maanantai 23. marraskuuta 2009

Mummin kutomaa ja teknisiä ongelmia

Hei,

ja pahoittelut, en ole tänne ehtinyt päivittämään. Kiirettä pukkaa.

Uuden koneen sain perjantaina ja nyt vasta ehdin yhtään perehtymään.

Kiva peli, ja onhan uusi aina uusi. Olen yrittänyt siirtää dataa koneelta toiselle, laihoin tuloksin. Tiedättehän niitä mainoslahjoina saatuja muistitikkuja, niitä joita pyörii nurkissa riesaksi asti? No, nyt ei löydy ensimmäistäkään. Joten kuvat ovat vanhalla koneella, ja tätä menoa siellä pysyvätkin.

Siitä tulikin mieleeni, onko teillä vinkata mistä saisi tyylikkäitä muistitikkuja? Jotain sellaista missä ei lukisi "taloussanomat" tai "kauppalehti"? Mulla oli yksi "kristallein" koristeltu, mutta se on nykyään äidilläni, koska nykymummit eivät kanna lastenlasten kuvia lompakossa vaan muistitikulla.

Mummeista puheenollen. Pyysin tätä edelllä mainittua muistitikun nyysijää kutomaan tyttärenpojalleen mustan hupullisen neuletakin. Mutsi on näitä ihmenaisia, luo uraa, neuloo nuttuja, leipoo sairaan hyviä pullia ja vaihtaa autonrenkaat siinä samalla. Ja hyppää vaikka pää edellä kaivoon jos lapsenlapset pyytävät.

Sitä neuletakkia ei tarvinnut kahta kertaa pyytää. Tuli alle viikossa. Aika on näköjään rajallista eläkeläisilläkin;).
Eka Kik Kid meillä, mä olen mieltänyt merkin liian retroksi. Tykkään, mutsin makuun voi luottaa.

Ja sitten se oikea ongelma. Tämä blogi on Inkan tilillä, en aikoinaan jaksanut luoda omaa tiliä. Nyt mulla on ollut jo oma tili useamman kuukauden, pystynkö mä siirtämään tämän blogin sinne omalle tililleni?

11 kommenttia:

 1. Ääh, mä en osaa vastata mihinkään tekniikkaan liittyviin kysymyksiisi, sorry!

  Mutta hymyssä suin luin taas kirjoitustasi, kiva kuulla teistä. Ja terveisiä uskomattoman taitavalle ja trendikkäälle Äiti-Kidille; enpäs tätäkään tiennyt susta;-);-) On teidän äiti näes ehtinyt meidänkin poikien vaatekaappien ommella vaatetta, ja aikamoisella vauhdilla vielä!

  VastaaPoista
 2. Mä taidan olla huono kaikissa tiliasioissa, niin pankin kuin bloginkin :D Joten ei siis apua.
  Neuletakki on hieno! Ton vois meidänkin pojat neulenirsoina huolia.
  Mun äiti on kans semmonen ihmemummo, tällä hetkellä opiskelee jo ties kuin monetta ammattia itselleen. Ihan vaatimattomasti vaan psykoterapeutiksi :) Mut tekniikasta ei sekään tiedä mitään.

  VastaaPoista
 3. Taitava mummi;)

  Sanoisin että pystyt, koska mieheni onnistui siirtämään mun blogin kokonaan toiselta palvelimeltakin tänne. Mutta se miten se tapahtuu...

  VastaaPoista
 4. Eipä ole omena kauas puusta pudonnut - jos nyt palataan näihin mielikuva-asioihin..;) Paitsi ehkä siinä keittiö-asiassa...

  Hieno neuletakki tosiaan, ei liian retro musta yhtään!

  Ja niistä muistitikuista, mulla lojuu tossa pöydällä pinkki-valkoinen (mun mielestä ihan tyylikäskin, näitä oli kyllä muistaakseni hillitymmissäkin sävyissä...) SanDiscin tikku, jonka taisin ostaa Stockalta. Musta niitä muistitikkuja myydään kyllä kaikissa paikoissa, missä vähänkään on jotain komneuisiin liittyvää kuten mustetta, papereita tms...

  VastaaPoista
 5. Kiva neule. Ja Kik Kidin laatu on minusta tosi hyvä.

  Blogin siirto onnistunee Asetukset - Blogityökalut kohdasta. Sieltä Vie blogi ja sitten vastaavasti Tuo blogi omalle tilille. En ole tätä itse tehnyt, mutta niin sen pitäisi toimia.

