lauantai 11. tammikuuta 2014

Buff

Buff ei ole uusi juttu mutta itse törmäsin tähän vasta kolme talvea sitten. Ihmettelin rinneravintoloissa kypärien alta ilmestyvää kapinetta ja otin googlen avukseni. Buffia on eri materiaaleista ja se suojaa niin tuulelta, kylmältä kuin auringoltakin. Meiltä löytyy pari merinovillaista ja pari windstopperia. Alun perin hankittiin rinnekäyttöön, mutta toimii mainiosti myös luistelukypärän alla ja pojilla pihapeleissä maskin alla sekä talvella lenkkeillessä tai ihan muuten vaan ulkoillessa. Luksu käyttää tätä myös kaulurina kaulaliinana talvisin ulkotreenissä.


Suomeksi sanottuna kyseessä on kauluri, putkihuivi tai kypärälakki. Melko hyvin brändätty versio perinteisestä isoäidin kutomasta perinneasusteesta.

14 kommenttia:

 1. Sulla on tuollainen tyylikäs musta; meiltä löytyy mm. Skoda-, Suomipop ja Radio Rock -versiot ;-) Mutta toimivuudesta ja monikäyttöisyydestä olen samaa mieltä, toimiii tietysti myös ratsastuskypärän alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Radio Rock kuulostaa rokilta :) Meillä on joku mainosversio hätävarana autossa.

   Totta, toimii minkä tahansa kypärän alla. Prätkäilijöillekin on omansa.

   Poista
 2. meillä on ekaluokkalaisella myös, mutta se saa siitä kammot ihottumat. tai siis saa kaikista huiveista jne jotka on tarpeeksi korkeita kun syö niitä. nyt on taas suunympärys punasena ja irvistelee mulle tuolta ovensuusta kun rasvasin suun valkoiseksi yötä vasten :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh tylsältä kuulostaa. Laita suoraan siihen huiviin rasvaa, jos se auttaisi;)

   Poista
 3. Kiitos vinkistä ,löytyi katu-uskottava kypärälakki 11 vuotiaalle :D

  VastaaPoista
 4. Buffia taas tänään tarvittiin, kun Rukalla tuuli huipulla vastaan, niin ettei eteenpäin päässy!
  Villaisena en ole nähnytkään, täytynee hommata!
  Ohut on ihan paras badhairday-suoja rinneravintolassa, kun ottaa kypärän pois päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo villainen on tosi hyvä. Mä kutisen helposti, mutta tuo ei kutita yhtään. BHD:sta puheenollen, et ikinä arvaa mikä mua on kohdannut...? Jos arvaat niin tarjoan kahvit. Tai tarjoan muutenkin;)

   Poista
 5. Meillä on näitä valehtelematta kasoittain, mustaa, värillistä, eri logoilla jne :)
  Toimii kypärän alla rinteessä ja pyöräillessä, kaulalla päivittäin, ulkojäillä kypärän alla, lenkkeillessä naamasuojana, eilen sutaisin yhden iPhonen ympärille lenkille lähtiessäni... pirskatin puhelin, kun ei kestä näitä pakkasia :/
  Rose

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tuohan on hyvä idea laittaa puhelimen ympärille. Ei sillä, että pakkasella ulkona palloilisin muuten kuin rinteessä, mutta eihän sitä koskaan tiedä:)

   Poista
 6. Meillä myö on näitä kasa, erilaisia. Itse tykkään eniten mallista missä alaosassa on fleece koska pitää kaulan lämpimänä ja käy piposta jos kypärän ottaa pois. Leudoimmila keleillä on ne perus ohkaset tai ohuet merinovillaiset käytössä. Siis pulkkamäessä ei pidetä kypäriä, lauitaillessa kyllä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun suosikki on taas tämä kevyt merinovillainen, muut ahdistaa. Ja hyvin saa kommandoksi muokattua tämän perusmallisenkin:)

   Poista
 7. Meilläkin on monta, muttei merinovillaista. Mistä sellaisen löytäisi?

  - Anni A.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ostin tämän jostain urheiluliikkeestä, mielestäni Stockallakin on ollut tätä materiaalia.

   Poista