sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Parsaa

Sain alkuviikosta soiton ystävältäni, joka kysyi lähtisimmekö lauantaina syömään parsaa?

Tottakai, ei tarvitse kahta kertaa kysyä. Olihan meillä jo lauantaille ohjelmaa, mutta sehän on vaan järjestelykysymys, jos vaakakupissa on parsaa.On se vaan hyvää, ihan kuin kesän ensimmäiset uudet perunat.

Luksukin "rakastaa parsaa". Tästä myöhemmin.

6 kommenttia:

 1. Odotan innolla missä olitte (jos siis ravintola) pitäis nimittäin varata parsapaikka parin viikon seuraavalle viikolle!

  VastaaPoista
 2. Oltiin Graniittilinnan parsaviikoilla. Ens viikolla testataan Töölönranta, se oli ainakin viime vuonna hyvä.

  VastaaPoista
 3. Nam! Tykkän eniten vihreästä parsasta, mutta kyllä valkoinenkin kelpaa. Tänä viikonloppuna olen syönyt parsaa kaksi kertaa; juhlissa, jossa alkupalana oli vihreää ja valkoista parsaa hollandaise-kastikkeen kera ja itse tehtynä lauantaina suosikkireseptillä; vihreä parsa keitetään kevyesti, jonka jälkeen se grillataan ja maustetaan mustapippurilla ja sormisuolalla ja päälle vielä neitsytoliiviöljyä, paahdettuja pinjansiemeniä sekä runsaasti parmesaanilastuja. Loistava lisäke tai alkuruoka!

  VastaaPoista
 4. Gloria, olen tehnyt vähän samaan tapaan. Keittänyt parsan (mullekin mieluummin vihreää, kiitos) ja grillannut (raclettegrillillä;). Suolaa, pippuria, öljyä ja parmesania. Ja se on siinä, kipeän hyvää.

  Mulla on siis parsakattila, saanen huomauttaa;)

  Parsakattilasta ja parmesanista tulikin kipeitä muistoja, juuri tässä pohdin, kehtaanko edes kertoa. En taida kehdata, kun tutut lukee kuitenkin;)

  VastaaPoista
 5. Jep, mullakin löytyy parsakattila ; ) - vei sellaisen pari vuotta että muistin, että äiti kerran toi Ranskasta sen tuliaisena.
  Mutta kokeile vielä pinjansiemeniä päälle, se antaa loistavan lisän!

  Ja kerro toki noita sensuroituja tarinoita välillä...; )

  VastaaPoista
 6. Parsa on kevään kohokohta! Oon löytänyt jo kaupoistakin muutaman hyvä setin. Itse syön pelkästään voin ja suolan kanssa.

  VastaaPoista