maanantai 27. tammikuuta 2014

Rasvaletti

Hakasalmen huvilassa on parhaillaan Rasvaletti näyttely. Ihana aikamatka 1950-luvun Helsinkiin. Ehdottomasti käymisen arvoinen.

Itse kävin näyttelyssä äitini ja tätini kanssa ja voi sitä nostalgian määrää. He ovat syntyneet 40-luvun puolivälissä ja useimmat heidän Helsingin muistoistaan taitavat olla 60-luvulta, mutta en viitsinyt lähteä oikomaan asiaa. "Muistatko, hei katso, muistatko tämän". Ja toinenhan muisti. Mikä on ihan positiivista.

Meillä on ollut useampana vuonna työpaikan tyhyporukan järjestämä opastettu kierros Hakasalmen huvilan näyttelyihin. En tiedä onko Rasvalettiin suunnitteilla käyntiä, mutta itse olen buukannut jo uuden käynnin ystävieni kanssa. Näitä kuvia katsoo useammankin kerran.


Mun lempparikuva yllä, vähän eri aikakaudelta ja kuvakulmasta kuin oma bannerikuvani, mutta kyllä samaksi paikaksi tunnistaa. Näyttelyn kuvan on ottanut Bertel Okkola vuonna 1953, kuinka moni lukijoista tietää kuka on ottanut minun bannerikuvani?

6 kommenttia:

 1. Jos tietää saako palkinnon ;) Anana!

  Laura V

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja heti ensimmäinen oikein! Saat palkinnoksi virtuaalikukkakimpun ja voittajafiiliksen:)

   Kas tässä, ole hyvä! *kuvittele tähän lempikukkasi*

   Poista
 2. Kiitos! Mutta oikeasti aika pelottavaa kuinka paljon päässäni on siis "turhaa" tietoa... Ja tietoa tuntemattomista ihmisistä ja tapahtumista -pitänee siis hankkia oma elämä ;)

  Laura V

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turhaa tietoa? Älä nyt höpsi, tästä ei tieto tärkeämmäksi muutu:)

   Teit mut onnelliseksi tuolla ekalla kommentilla, joku siis lukee ajatuksella mun tekstit;)

   Poista
 3. Voi illan parhaat naurut taas!! Mikä ihanan positiivinen asenne sulla vanhempia sukulaisiasi kohtaan :) :) :)

  Apua, mun on pakko myöntää, että LAura V on mulle täysin tuntematon suuruus :/. Oletko nähnyt bannerikuvastasi mv-muunnosta, onkohan sitä? Mun silmää miellyttää jotenkin toi rauhallisempi ja väritön 50-luvun kuva - elämäkin taisi olla paljon vähemmän hektistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitten kanssa tarttee positiivista asennetta, muuten ei pärjää;)

   Tanja, valot päälle. Otapa nyt uusiksi ja luet oikein hartaudella tuon tekstin ja aiemmat kommentit :))

   Poista