torstai 22. huhtikuuta 2010

Vedenkeitin

"Mikseii meillä ole vedenkeitintä?". Sellaisella syyttävällä vaativalla äänensävyllä.

"Eihän meillä kukaan juo teetäkään, mitä me sillä keittimellä tehtäisiin?" Virhe. Tuo kysymys. Sain päälleni vartin paatoksellisen monologin siitä kuinka maailma pelastuu jos pasta-/riisi-/perunaveden keittää energiaa säästävällä vedenkeittimellä. Tiesinhän mä sen, mutta mun käsityksen mukaan meillä keitellään pasta-/riisi-/perunavettä sen verran harvakseltaan, etten tajunnut tämän olevan oleellinen kapine sademetsien pelastumisen kannalta.

Pitäsi siis ostaa vedenkeitin. Mutta mikä? Sen pitäisi olla harjattua terästä/alumiinia, kaikki muukin meidän köökissä on harjatussa formaatissa. Siinä ei näy sormenjäljet niin helposti. Ihan vaan siksi.Vinkkejä vastaanotetaan. Jos näihin sopisi, niin olisin tosi tyytyväinen.

Edit.

Sannan vinkkaama Philips:Kenwood (meillä siis Kenwoodin paahdin):Siemens Porsche:Siemens Cordless:

20 kommenttia:

 1. Meillä on Philipsin Aluminium Collectionin keitin. Ainakin väri sopii, mutta en tiedä muuten.

  Meillä se on lähinnä puurovedenkeitin. Ja joskus siinä keitetään vieraiden teevesiä. Ehkä pitäisi alkaa keittämään pasta- ja perunavesiäkin. Riisit keitetään riisinkeittimessä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, tännekin otan vinkkejä kiitollisena vastaan, samat kriteerit kuin Ninalla.

  Meillä kylläkin on jo vedenkeitin, mutta on ollut sen verran kovalla käytöllä monta vuotta, että pelkään siitä liukenevan jo jotain ylimääräistä veden joukkoon.

  VastaaPoista
 3. Meillä on Kenwoodin kyseinen vedenkeitin valkoisena versiona. Pohdin pitkään teräksistä kun kodinkoneemme ovat alumiiniset ja keittiökaapit tummanharmaat mutta valkoinen toi ilmettä teräksistä paremmin.

  Olen ollut tyytyväinen, jämäkän oloinen keitin jonka koko ei ole niin massiivinen kuin Philipsillä; en kaipaa vedenkeitintä keittiön kunkkuna töröttämään:-)

  -K-

  VastaaPoista
 4. Onko teillä kahvinkeitin? Jos on, niin onko olemassa samanmerkkistä ja -mallista vedenkeitintä?

  Sitten kertokaa tyhmälle, miten vedenkeittimellä saadaan pasta kypsäksi tai siis al dente tietenkin? Riisin ehkä osaan, jos vettä laitetaan juuri sen verran, että se imeytyy riisiin, mutta pasta?

  VastaaPoista
 5. Inhoan niitä pinttyneitä kloorijämiä vastuksissa; meillä ei ole vedenkeitintä. Keitetään vesi vesipannulla (sellaisella vislaavalla, mutta otettiin se pilli pois :D). Hyvin toimii :)

  Induktioliettä suosittelen. Se on nopea ja säästää sademetsiä (ja sähkölaskua).

  VastaaPoista
 6. Sanna, kiitos vinkistä.

  K. totta, pitää nähdä livenä jotta saa käsitystä koosta.

  V, meillä on Moccamaster. Harjattuna teräksenä.

  Jälkimmäiseen kysymykseesi, ei mitään hajua. Kysymys ei varmaan ollut mulle esitetty;)

  Oikeassa elämässähän mulla olisi kaikki samaa sarjaa...

  VastaaPoista
 7. Miia, joo on meillä induktioliesi. Mutta se ei tuolle viherviheltäjälle riitä;)

  VastaaPoista
 8. Vedenkeittimiin minulla ei ole mitään kommentoitavaa, mutta tietäisitkö kuka pk-seudulla myy Monarkin pyöriä? Wanha kunnon Stocka lupasi minulle sellaisen tilata, mutta pitäisi päästä potkimaan vähän renkaita ennen kauppoja ;)

  VastaaPoista
 9. Meillä on Porschen vedenkeitin (kuin myös paahdin ja kahvinkeitin). Hyvin on toiminut, meillä on sitä ekaa mallisarjaa jotai ei enää saa mutta jonka ulkonäöstä pidän enemmän kuin tämän II-mallisarjan.

  Ja siis osta ehdottomasti se johdoton malli missä johto menee vain alustaan. En tosin tiedä saako enää mutta sellainen missä johto tulee suoraan keittimeen, on sangen epäkäytännöllinen.

  Itse keitän aika usein veden kiehuvaksi vedenkeittimellä pastaa/perunoita varten, vaikka meillä nopea indukstioliesi onkin.

  VastaaPoista
 10. Miten mun kommentti on taas hävinnyt taivaan tuuliin... Mä siis kommenteoin Sannan perään, että meilläkin on toi Philips ja hyvin toimii - on musta Siemensin kanssa aika saman henkinen. Tosin, kun heräsin nyt aamutuimaan pohtimaan tätä sademetsien pelastamista, niin mietin, että ainakaan toi meidän ei ole kovin nopea. Melkein samassa ajassa kiehuu vesi kattilassa. Mutta tapahtuuko se suuremmalla energiamäärällä - sitä en tiedä...

