sunnuntai 26. elokuuta 2012

Kyllä mummi osaa

Sillä välin kun muu perhe hummaa Gagan tahdissa Tallinnassa, kotiin hylätty 8-vuotias käy mummin kanssa "perinteisellä". Perinteinen on heidän tapauksessaan Stockan kasikerros.

Ruuan lisäksi saa valita jotain pientä, ihan oman maun mukaan. Yleensä se on futislehti ja kasa futiskortteja, nyt ei niiden suhteen ole oikein otollinen ajankohta. Tulevan kauden kortit ovat vielä hra Paninin tehtailla ja loppukesän aikana on jo ehditty ostattaa vanhemmilla kaikki tärkeimmät lehdet.

Ei niillä sormi kuitenkaan suuhun mennyt, urheiluosaston vieressähän on näppärästi lastenvaateosasto. Ostettiin vähän tällaisia trendikkäämpiä vaatteita, toteaa mummi. En tiedä kumpi niistä oli muikeampana esitellessään saalistaan.

 
DC:n huppari ja varrelliset skeittikengät
 
Samainen mummi osti aikoinaan Luksulle sen ensimmäisen käpin ja ne ensimmäiset skedet.
Mutta hänen läsnäollessaan niitä ei sovi käyttää. Ovat niin rumia.
 
Aha.
 
****************************************
 
P.S Lisäsin tunnisteisiin "mummin". Tässä kohtaa se tarkoittaa äitiäni, ei suinkaan sitä ranskalaista pulloon pakattua. Isovanhemmat: Hot or not?

18 kommenttia:

 1. No teillä ainakin ehdottomasti: Hot!
  Teidän mummi on ajassa kiinni :-)

  Luksu on onnekas, kun mummi ei ole sellainen mummi joka tyrkyttää paitapuseroa, slipoveria ja suoria housuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mummi kyllä tietää mikä on hot ja mikä not, noin lastenlasten kannalta.

   Ja kyllähän ne sitä hyväkseen käyttää, säädyllisyyden rajoissa:)

   Poista
 2. Ehdottomasti hot! Teidän mummi ja meidän mummit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummit ovat hot, ehdottomasti! Eivät ihan aina tyttärien ja miniöiden kannalta, mutta pääasia että lapsilla on hyvä olla:)

   Poista
 3. Täysin HOT:) Teidän mummi on kyllä ihan yliveto, mutt niin on meijänkin eikä se täälläkään se ranskalainen:)

  VastaaPoista
 4. Teidän mummi on todellakin hot. Niin kivoja kuin meidän mummit onkin, niin lasten pukeutumisasioissa ovat ehkä "so last season". Anopin on hirveän hankala ymmärtää, että 13-vuotiasta ei mitenkään saa pukemaan Ruskovillan villaboksereita farkkujen alle kouluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä anoppi antaa lapsille rahaa, kun ei osaa itse sopivia vaatteita ostaa. Ihan hyvä, että tajuaa sen itse, eikä tuo kaapin täytteeksi mitään turhaa. Olen kyllä sitä mieltä, ettei sitä rahaakaan tarvitse syytää (ja tästä käydään keskustelua säännöllisin väliajoin, mutta en jaksa asiasta enää tapella). Käyttäköön lapset isompana rahansa miten tykkäävät.

   Mun äiti on siis hyvinkin kartalla missä mennään:)

   Poista
 5. Mahtava mummi ja hienot ostokset! :)

  Meillä oli oman mummoni kanssa samat kuviot kun olin lapsi, Stockalle syömään ja shoppailemaan. Toisinaan edelleen pyörähdetään yhdessä Tapiolan Stockalla nyt jo yli 90v. mummoni kanssa! Oma äitini ei juurikaan lasteni kanssa shoppaile, ajattelee varmaan, että minä hoidan sen puolen liiankin hyvin ;) Ehkäpä hyppää sukupolven yli ja minusta tulee taas se Stocka-mummo, tykkäisin kyllä siitä! ;)  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, ysikymppinen mummo:) Mun isovanhemmat ovat kaikki kuolleet jo ennen mun lasten syntymää, olisi ihanaa jos meitäkin olisi neljässä polvessa.

   Mun äidistä on kovaa vauhtia tulossa sellainen perinteinen stockamummo. Sellainen, joksi se ei koskaan kuvitellut tulevansa;) Erona vaan se, että se ei tule sinne skurulla vaan ajaa autonsa Q-parkkiin:))

   Poista
 6. Teidän mummi on Hottia...ja tahdon minäkin kuulua niihin Hotti-mummeihin ja ostelen muutaman kuukauden ikäiselle 1. lapsenlapselle kaikkea "vähän kalliimpaa ja parempaa"...samaa kuin sen pienen sedille ja tädeillekin...

  Mun äiti osti meidän lapsille aina vähän sellaista mihin meillä (silloin) nuorilla vanhemmilla ei ollut varaa ja sitä samaa aion minäkin jatkaa ja jatkan (ostan myös kaiken minkä osaavat sanoa ääneen tarvitsevansa, tähän mennessä aika vähän koska ostan kaikkea ennen kuin edes tajuavat tarvitsevansa, maksan myös pienelle ostettuja tavaroita kun yhtäaikaa ostosreissulla ollaan...saavat sitten käyttää rahansa muuhun tärkeään =), anoppi sen sijaan osti jotain järkkyjä ryysyjä jostain Aholaidan alekopsta...ei kiva se.

  MiMa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me oltiin opiskelijoita, kun Inka syntyi ja isovanhemmat auttoivat taloudellisesti todella paljon. Lähes kaikki vaippapaketeista reimatecceihin oli isovanhempien ostamia. Puhumattakaan turvaistuimista ja rattaista.

