sunnuntai 16. lokakuuta 2011

IltapalallaOnko joku tehnyt itse sushia? Tai varmaan monikin, mutta mitä luulette, onnistuisiko mun kaltaiselta gourmetkokilta? Lähinnä nigirin teko kiinnostaa, makeista meillä ei kukaan erityisemmin piittaa. Riisi on varmaan se vaikein rasti, muun askartelun voi ulkoistaa teinille.
Sushi Kit -pakkauksia löytyy joka kaupasta, osaisitteko valaista mikä niistä on paras? Meillä on nuo etniset ruokakaupatkin aika hollilla, löytyisikö sieltä parempia vaihtoehtoja?

2 kommenttia:

  1. Nigirithän on paljon helpompia tehdä kuin makit, joten varmasti onnistuu. Suurin työ on sen riisin keittäminen ja maustaminen. Tässä vannon riisinkeittimen nimeen. Sillä se riisi tulee helposti. Jos osaat tehdä lumipallon, saat varmasti sen riisipalleronkin aikaan (mielellään tietysti vähän lumipalloa pienemmän ja pitkulaisemman, mutta noin niin kuin periaatteena). Suski Kiteistä en osaa sanoa mitään. Itse menisin ehkä Tokyokanista hakemaan perustarpeet ja ohjeet riisin maustamiseen. Meillä on joku sushikirja, jonka ohjeella maustamme riisin.

    VastaaPoista
  2. Kiitti Sanna, taidan aloittaa tuosta Tokyokanista. Riisinkeitintä ei ole, enkä sitä haluaisikaan, keittiön kaapit ovat muutenkin täynnä kaikkia kummallisia vempaimia.

    VastaaPoista