sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Kevätkuumetta

Tuli taas vähän lentävä lähtö joten näin jälkikäteen, iloista pääsiäistä! heh

Kevät toi aivan kamalan autokuumeen. Taas. Pitäisi ostaa autoon uudet kesärenkaat, mutten haluaisi. Haluan mieluummin uuden auton. Ihan sellaisen pienen ja taloudellisen kaupunkikärryn. Oma auto on yli kolme vuotta vanha joten eikö olisi aika vaihtaa? Appiukkokin on sitä mieltä, ettei samaa autoa kannata yli kolmea vuotta pitää. Kukaan muu ei valitettavasti ole samaa mieltä, muut paheksuvat kovasti. Enhän mä edes tarvitse autoa. Mistä nekin mun tarpeet muka niin hyvin tietää? Vähän niin kuin vahingossa varasin koeajoon pari kinneriä. Ajattelin, että jos uusi on samanvärinen kuin vanhakin, niin kukaan ei huomaa eroa. Eikä mun tarvitsisi kuunnella sitä nalkutusta.

Meidän perheeseen tarvitaan oikeastikin uusi kulkupeli. Luksu tarvitsee 20 tuumaisen fillarin. Edellinen on Crescentin ja olen ollut merkkiin tosi tyytyväinen.

Mä ajattelin tätä. Tuohon saisi tarakalle tarvittaessa tavaroita.


Crescent Gang

M:n mielestä sen pitää olla enemmän crossimallinen. Luksu itse ei osaa (lue: uskalla) ottaa kantaa suuntaan eikä toiseen, pyörä kuin pyörä käy.


Crescent Narre Tämä väri ei ole niin kiva, yksivaihteisena olisi tummansininen, ja viime vuoden mallistosta löytyisi tummanvihreä.

Muilta valmistajilta. Nopsan skippasin ihan ulkonäön takia. Mistään niin rumasta en kolmea hunttia maksa.


Helkama Yoker


Monark Miniz


Tunturi Rigger

Ja vaihteita pitäisi olla se kolme, yksivaihteinen käy ehkä tämän kesän, mutta ensi vuonna vaatii varmasti itsekin vaihteita. Jäin vaan miettimään, että kuinka pitkään tuo 20 tuumainen menee? Minkä kokoiset teillä on ajaneet 20 tuumaisilla?

20 kommenttia:

 1. Tunturin Rigger näyttää hyvältä. Tuumista mulla ei ole hajuakaan, mutta jos oikein muistan Henkka ajeli 20 tuumaisella ala-asteella. Tälläisen kokosuosituksen löysin googlettamalla: 20 tuumainen polkupyörä: käyttäjän kokosuositus 105-140 cm

  VastaaPoista
 2. Mullakin on sellainen mielikuva, että Inka olisi ajellut 20 " vielä kolmasluokkalaisena mutta tuo poika... 16" oli jo viime vuonna pieni mutta ei joudettu uutta ostamaan. Oppi vasta viime keväänä ajamaan ilman appareita, oli pakko kun ne apupyörät vääntyivät painon alla;)

  VastaaPoista
 3. Meillä 8 vuotta kesällä täyttävä esikoispoika tarvitsee tänä keväänä jo 24 tuumaisen menopelin ja pituutta jässikällä on tuollaiset 136cm.

  VastaaPoista
 4. Vitsi kun osaisi ennustaa...

  Luksu siis 5-vuotisneuvolassa (viime toukokuussa) 125 cm, siitäkin on jo joku sentti aikaa. Menee siis syksyllä eskariin eikä osaa mitään vaihteita vaatia. Toisaalta kouluun mennessä keksii varmasti senkin. Sinne siis 1½ vuotta aikaa.

  Jos ostaisi nyt 1-vaihteisen 20 tuumaisen ja miettisi ensi vuoden syksyllä uudestaan?

  VastaaPoista
 5. Joo älä nyt ainakaan isompaa osta missään nimessä, kyllä se 20 tuumasella ainakin sinne koulun alkuun pärjää.

  VastaaPoista
 6. Joo en aikonutkaan:) Pohdin tässä nyt sitä vaihteiden tarpeellisuutta (no yksi vaihde ainakin;).

  VastaaPoista
 7. Samat mietteet täälläkin. Isot tytöt lähtee kouluun syksyllä ja pyörät pitäisi ostaa. Pituudet on tällä hetkellä 120 cm paikkeilla, joten olisikohan tuo 20 tuumainen meidän koko. Teidän Luksu on kyllä pitkä poika, varmaankin 20 tuumainen menee tämän vuoden. Niistä vaihteista en tiedä, kai ne pitää olla. Tosin tähän mennessä pärjätty ilman, mutta kaipahan nuo koululaiset viimeistään haluavat sen.

