tiistai 20. huhtikuuta 2010

"Ykköset"


Tuli tuosta edellisestä postauksesta mieleen, että mitäköhän nämä kengät saavat kasvavalle jalalle aikaan?

Nappiksethan kuuluu olla just sopivat, niihin ei mitään kasvuvaraa oteta. Ja ne on ihan sairaan tiukat jalassa, ainakin siitä päätellen miten niitä survon pojan jalkaan, lisämausteen tuo vielä nilkkasyndit.


Onko kukaan potkinut palloa pidempään? Vaikuttaako nappikset jalan muotoon? Ja tämä kysymys on esitetty vain naisille, miehiltä on tähän asiaan ihan turha kysyä mielipidettä;)

6 kommenttia:

 1. Minua äitinä hirvitti nappisten osto (väittelin myyjäpojan kanssa pitkään koosta) ja olin vielä kotonakin (aina kenkiä jalkoihin ahdettaessa) sitä mieltä, että myyjä oli väärässä =)
  Eipä nuo mitään jalkoihin aiheuttaneet, nappishan on sopiva vaikka jalkaa sinne joutuukin ahtamaan. Meillä jälkikasvu ilmoittaa ainakin heti jos kenkä puristaa varpaista.

  VastaaPoista
 2. Hyvä kysymys. Vastata en osaa. Meillä noita on ahdettu jalkaan vasta muutama kerta.

  VastaaPoista
 3. No itse silloin aikanaan pelasin EBK:n mimmiliigassa pari kesää, joten ei siinä kait sen pysyvämpiä vaurioita ehtinyt tapahtua. Sen vaan muistan, että isovarpaan kynnet aina musteni (ja lopulta irtosi) uusien kovien nappiksien takia ja ihan käskystä sitten niillä suihkussa seistiin, jotta kenkä muokkautuisi jalan muotoon! :-D

  Ehkä nykyään nuo nappikset ovat jotain ihme high tech-matskua jotka saman tien muokkautuvat jalan malliseksi?

  VastaaPoista
 4. Jassu, onhan ne nykyään ihan eri matskua kuin ennen muinoin. Pojilta ei kannata mielipidettä kysyä eihän ne myöntäisi vaikka kuinka kipeää ottaisi;)

  Meillä käytetään nappiksia suht paljon, kolmet treenit viikossa + pelit päälle, eli kyse ei ole mistään satunnaisesta käytöstä. Toisaalta nappiksia on kahdet, toiset ruoho- ja toiset hiekkakentälle. Jos se jotain auttaisi. Tai sitten ei.

  Nina

  VastaaPoista
 5. Mulla ei oo jäänyt mitään Jassun kuvailemia nappistraumoja :). Kymmenisen vuotta pelailin, 9-vuotiaasta lähtien ja jalat on polvia lukuunottamatta ihan kunnossa. Polvet on kyllä todennäköisesti jalkapallon vuoksi hajonneet. Pääasiassa ne toimii, mutta esim. joku askelkyykkyrääkki on ihan poissuljettua toimintaa.

  VastaaPoista
 6. Mari, kiitos, tämän halusinkin kuulla:) Polvet nyt menee lajissa kuin lajissa, uintia lukuunottamatta. Kamalan huonoa tekoa. Polvet siis.

  VastaaPoista