maanantai 22. kesäkuuta 2009

Tehokasta, pysyvää ja muuta diipadaapaa…

Mulla on paljon tukkaa. Aivan valtavasti. Paljon paksuja hiuksia valtavana massana. Löytyy myös paksut tummat kulmakarvat ja ihanan pitkät ja tuuheat ripset. (No, ne on tällä hetkellä lisäkkeiden kanssa, koska niihin ihanan kaareviin, pitkiin ja tuuheisiin ripsiin pitäisi kuitenkin laittaa ripsiväriä.)

Hyvältä kuulostaa? Kolikolla on tietenkin kääntöpuolensa. Eli ah, niin ihanat säärikarvat. Ja niihin ei ...tana tehoa yhtään mikään. Lähes kaikkea on kokeiltu.

Edellinen siis alustuksena globaalille ongelmalle, joka näin kesätunnelmissa on aika tapetilla kahvipöytäkeskusteluissa. Tai sitten mulla on poikkeuksellisen karvainen kaveripiiri;)

Perinteisin lienee suihkussa höyläys, vähintään joka toinen päivä. Ihan liian vaivalloista, varsinkin loma-aikaan. Sama pätee moottoroituun versioon.No entäs ne ihanat tuoksuvat karvanpoistovoiteet. Toimisi, ellei oksu tulisi jo siinä vaiheessa kun avaa sen möhnätuubin. Sitä paitsi se vaan katkoo karvan ja lopputuloksena on ihqu sänki jo valmiiksi.

Kylmävahaliuskat? Ei, mä kuolen vanhuuteen ennen kuin olen saanut toisen säären etuosan valmiiksi. Ja sitä paitsi yhteen liuskaan ei tartu kuin osa alueen karvoista. Kuka sellaista nysväämistä jaksaa?

Epilaattori. No siinä vasta peli. Meteli on korvia huumaava, herää niin omat kuin naapurinkin lapset. Ja tuloksena sisään kasvaneet karvat sekä tulehtuneet karvatupit. Ja taas tulee noutaja ennen kuin on alkuun päässyt.Lämminvaha kotona. On muuten aika sotkuista ja työlästä hommaa. Ei riitä kärsivällisyys tähänkään.

Vahaus kosmetologilla. Toimii ja on suht nopeaa. Huono puoli on kasvuvaiheessa oleva karva, liian lyhyt vahaukseen mutta liian pitkää, että sen kanssa voisi elää. Kaikkien hipiä ei kestä vahausta.

Sokerointi. Toimii myös lyhyeen karvaan. Hellävaraisempaa kuin vahaus, joskin itse toimenpide kestää hieman kauemmin. Suositellaan tehtäväksi 3-4 viikon välein. Todellisuus ainakin mun kohdalla on kahden viikon välein. Mielestäni paras saatavilla olevista vaihtoehdoista.Olen tietenkin kokeillut myös karvanpoistoa ultraäänellä. Kallista ja aikaa vievää, ja kuten tästä vuodatuksesta voi päätellä, ei toiminut sekään. Pysyvää ja tehokasta, joopa joo.

Stockalla oli tämän kuun kantistarjouksena niitä ihme laitteita karvojenpoistoon joita markkinoitiin Laser-nimikkeellä. Myytin loppuun aika pian;) En tähän halpaan mennyt, koska en kaiken kokemani jälkeen jaksa uskoa kotona käytettävän ”laserin” nimeen. Tämäkin sisältää mainoslauseen pysyvää ja tehokasta. Yeah, right. Toisaalta jos jollain on hyviä kokemuksia niin saa toki jakaa täällä.

Laser Pro-laitteilla ammattilaisen luona on testaamatta. Jokunen lääkäriasema Helsingissä tarjoaa tätä. Toimii tai ei, ainakin aion kokeilla. Vaatii useita käyntikertoja karvan eri kasvuvaiheessa, kuten ultraäänikin. Ja jälleen: pysyvää ja tehokasta. Ja lehmät lentää…

Yksi kaveri lohdutti, että onneksi on vain kainalo-, sääri-/bikinialueen karvat, voisi olla myös reisissä, selässä ja vatsassa. Kuulemma. Naisillakin. No se nyt vielä puuttuisi.

