torstai 29. toukokuuta 2014

Back To White

Aika usein kuulee sanottavan, että valkoinen on arka väri. No onhan se. Ja toisaalta taas ei ole. Valkoisen vaatteen tahranpoisto on huomattavasti helpompaa kuin värillisen vaatteen. Yksittäiset tahrat on helppo poistaa kesäisin antamalla niille aurinkohoitoa (värillisessä vaatteessa haalenee tahran lisäksi myös se puhdas osa vaatteesta). Täyttä puuvillaa oleville valkoisille vaatteille voi aika huoletta käyttää kloriittia, jos jaksaa sen jälkeen pestä kloriitin hajun pois vaatteista. Elastaania sisältävät vaatteet eivät parane kloriitin käytöstä.


Pesuissa harmaantuneisiin vaatteisiin toimii Nitor Back to White. Tehoaa hyvin myös kellastuneisiin kainaloihin. Aiemmin käytin tätä vain pyyhkeisiin ja miehen kauluspaitoihin, mutta nykyään myös omiin lycraa/elastaania tms. paitoihin.

Alla olevassa kuvassa on kaksi samanlaista, samaan aikaan ostettua ja yhtä paljon pestyä pyyhettä. Toisen pesin Back to Whitellä ja toista en, eron huomaa aika selkeästi.


Saman sarjan Back to Black on hyvä tuote pesujen haalentamiin mustiin vaatteisiin, käsittelyn jälkeen mustat vaatteet ovat taas mustia. Sarjasta löytyy myös värienpalauttaja sinisille vaatteille. Suosittelen kokeilemaan.

11 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, haempa jo tänään :) Löytyykö Prismasta vai pitääkö lähteä isolle kirkolle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyy varmaan Prismasta. Omani ostin K-kaupasta.

   Poista
 2. Hei,kiitos vinkistä. Haiseeko tuo aine voimakkaasti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haisee. Tarmokkaalla tuuletuksella saa hajun pois, ainakin seuraavan pesun jälkeen:)

   Poista
 3. Tehokasta ainetta, mutta tuoksu on minusta melkoisen voimakas. Sitä saa pestä useammassa pesussa pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosi voimakas. Toisaalta tehokin on sitä luokkaa, että voi olettaakin haisevan;) Mä olen pessyt ja tuulettanut, vaatii vähän vaivannäköä mutta ainakin meillä toiminut. Mulla on sellaista hajunpoistaja(myrkkyä) joka tehoaa tuohonkin.

   Poista
 4. Kiitos vinkistä, nuoren herran valkoinen teeppari kun ei enää näytä yhtään valkoiselta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tiedän nuo nuorten miesten valkoiset t-paidat:)

   Poista
 5. Isoiso kiitos vinkistä! Olen nimittäin heitellyt roskiin elastaanitoppeja niin kiihtyvää vauhtia kesäisin että hävettää, kerksakulutukselta (piintyneen hienhajun lisäksi!;)) haiskahtanut mutta minkäs mahdat kun kainalot on joko sinistyneet tai kellastuneet hurjan nopeasti. :)

  VastaaPoista