  VastaaPoista
 6. Hieno neule!
  Kik-Kid on yksi mun suosikkimerkeistä ja en oikeastaan voi sietää retroja, siis kuviollisia.
  Mutta merkin vaatteissa ei olekaan mitään megaväripläjäyksiä, vaikka matskut ovatkin tuttuja sieltä seitkytluvulta.

  VastaaPoista
 7. Vaude, kyllä on mummilla hyvä maku. Mun mutsi on kanssa joku ihme-eläkeläinen. On ollut reilut puoli vuotta eläkkeellä ja ilmoittautui takaisin töihin tekemään lastentarhaopen sijaisuuksia... Välillä käy meillä siivoamassa, kun ei ollut kuulemma muutakaan tekemistä. Ja siinä sivussa heittää hirveen pitkiä lenkkejä, avantoui, vesijuoksee ja pitää oman talon kunnossa. Niin ja ruoasta ja leipomisesta puhumattakaan... Ei ymmärrä ei. Mistä noi mummut saa tota energiaa?
  Katri kirjautumatta

  Niin ja noita muistitikkuja löytyy ainakin Stockkalta, sieltä K1:stä.

  VastaaPoista
 8. Onpas ihan kivannäköinen neuletakki! Ostelin jossain vaiheessa KikKidin velourhousuja lapsille. Ei ollut liian retroja ne(kään). Teidän "vastaneulottu" takki ei mun mielestä myöskään ole :).

  Noista mummeista... Meillä on myös "ihme-eläkeläinen". Saattaa majailla meillä viikonkin hoitaen kaikki kotityöt (paitsi pyykinpesun hoidan MÄÄ ITTE :)) ja lapset ja kotiinlähtiessään porhaltaa suoraan siskolleni huolehtimaan noista samoista hommista! Kotona ollessaan lenkkeilee 2-4tuntia päivässä ja lopun ajan touhuaa muuten. Ei rauhoitu kun BB:n ajaksi, jota mä taas en voi ymmärtää alkuunkaan! Ainut asia mistä meille tulee sanomista! Onneksi sekin riidanaihe kai poistuu jouluun mennessä ;)!

  T:T

  VastaaPoista
 9. Nyt selvisi, mistä sä olet virtasi perinyt, tullut suoraan geeneissä;)

  Takki on hieno, ei yhtään retro.

  Tekniikkaan saitkin jo onneksi apua. Mieheni pyysi juuri eilen illalla mua katsomaan pienen pientä esitettä, jossa oli esitelty muutama kymmen tyylikästä muistitikkua. Olivat kaikki yksinkertaisen tyylikkäitä, mustia, helmenvaaleita, alumiinisia... En yhtään muista merkkiä ja esite on kotiroskiksessa. Olin niin ihmeissäni, että miksi mun pitää sitä esitettä katsoa, etten edes tajunnut katsoa tarkemmin. Tästä ei nyt ole sulle mitään hyötyä, mutta ainakin JOSSAIN niitä myydään. Kirjakaupat, paperiosastot?

  Voi teitä onnellisia, joilla mummit asuu lähellä ja on terveitä! Me ollaan ilman sukulaisten turvaverkkoa nykyään, ja tiedän, mistä jäämme paitsi:( Muistattehan kaikki arvostaa mummejanne!:)

  VastaaPoista
 10. Niin, noista muistitikuista... Bling-blingiä jos haluaa, niin Swarovski-kristallein koristeltuja USB-muisteja on ainakin saatavilla :). Jokunen ihan kivakin joukossa. Toiset menee ehkä vähän liian överiksi. Tietty jos niistä ei tykkää yhtään, niin sitten ei ole vaihtoehto ollenkaan :)!

  T:T

  VastaaPoista
 11. Kiitos Sanna, täytyy perehtyä asiaan. Joskus. Joululomalla taitaa olla aikaa;)

  Kiitos kaikille, välitän kehut äidille;) Aikuisten oikeasti, mutsi osaa kyllä neuloa, mutta nyt just ei tainnut olla aikaa.

  Violette, kiitollisia ollaan. Vaikka äiti onkin ihan hoocee uraäiti niin aina on ollut aikaa niin lapsille kuin lapsenlapsille. Toiset vaan osaa sen.

  Ja T, just tuo Swarovski-hässäkkä mullakin oli. Vaan ei ole enää...Ja se mun versio oli ihan hillitty, ei mitenkään über bling-bling.

  VastaaPoista