  VastaaPoista
 8. Onko vanha pyörä myyty jo vai meneekö huutikseen?

  VastaaPoista
 9. On muuten aika hintavia nuo pohjoismaalaiset fillarit verrattuna esim. Scottiin. Osat on kuitenkin aika samaa luokkaa.

  VastaaPoista
 10. Me ostettiin Tunturi Rigger 20" eskarilaiselle (koko tuota Luksun luokkaa). Tällä hetkellä siis ekaluokkalainen. Voinen sanoa, että 24" olisi tänä keväänä jo se paras koko, mutta viime vuonna oli aivan liian iso. Kannattaa huomioida ennenkaikkea pyörän PAINO! Siitä syystä hylättiin mm. Kona.

  Mutta noi nyt on kaikki perusfillareita. Mun kaverilta (kilpapyöräilijä) tuli joku fiksumpi merkki, huippukevyt lasten pyörä Englannista, mutta arvaa, muistanko enää merkkiä. :) Googlella voi kaivaa.

  Finette

  VastaaPoista
 11. Niin ja tuossa Triggerissa vielä... on siis kolme vaihdetta ja 2 käsijarrua (halpiksissa vain yksi) + JALKAjarru...

  Turvallista...

  F

  VastaaPoista
 12. Scottiin mä itsekin taipuisin, olen ajanut mäkeä alas merkin sponssaamalla fillarilla, mutta nyt on hakusessa ihan perusfillari 5-vuotiaalle. Jokin epä-jopo;)

  Alumiinirunkoinen, mutta mielellään painavampi kuin kevyempi. Kaverilla on vauhtia muutenkin, pieni paino tekee vaan terää. Mä en itse erityisemmin pidä tuosta Tunturin ulkonäöstä, tai myönnetään, Tunturista merkkinä.

  Eniten nyt mietityttää se vaihteiden määrä, ostetaanko turhaan 3-vaihteinen jos fillari kuitenkin menee vaihtoon ensi vuonna...

  Jalkajarru löytyy kaikista alle 7-vaihteisista, ja hyvä niin.

  Jatkan pohdintaa:)

  VastaaPoista
 13. Autokuume :) mulla on liisattu auto joka vaihtuu näppärästi säännöllisin väliajoin. Mikä on harmi; kaikenlaisia kaapelivikaisia dvd soittimia joutuu sitten käyttään huollossa. Puhumattakaan että tankkaa väärää polttoainetta epähuomiossa. En tykkää auton vaihdoista. Audi Q7 on ainut auto, jonka haluamalla haluan :D

  Pyöristä: yhdyn edellisiin. 3 vaihdetta on ok, mutta jalkajarrut välttämättömät!

  VastaaPoista
 14. Autokuume, vauvakuume- you name it. Ei lähde kuin sillä itsellään! Varo vaan. Kunhan kelit lämpenee niin tämäkin tahtoo katottoman auton...

  Fillareista. Luksun kokoinen( 130±5 cm) mies temppuilee 20"- bmx:llä jo toista kautta. Se toimii niin kaduilla kuin poluilla. Kyllä sä tiedät :) Ja menee pitkään... Rinnalle saa 24 tuumaisen hybridin kunhan kasvaa vielä hiukan.

  VastaaPoista
 15. Tulin vielä jälkikäteen viísastelemaan;D Mielestäni myös jalkojen pituudella on merkitystä. Meidän 5v. ajeli jo viime kesän 16" polvet suussa vaikka on Luksua lyhyempi, mutta sillä on isänsä pitkät jalat.

  VastaaPoista
 16. Just. Temppuilee. Sitähän mä pelkäänkin.

  Joo, Luksullakin on pitkät jalat (ja entäs ne kädet;) Ostan sen kolmivaihteisen ja sitten ensi vuonna isomman...

  Ja olen edelleen sitä mieltä, että se tarakka olisi hyvä pallon kuljetukseen.

  Nina

  VastaaPoista
 17. Kyll tohon painoon kantsii kiinnittää huomiota. Pahasti on pielessä, jos poika painaa 23kg ja pyörä 19kg...

  F

  VastaaPoista
 18. Ja meillä myös pitkät raajat-ongelma. Siksi tuo 20":kin alkaa olla pieni...

  Crescentin tummansininen oli ihan kiva, mutta ne pääkallot, plääh... Ja vihreää fillaria en ikinä ostais. No, en montaa muutakaan, heh.

  F

  VastaaPoista
 19. 5-vuotiaan mielestähän pääkallot on just mahtavia:) Sama se mulle vaikka olisi pikku-ukkoja, eihän se mun pyörä ole. Itse olen eniten mieltynyt tuohon Crescentiin, pääkalloista huolimatta. Pitkälti siksi, että siitä on hyvät kokemukset.

  VastaaPoista