10 kommenttia:

 1. Sama ongelma täällä. Karvoja päässä, kulmissa ja ripsissä riittää. Ja säärissä. Höylään ja käytän epilaattoria, mutta tosiaan ei aina jaksa parin päivän välein poistaa. Oon miettinyt tota sokerointia ja jospa saisin varattua itselleni ajan. Siinä olisi sitten yksi huoltokäynti lisää ja mistä senkin ajan repisi:)

  VastaaPoista
 2. Hei nyt on siis kerrankin jotain hyötyä ohuesta ja mitäänsanomattomasta karvoituksesta, myös päässä :)
  Mun tarvii vahata vain muutaman kerran vuodessa, polvesta alaspäin. Pari kertaa otan höylällä talviaikaan jos on jäänyt vahaus tekemättä. No, eipä mulla sitten olekaan tuuheita ja paksuja hiuksia, vaan semmonen ohut maantienvärien liru :(

  VastaaPoista
 3. Karvaturri ilmottatutuu, on sokeroitu, vahattu, höylätty ja kylmäliuskoitettu. Voi kun pääsiskin lopullisesti eroon!!!

  VastaaPoista
 4. Hauskasti kirjoitettu! :) Mulla on vähän samaa ongelmaa, tosin karvat on onneksi vaaleita, ei paista sänget pahasti silmään..

  Jos joku joskus löytää oikesti pysyvän ratkaisun, saa hihkasta mulle!

  VastaaPoista
 5. Mulla myös turkkia säärialueella=( Höylä käytössä.

  VastaaPoista
 6. Mä olen kanssa päätynyt sokerointiin. Mun tuloilla se on vaan aika kallis vaihtoehto. Todennäköisesti vahaus kotona pysyy mukana kuvioissa. Ja pitkät housut aina tarvittaessa.

  VastaaPoista
 7. tai sitten voisi olla niinkuin minulla että ei ole karvan karvaa! ja kulmakarvatkin on pigmentoitu. :D

  VastaaPoista
 8. Nyt naurattaa, koska olet selvästi identtinen kaksoissisareni!
  Olen myös kokeillut kaikkea paitsi laseria - laseria en siksi, koska olen kuullut niin paljon negatiivista, lähinnä siis rahojen menosta kankkulan kaivoon.
  Ystävät aina ihailevat paksuja hiuksia ja muistutan aina sopivassa tilanteessa, että sitä löytyy muualtakin. Lisäksi ongelmana myös sisäänkasvavat karvat, eli epilointi sopii huonosti (eikä kannata suositella kuorimista ja rasvaamista, sitä teen koko ajan ;-). lisäksi tukevalla karvoituksella ei epiloinnin avulla saa kovin siloisia sääriä.

  Noh, olen päätynyt seuraavaan rutiiniin, joka toistaiseksi paras, kainalot ja bikinialue sokeroinnilla hoitolassa noin 3 viikon välein ja sääret höylällä kotona.

  Sokeroinnissa olen nyt käynyt reilun vuoden, höyläämättä kertaakaan välillä ja karvat ovat ohentuneet selvästi. Ennen väli oli 2 vkoa, nyt se on jo 3 vkoa, eli edistystä on. Mutta kyllä se edelleen sattuu h**vetisti, pardon my French.

  Gloria, joka lähtee nyt kasvovohoitoon ja pedikyyriin tällä kertaa

  VastaaPoista
 9. Sulla on kyllä sana hallussa; hilpeä postaus näinkin "arkaluontoisesta" asiasta =D

  Mä en kanssa ymmärrä niiden ladyshavereiden ideaa; niillä sain ihoni järkyttävään kuntoon aikoinani joten enpä mitään epilaattoreitakaan suostuisi testaamaan.
  Ja ne veet:n poistoaineet eivät tehoa, ja olet oikeassa; ovat varmasti mitä hirveintä myrkkyäkin vielä.. Sokerointi kyllä kuulostaisi hyvältä vaihtoehdolta!

  Mä luotan geeliin ja pinkkiin höylään;-) kieli keskellä suuta saa siinäkin olla, nilkanseudun ja polvet saa melkein aina verille..

  VastaaPoista
 10. Noi pääkarvat saa kadehtimaan. Mulla niitä on rysäytetty vaan ripsiin. Hiukset on ihan normisuomalaiset. :) Tosin ei ole näytä shavingongelmiakaan. Veet suihkuttelulla on riittänyt. :D

  VastaaPoista