   Automaationa ei apua ole otettu: isovanhemmat auttoivat enemmän kuin mielellään, kenenkään voita leivän päältä ei siinä viety:) Meillä on suvussa aika itsestäänselvyys, että autetaan, jos joku apua tarvitsee. Niin ovat omat vanhemmat saaneet apua omilta vanhemmiltaan ja niin tulemme me auttamaan omia lapsiamme. Sitä vartenhan täällä ollaan, näin minä olen asian käsittänyt.

   Poista
  2. Näin on. Ei se ole meiltä pois jos ostan pienelle jotain. Aion auttaa samallalailla muidenkin isompien lapsia jos niitä ilmestyy. Minusta se vain on niin kiva tapa ostaa tai maksaa heidän puolestaan kun antaa raha kouraan että käy ostamassa...joskus toki annan rahaakin, mutta se on sitten jo ihan johonkin muuhun kuin vauvan juttuihin..

   MiMa

   Poista
 7. Se on kivaa, että on mummeja ja pappoja. Ja kiva, jos muistavat lastenlapsiaan vanhempiakin miellyttävällä tavalla. Mutta tavara ei ole kuitenkaan tärkein. Vaan aito kiinnostus lapseen. Sitten kun sekin on kunnossa, niin ei ole haittaa vaikka jotain kallistakin ostaa välillä. MÄ tykkään enempi siitä, että itse ostan lasten vaatteet ja mummi ja pappa voi halutessaan laittaa rahaa niiden tilille. Eri asia tollaset isommat lapset, jotka jo itse sanoo, mitä haluaa. Vähän ällöttää tuon edellisen kommentti "Aholaidan alekopasta" - ehkä ei ollut anopilla rahaa... eri asia sitten jos olisi ollut ja silti osti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavara ei todellakaan ole tärkein. Meidän lapset saavat isovanhemmiltaan, tavara(paljouden) ohella, ennen kaikkea sitä aineetonta hyvää. Lapset ovat kaikille isovanhemmille erittäin tärkeitä ja isovanhemmat viettävät paljon aikaa lastenlastensa kanssa.

   Tuo Aholaita-kommentti viittaa varmaankin sellaiseen turhaan krääsään, jota ostetaan ostamisen tai antamisen ilosta, mutta jolla ei oikeasti tee yhtään mitään. Sen voi varmasti korvata ihan yksinkertaisella läsnäololla..

   Poista
  2. Anonyymi nyt kai yrittää ihan jotain kökköä...tarkoitin juuri tuota mitä Ninakin sanoi...anopilta tuli kaikkea aivan käsittämätöntä krääsää jolla ei tehty tuon taivaallista. Ja kyse ei ollut siitä ettei ollut rahaa, sitä oli enemmän kuin laki salli...ja olisin mielelläni ottanut vaikka sitten sen että anoppi olisi tullut lasten kanssa olemaan ja leikkimään ja nauttimaan heidän seurastaan, mutta ei, aholaita kama oven raosta heitettynä sisään ja moro lähdetään just Espanjaan taas kuukaudeksi...Minun vanhempani taas ostivat ja maksoivat lastenvaatteita joita olin itse valinnut ja ostivat sellaista tavaraa jota lapset tarvitsivat jne. olivat lasten kanssa arkea, veivät museoihin ja syömään ravintolaan, olivat leikkipuistossa ja grillasivat makkaraa...nauttivat lasten seurasta täysillä kun anoppi tänä päivänäkin soittaa puolen vuoden välein tyylillä "kun en nyt vähään aikaan ole soittanut" eikä mitään kysymystä että mitä lapsille kuuluu...että semmoista...kerroin enemmän kuin tarvitsi...mutta anonyymille tiedoksi...ei kannata takertua toisten kommentteihin niin liian tarkasti...jokanen sanoo vain sen tarvittavan yleensä...mutta "nyt täten tiedoksi annan"

   MiMa

   Poista
 8. Isovanhemmat on parasta mitä lapsiperhe voi saada. Me ollaan etuoikeutettuja, kaikki lasten 4 isovanhempaa on hengissä ja Helsingissä, joten apua saadaan kun tarvitaan. Meillä apu on kyllä enemmän lastenhoitoa ja yhdessä vietettyä aikaa lasten kanssa ja vähemmän tavaraa. Tavaraakin tulisi paljon enemmän, mutta olen (yrittänyt kauniisti) sanoa, että antaa materian olla.

  Itse asiassa meillä APPIUKKO on se, johon voi eniten luottaa :) Aikanaan uransa tehnyt ihminen, joka ei varmaankaan omien lastensa lapsuudesta mitään muista on, se joka meille ensimmäisenä ryntää tiukan paikan tullen, on ilmoitettu päiväkotiinkin In-case-of-emergency-personiksi. Makaa lattialla lasten kanssa leikkimässä ja kuljettaa tarvittaessa harrastuksiin. Eipä appiukon vanhat ystävät enää miestä samaksi tunnista! Mutta jos Stockalle menette, niin luultavasti näette anopin siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin isovanhemmat, erityisesti äitini, ovat todella paljon avuksi ihan arjessa. Hoitavat lapsia (tai nuo enää varsinaista hoitamista tarvitse, mutta ovat läsnä) ja kuskaavat harrastuksiin.

   Joskus käy mielessä, että meneeköhän mulla ihan putkeen, kun lapset soittelevat selkäni takana mummille milloin mistäkin asiasta. Viimeksi viime viikolla Luksu soitti mummin meille päällystämään kirjojaan, kun äiti ei osaa. Mun puolustukseksi on sanottava, että se samainen mummeli ei ole koskaan opettanut MUA päällystämään kirjoja. Että vähän niin kuin oma vikansa:)

   Poista