lauantai 24. huhtikuuta 2010

Muffinssivuoka

"Äiti, voitko tuoda Glorian ruoka -lehden kaupasta, sen leivontanumeron?". Okei, toki voin. Kenen lapsi meillä asuu?
Ja näin meilläkin leivottiin muffinseja. Mulla ei ollut mitään osaa eikä arpaa. Ne tehtiin mua ajatellen gluteenittomista jauhoista. Käsittääkseni ei mikään helppo jauho kokemattoman leipoa.Mihin tietokonetta tarvitaan jos ohje luetaan lehdestä? En kehdannut kysyä.


Pikkuveljen pyynnöstä lisättiin mustikoita.
"Äiti, voitko ostaa muffinssivuoan? Näistä tulee rumia näissä paperisissa kun levähtävät." Okei, toki voin. Mistä niitä saa? Onko sen hässäkän nimi tosiaan muffinssivuoka? En halua nolata itseäni kaupassa kyselemällä tyhmiä. Ja mitä eroa on muffinssilla ja muffiinilla?

16 kommenttia:

 1. Muffini ja muffinsi..eiköhän ne oo ihan sama asia. :D Ja muffinsivuokahan se vuoka on..kai!?

  VastaaPoista
 2. Okei, kunhan tarkistin, hyvä tietää;) Mä olen aina luullut, että muffinssivuoka on nimenomaan tuollainen paperisysteemi.

  VastaaPoista
 3. Vai muffinssipelti? Meilläkin on sellainen. Ainakin viisi vuotta vanha ja kerran käytetty.

  Ihanaa, kun joku leipoo kotona!

  VastaaPoista
 4. Hih, mä olen siis samassa leipomissarjassa kuin tyttäresi (ja sinä?) kun en minäkään tajunnut sen muffinssipellin perimmäistä tarkoitusta. Ei tullut mieleenkään, että ne paperivuoat laitetaan vielä sinne peltiseen. Mun mielestä se oli joko tai... :-D

  VastaaPoista
 5. Siis toi kakku tossa kannessa, tekis mieli tehdä joka päivä :) Ja jos Inka kovasti innostuu, niin meillä ois yks leipojan paikka vapaana tuleville synttäreille!

  VastaaPoista
 6. Muffinssipelti kuulostaa hyvälle:) Menee varmaan tosi pieneen tilaankin;)

  Siis, laitetaanko ne paperiset vuoat sen peltisen sisään? Mäkin luulin että se on joko tai...

  VastaaPoista
 7. Meiltä löytyy sellaset silikoniset (kai se sitä oli) muffinssipellit tai mitkä lienee, ihan kivat käytettiin niitä kerran joskus kolme vuotta sitten (en siis minäkään osaa leipoa)

  VastaaPoista
 8. heh, meilläkin on sellainen silikoninen härpäkkä, jossa saa tehtyä 6 tai 8 muffinssia kerralla. Ja silloin harvoin kun teen,niin laiskana valmiista taikinaseoksesta:)
  Laita se teidän neiti meille leipomaan, mä olin tosi innokas teininä leipomaan. Köksä oli 10 (pakko brassailla)

  VastaaPoista
 9. Meillä lapset leipovat muffinsseja ja minä joskus kahvikesteille suolaisia muffinsseja feta/tuoreyrtti/kirsikkatomaatti-täytteillä. Äitini tekee ihania ananas-koookosmuffinsseja joissa on tuorejuustoa jne,ihanan kosteita! Löytyy sekä muffinssipelti että silikonivuoka - ja kummankin joutuu voitelemaan, vaikka luulisi ettei silikonista tarvitsisi.
  Muffinssi on arkikielessä se normisana, mutta kieliopillisesti muffini taitaa olla "oikeaa suomenkieltä".

  VastaaPoista
 10. Nam! Vaihdetaanko muffinseja kantarelleihin? Mä en voi leipoa kun syön heti kaikki!

  VastaaPoista
 11. Katri, pidän sen ihan omana orjanani niin kauan kuin intoa löytyy;)

  Gloria, tosiaan, niitähän voi tehdä suolaisinakin. Siis pitääkö se pelti voidellakin? Alkaa kuulostamaan yhtä turhalta kapineelta kuin tuo vedenkeitinkin.

  Katja, vaihdetaan vaan. Mulla on kumpparitkin niin voin tulla keräämään itse;)

  VastaaPoista
 12. Hele, sori, jäit välistä. Eli joo, tosi tarpeellinen kapine siis:)

  VastaaPoista
 13. Mä en voidellut sitä peltiä ollenkaan kun laitoin niitä paperivuokia sinne sisään. Mun käsittääkseni sen vuoan tarkoitus on nimenomaan estää sitä paperia levähtämästä. Jos sen paperivuoan laittaa melkein piripintaan niin päälle kohoaa se kumpare, joka saa tukea siitä pellistä. Äh, en osaa selittää... Muttta siis summa summarum, en siis voidellut! :-D

  VastaaPoista
 14. Mä teen aika usein muffinsseja sillä pellillä. En laita paperisia vuokia vaan voitelen pellin kolot kevyesti. Mun lempparit on banaani-pähkinämuffinssit. Tolla pellillä muffinsseista saa aika isoja, sellasia starbucks / wayne's coffee tyylisiä.

  VastaaPoista
 15. Jestas miten kätevä emäntä. Ja isäntä.

  SIlikonlärpäkkeitä taitaa olla 4 kappaletta. Iso perhe ;) Joskus kokeilin peltiä, mutta sen peseminen oli liian aikaa vievää...

  Muffineita tehdään kausittain. Ja silloin niiitä saattaa olla tarjolla pari kertaa vkossa. Puolukoilla, leseillä, banaanilla, omenalla, pähkinöillä, suklaalla, fetalla, aurinkokuivatulla tomaatilla, oliiveilla, yrteillä- kaikella mahdollisella mitä kaapista löytyy. Muffinit kuuluvat sellaisiin ex tempore- juttuihin, joita varten ei erikseen hankita raaka-aineita. Jos teen juhlampaa tarjottavaa niin survon lärpäkkeisiin paperivuoat. Arvatkaa mistä saa hyviä? Alkaa ässällä... ;)

  VastaaPoista