttiin housut ja se tullut väri ei sopinut sitten alkuunkaan..

  VastaaPoista
 17. Pirjo: Joo en uskokaan, että saisi suoraan (vaikka olen tällaistakin kuullut tapahtuvan, mutta tuskin ilman seuraamuksia..). Harmi oikeasti, uskoisin, että kysyntää olisi.

  Ehkä ensi kauteen..

  VastaaPoista
 18. Ihastuin pari vuotta sitten Didriksonin talvitakkiin. Fiksuna ajattelin, että en jaksa koko päivää takkia raahata mukana, haen vasta enenn kentälle lähtöä. Yllättäen kauppa olikin mennyt kiinni. Suomessakin näytti nettisivujen mukaan olevan paljon jälleenmyyjiä, mutta lopulta löysin takin sitten Jumbon Prismasta?! Nytkin täällä tuppukylän Prisman tangot ovat täynnä Didriksonin toppaa? Outoa. Lasten Didriksonia mainostetaan sivun mainoksilla lehdissä, mutta ei niitä vaan mistään löydy. Erikoista.

  VastaaPoista
 19. Kaupat paljon suosii Reimaa ym suomalaisia merkkejä kun on kyse ostamaan laajoja valikoimia. Omasta vaatekaapista löytyy uusi Didriksons lasten toppapuku joka on todella tykätty. On kuulemma loppuunmyyty.

  VastaaPoista
 20. pikku kipparissa on hyvä didriksons valikoima!! :)

  VastaaPoista