maanantai 21. tammikuuta 2013

PinkkiäKatse on jo keväässä, vaikkei vielä syytä olekaan, kun mittariin katsoo. Pinkki aleostos Filippa K:lta. Talven mallistoa, mutta mielestäni enemmän kevään väri.

Ostin sävysävyyn tulppaaneja. Nämä ei-kukkakaupoissa myytävät tulppaanit ovat luvattoman lyhytikäisiä, mieluummin laitan muutaman euron enemmän ja ostaisin kunnon lajiketta oikeasta kukkakauppasta. Suosikkini on ranskalaiset tulppaanit (ok, myös ainoa lajike minkä nimeltä tiedän), joka on kestävämpi ja kauniimpi kuin normimarkettulppaani. Nämä välttäköön muutaman päivän. Eipä ne paljon pidempään kestäkään.

Yritin googlettaa kestäviä tulppaanilajikkeita, mutta en onnistunut löytämään. Onko lukijoissa paremmin asiaan perehtyneitä, mitä lajikketta kannattaa etsiä, jos haluaa vähän kestävämpää laatua?

8 kommenttia:

 1. Enpäs tiiäparemmi kestävistä tulppaaneista mutta kauniita ovat nuokin! Ja paitakin herkullisen värinen!

  VastaaPoista
 2. Kevättä ilmassa vai? Nätti sävy kummassakin.

  Just viikolla ihmettelin miehelle, että edellisen viikonlopun ruokaostoksilla Cittarista mukaan napatut valkoiset tulppaanit kestivät yllättävän kauan hyvänä. Yleensä ne marketin tulppaanit jäävät lisäksi kokonaan avautumatta. Vain onkohan se jotenkin hoidosta kiinni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväthän se on aina mielessä:)

   Mulla ei ole hoidosta kiinni, jos jotain osaan niin tulppanien hoidon. Kyllä vika on niissä kukissa, ja tämän myönsi myyjäkin.

   Poista
 3. Vautsi vau pinkki paita. Tuo jos mikä piristää.

  Kukista en tiedä, kukkakaupasta haetut tulppaanit on yleensä kestäneet paremmin, mutta välillä K-Kaupasta ostetut reilunkaupan tulppaaniton kestäneet yllättävän hyvin. Olen kyllä leikannut säännöllisesti varret ja vaihtanut vedet - eli oon siis osannut hoitaa ihan älyttömän hyvin. Näin ovat kestäneet reilun viikon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reilua kauppaa pitääkin kokeilla, jos ne toimisivat yhtään paremmin.

   Mulla on ollut tulppaaneja 16 vuoden ajan aina talvisin ja väitän, ettei kyse tässä kohtaa ole mun kädettömyydestä. Laadussa on suuria vaihteluja.

   Poista
 4. Mä olen ja miettinyt tuota tulppaaniasiaa ja todennut, että markettitulppaanit ovat luvattoman lyhytikäisiä. Mitään vinkkejä ei ikävä kyllä ole jaettavaksi.

  Ihana pinkki. Kevät ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä ne kaikki hortonomit luuraa?:)

   Ehkä otan asiakseni perehtyä asiaan. Kerron sitten teillekin.

   Poista