Onko joku tehnyt itse sushia? Tai varmaan monikin, mutta
mitä luulette, onnistuisiko mun kaltaiselta gourmetkokilta? Lähinnä nigirin
teko kiinnostaa, makeista meillä ei kukaan erityisemmin piittaa. Riisi on
varmaan se vaikein rasti, muun askartelun voi ulkoistaa teinille.
Sushi Kit -pakkauksia löytyy joka kaupasta, osaisitteko valaista
mikä niistä on paras? Meillä on nuo etniset ruokakaupatkin aika hollilla,
löytyisikö sieltä parempia vaihtoehtoja?
Nigirithän on paljon helpompia tehdä kuin makit, joten varmasti onnistuu. Suurin työ on sen riisin keittäminen ja maustaminen. Tässä vannon riisinkeittimen nimeen. Sillä se riisi tulee helposti. Jos osaat tehdä lumipallon, saat varmasti sen riisipalleronkin aikaan (mielellään tietysti vähän lumipalloa pienemmän ja pitkulaisemman, mutta noin niin kuin periaatteena). Suski Kiteistä en osaa sanoa mitään. Itse menisin ehkä Tokyokanista hakemaan perustarpeet ja ohjeet riisin maustamiseen. Meillä on joku sushikirja, jonka ohjeella maustamme riisin.
VastaaPoistaKiitti Sanna, taidan aloittaa tuosta Tokyokanista. Riisinkeitintä ei ole, enkä sitä haluaisikaan, keittiön kaapit ovat muutenkin täynnä kaikkia kummallisia vempaimia.
VastaaPoista