torstai 23. kesäkuuta 2011

the world’s most liveable city

Juhannussäitä pidellessä, kirja kainalossa, toivoen ettei tönö lähde lentoon.

Monocle sijoitti Helsingin ykköseksi "the world’s most liveable city" rankkauksessa. En tietenkään ole maailman, tai edes Euroopan, kaikissa kolkissa käynyt, mutta yhdyn täysin Monoclen arvioon. Saatan olla puolueellinen , mutta siitä huolimatta olen täysin samaa mieltä.Artikkeli alkaa siteerauksella: ”Medium misery is the highest level of Finnish happiness that you can hope for”. Hauskaa, vaikka rehellisesti sanottuna v***ttaa suomalaisten valitukset siitä kuinka Suomi sitä, tätä ja tota paskaa ja suomalaiset nyt ei ole yhtään mitään eikä yhtään mistään. Ei ne asiat ole muualla sen paremmin, asenne siellä muualla vain enemmän itseään arvostava.


Toiseksi kipusi Zürich (vuoden 2010 kolmonen), kolmanneksi tippui Kööpenhamina (vuoden 2010 toinen) ja neljänneksi München (vuoden 2010 ykkönen). Minulla on näihin kolmeen kaupunkiin erityinen tunneside. Eli pöllömminkin voisi mennä. Tukholma oli vasta sijalla 11, tippui viisi pykälää vuoden 2010 sijoituksesta, jolloin oli kuudes. Itselleni ainakin pienoinen yllätys.Näissä tunnelmissa: Oikein hyvää juhannusta kaikille, säistä huolimatta!

4 kommenttia:

 1. Paremmin tota ei olisi voinut sanoa. Helsinki on best. Voi tulla yllärinä jollekin, mutta matkustelu avartaa maailmaa.

  Onko lehdessä joku selitys tai syy Tukholman putoamiselle? Liikenne? Kysyn nyt sulta, kun olet yksi niistä koko maailman 15 000:sta, jolla Monocle on kädessä.

  Hauskat jussit! Ei ihan veneilysäät eilen illala. Me vietettiin ilta perinteisesti rautakaupassa;) Kiva, kun kaupan kesäpojatkin jo tunnistaa, kun joka päivä käy.

  Violette

  VastaaPoista
 2. Hei! Minä olen hieman yllättynyt. Sekä Helsingissä että Zürichissä asuneena olisin laittanut Zürichin reippaasti Helsingin edelle.

  VastaaPoista
 3. Olipa hauskasti kirjoitettu! :-D Pitäisi lukea tuo juttu kokonaan, niin osasisin oikein täysin palkein kehua Suomea tuolla maailmalla.

  VastaaPoista
 4. Vee, juu ei tarvinnut torstaina veneillä yhtään mihinkään.

  Stokis taisi tipahtaa sen takia, että vaikka se onkin vihreä kaupunki, tulevaisuuden ympäristösuunnitelmat on poliittisessa prosessissa vesitetty. Tulkkaus ei ole mun vahva laji, mutta tähän lauseeseen se kiteytyy: "...architecturally there are increasing concerns that many major projects are watered down by political process where environtimental interests have to be met".

  Ano, Züri on ollut ykkösenä, mutta kaupungit arvioidaan vuosittain. Ei siis riitä, että joskus aikaisemmin on ollut hyvä. Zürissa ei ole mitään vikaa, mutta tänä vuonna Helsinki oli parempi:).

  Jassu, kannattaa ehdottomasti kaivaa jostain käsiinsä. Tai voinhan mä sen tänne isolla fontilla kuvata:).

  VastaaPoista