torstai 24. tammikuuta 2013

Tässä sitä taas ollaan

Yläkaappeja kaivelemassa. Toiveissa päästä hieman paremmille lämpötilalukemille. Tarkoittaa kevyempiä vaatteita, myös 8-vuotiaalle. Vaan kuinkas kävikään, yläkaapin aarteista suurin osa on liian pieniä. Ne samat, jotka ostin viime keväänä sopivassa koossa, että menevät vielä seuraavana vuonnakin. Kun eivät ne enää tässä iässä kasva kokoa per vuosi. Hah. Eipä. Niin vedätystä kuin olla ja voi. Kyllä, tunnen itseni taas petetyksi. Olen pahoillani, että joudutte kuuntelemaan kitinääni kaudesta toiseen. Jos yhtään lohduttaa, niin mun lompakko se vasta pahoillaan onkin.


Miten kivoilta ja värikkäiltä uudet mallistot näyttävätkin. Surffailin Tommyn sivuilla ja bongailin poikien alepuolelta muutaman trikoon (yllä). Siitä jatkoin sujuvasti Denim -mallistoon, tarkoituksena ostaa Inkalle yksi t-paita, jotta 120 euron ilmainen toimitus täyttyisi. Kuinkas kävikään, yksi t-paita vaihtui matkalla useaksi t-paidaksi. Ja mä en taaskaan saanut mitään.

EDIT. Jee, Bloggeriin pystyy taas lataamaan kuvia suoraan koneelta.

21 kommenttia:

 1. Samaa mietin mäkin :) 140cm? Olisin kiinnostunut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääosin kesävaatteet 140 cm, jotain 152 cm:n löytyy, kun ovat mitoittaneet ne ihmisille joilla on tyngät raajat:)

   Voin ilmoitella, kun olen saanut kamat perattua. Jos kiinnostaa.

   Poista
  2. Ilmoittele, kiinnostaa kyllä!

   Poista
 2. Minusta tuntuu, että mitä vanhemmiksi nuo pojat tulee, sitä vaikeampi on niiden kasvua ennustaa. Kuopukselle uusittiin syksyllä kaikki collegehousut. Ja jsut kattelin, että ne kaikki alkaa olla lyhkäsiä! Ja takuulla ostin ne kasvuvaralla. Mutta ei se mitään, joka housun polvessa kun taitaa olla jo mojova reikä joten uusittava ne on taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu meillä. Toisaalta joka vuosi on luvattu, että kyllä se kasvu NYT tasaantuu. Yeh, right.

   Luksu kyllä kasvaa tasaisesti omalla käyrällään, se käyrä on vaan jotain muuta kuin ne -2 + 2 -käyrät:)

   Totta, joutuisi niitä housuja joka tapauksessa uusimaan, jos ei halua polvesta ilmastoitua mallia käyttää;)

   Poista
  2. ai se kuuluu ikään, olenkin ihmetellyt, mistä niitä reikiä on alkanut ilmaantumaan polviin...

   Poista
  3. Juu. Itse asiassa reiät ovat vähentyneet parin vuoden takaisesta. Meillä reiät ovat vain toisessa polvessa, kun tekee liukkareita (liittyy jotekin jalkapallon ja liukumiseen).

   Poista
 3. Voi voi, tiedän tunteen. Viime viikolla kaivelin varastosta kuopukselle viime vuonna (uutena) ostetut laskettelumonot, joissa piti olla niiiiin paljon kasvunvaraa, että varmasti mahtuisi vielä tänäkin vuonna. Ei sitten tullut tajuttua, että 6-vuotiaan jalka voi kasvaa useamman koon vuodessa. monot ei siis mahtuneet enää. Ja niitä ehdittiin käyttää vain kerran tai pari.

  Pieneksi jääneet vaatteet vielä menee, koska tykkään ostaa uusia, mutta uusien monojen ja luistinten ostamisessa en näe mitään hohtoa! Niin ja uusia vaatteitakin olisi kivempi hankkia, jos tuolla yläkaapeissa olisi joku sellainen automaattinen kierrätystoiminto;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, tylsä juttu, monotkaan ei ihan ilmaisia ole. Meillä nappikset, lenkkarit ja luistimet on ilman kasvuvaraa mutta sekä murtsikka- että laskettelumonot pyrin ostamaan niin, että menisi kaksi talvea. Tähän asti on onnistunut.

   Mä itse asiassa tykkään ostaa urheilutarvikkeita enemmän kuin vaatteita, kunnon varusteiden hinta vaan on sellainen, ettei niitä huvikseen osta. Tällä hetkellä olen tehnyt elämää suuremman ongelman juuri sopivanlaisesta lätkäkypärästä. Kolme versiota on jo testattu, täydellinen vielä löytämättä;)

   Poista
 4. Mua taas kiinnostaa tietää mihinpäin te olette menossa, kaikki lämpimät asiat kiinnostaa, kun ei itellä ole reissua tiedossa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritän tehdä postausta, nämä reissupostaukset on mun heikoin lenkki: reissutaan kyllä useamman kerran vuodessa, mutta ne postaukset aina jäävät. Skarppaan:)

   Poista
 5. Hmm, täytyy munkin sitten alkaa varovaisemmaksi. Tähän asti olen aika hyvin osannut ennakoida ja ostaa jemmaan, mutta kohta saatta meilläkin käydä kalpaten.

  Tosin, jos jatkossa kasvaa enemmän kuin sen 10cm vuodessa, niin kohta mekin voidaan ostaa niitä sun jemmaamia! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen mielestäni osannut arvioida suurinpiirtein, mutta en osannut odottaa, että vuotuinen kasvu on edelleen sen 8-10 cm:ä. Pienempänä ihan normia, mutta ei enää. Elämä on.

   Poista
 6. Elämä on täälläkin. Noi kaksi pienintä kasvaa pituutta ja se 18-vuotias treenaa niin paljon, että kasvaa leveyttä - meni kiertoon kaikki M-koon hupparit, jotka oli syksyllä ostettu. Ja täällä kanssa kukkaro huutaa hoosiannaa.
  Ja mua kanssa kiinnostaa ne 140 cm kesävaatteet, jos ne vaikka vielä mahtuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille menis varmaan ens vuonna ne teidän M-koot;) Joo, ei ihan halpaa hommaa.

   Poista
 7. Miten pitkä poika teillä on? Meillä nuorempi lapsi on poika ja pituutta 6 v neuvolassa oli 130 cm. Jalka on kasvanut 3 numeroa puolessa vuodessa. Ainahan tuo on ollut pitkä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime syksynä (8,5 vuotiaana) pituutta oli 146 cm. Vuotta aiemmin 138 cm, sitä aikaisempia en muista. On meilläkin koko ajan ollut pitkä, mutta toivoisin, että alkaisi pikkuhiljaa tasaantumaan. Suvun miehet ovat järjestään 190 cm:n pituisia, mutta tuo on niihinkin nähden isokokoinen.

   Jalka on kasvanut tasaisesti koko per vuoden. Ainoa asia mikä on iänmukainen:)

   Poista