  VastaaPoista
 11. Meilläkään ei ole vedenkeitintä, enkä sitä myöskään halua, en koe että on tarpeeksi suurta tarvetta.
  Meillä on Siemens Porschen leivänpaahdin ja kahvinkeitin ja tykkään sekä niiden ulkonäöstä ja lisäksi ovat olleet laadukkaita ja toimivia, siksi suosittelen sitä. Tuosta cordlessin ulkonäöstä en tosin tykkää, todella vanhanaikaisen näköinen!

  VastaaPoista
 12. Violetelle tuosta riisistä ja pastasta (, jos nyt ymmärsin kysymyksesi oikein): eikös se niin mene, että vesi keitetään keittimessä kiehuvaksi (en tosiaan ole energia-asiantuntija, mutta oletteisin tämän olevan se vaihe, joka säästää sähköä liedellä kiehuttamiseen verrattuna) ja sitten kaadetaan kattilaan, jossa valmistetaan ruoat. Vedenkeittimeen siis ainoastaan vesi, näin olen ainakin aina kuvitellut. Joulun allahan aina lehdestä saa lukea, kuinka joku on laittanut glögiä vedenkeittimellä ja onnistunut myrkyttämään itseään. En tiedä, onko tekniikka kehittynyt, mutta itse en uskaltaisi keittimeen laittaa muuta kuin vettä.

  VastaaPoista
 13. Asiaa! Vekottimien vertailua :) Vedenkeittimiä löytyy useampia eri kohteissa ;)

  Kriteerit #1 vastukset eivät saa olla kosketuksissa veteen #2 johdoton ts. johto alustaan #3 tilavuus >1,5l #4 ulkonäkö

  Ja tosiaan vedet kiehuvat nopeammin ja tehokkaammin vedenkeittimellä, vaikka kaasulla(kin) kokkaillaan. Kattilaan vähän vettä, kansi kiinni ja liedelle. Vedenkeitin täyteen, naps- päälle. Ja kun keitin napsahtaa pois päältä( ominaisuus #5), vedet kattilaan ja pasta/riisi/couscous/nuudelit sekaan. Cottura 9 min valmistuu n. 12 minuutissa :) Joten pitää olla nopea, että saa pöydän katettua, sörsselit ja salaatit pyöräytettyä samassa ajassa.

  VastaaPoista
 14. pakko liputtaa Kenwoodin puolesta!mulla on ko.merkin mintunvihree vedenkeitin.sain sen 16v lahjaksi ja EDELLEEN toimii moitteettomasti.ikää masinalla on nyt jo 12vuotta!

  VastaaPoista
 15. Auauauuu, nyt sattuu. Aika monta liikkuvaa osaa. Siis vastukset, mitä? Ei kai ne voi olla kosketuksissa veteen?

  Okei, johdoton, sen tajuan.

  Julis, Monarkia olen nähnyt Fillarikellarista ja muistaakseni sitä saa myös Suomen Polkupyörätukusta. Olisiko valmistajan sivuilla jälleenmyyjälistaa?

  VastaaPoista
 16. OT, hupmasitko päässeesi regina-satuihin mukaan?:o

  VastaaPoista
 17. Hih, meilläkin havahduttiin muutama vuosi tähän pelastakaa sademetsät yms. juttuun ja nykyään pastavesi, riisivesi yms keitetään vedenkeittimellä. Meillä ongelmana on kalkki, jota vesijohtovedessä on tuhottoman paljon ja ihan sama minkä keittimen ostan, niin tukkeutuu viimeistään kahdessa vuodessa, vaikka välillä etikalla liottelen. (niin ja meillä neidin oma tietokone on koko ajan päällä, että se siitä sademetsien pelastamisesta...)

  VastaaPoista
 18. Okei, ehkä mä nyt ymmärrän;) Siis keitetään vedet vedenkeittimellä, kaadetaan ne liedellä olevaan pastakattilaan, ja laitetaan kuitenkin liesi päälle, että kiehuminen jatkuu. Kun käytössä on induktioliesi, joka muutenkin on todella nopea, niin en nyt ihan välttämättä näe tässä mitään etua nopeuden tai sademetsien kannalta. Ehkä säästää enemmän luonnonvaroja, jos jättää vedenkeittimen hankkimatta? Meillä on mökillä, mutta siellä sillä onkin ihan todellista tarvetta.

  VastaaPoista
 19. Entä se Kenwoodin uusi energiatehokas "energy sense" tms? En tiedä joko saa Suomesta, mutta ainakin Englannissa sen mainostetaan keittävän veden huomattavasti aiempaa tehokkaammin. Itsellä tosin ei ole kokemusta enkä sademetsienkään kiitoksesta ole satavarma.

  s

  VastaaPoista
 20. Ihan ensiksi, Julis. Sori, mistä mä tuon polkupyörätukun revin? Hohhoijaa. Eli Fillarikellarissa olen nähnyt merkkiä. Tänään käytiin ostamassa Inkalle fillari Töölöln Pyörästä, siellä näkyi olevan myös Monarkia. Ainakin yksi:)

  Ano, en nyt seuraa yhtään..?

  Ja sitten aiheeseen, eli jos on induktioliesi niin tuo vedenkeitin on lähinnä sarjassamme "turhaa krääsää"? Ymmärsinkö oikein?

  VastaaPoista