tiistai 25. kesäkuuta 2013

Vaihtoehto hotelliasumiselle

Airbnb majoituspalvelun kautta yksityishenkilöt voivat vuokrata omaa asuntoaan, tai vain yhtä huonetta, toiselle palvelunkäyttäjälle. Hyvä ja usein halvempi vaihtoehto hotelliasumiselle, varsinkin isommalle porukalle. Lapsiperheelle varsin mainio vaihtoehto.


Itse en ole palvelua koskaan kokeillut, lojun ystävien tai sukulaisten nurkissa, mutta tosi moni tuttavapiiristä on käyttänyt palvelua ja pääosin kaikki ovat olleet tyytyväisiä palveluun. Osa on majoittunut vain viikonlopun ajaksi, toiset taas useammaksi viikoksi. Ystäväni usutti meitä tarjoamaan omaa kotiamme vuokrattavaksi loman ajaksi, hyvällä paikalla sijaitsevalle hyvinvarustellulle perheasunnolle olisi tilausta. Jätin asian hautumaan, vapaa-ajan asuntoon voisin palvelua testakin.

Palvelu on maailmanlaajuinen, pelkästään Helsingissä on tällä hetkellä tarjolla yli 400 majoituspaikkaa.

Onko teillä kokemuksia? Suositteletteko muillekin?

kuvat airbnb.com

6 kommenttia:

 1. Onko tämä uusi juttu? Aikaisemmin en ole kuullutkaan vasta tänä kesänä lukenut useasta useasta paikasta.

  - Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tämä kovin uusi juttu ole, mutta viime vuosina laajentunut eli varmaan siksi ollut enemmän tapetilla.

   Poista
 2. En ole vielä kokeillut, mutta olen selaillut niitä sivuja jo pari vuotta. Ehkä sitten seuraavalla kerralla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tule sitten raportoimaan, kun se seuraava kerta tulee. Tämä munkin postaus ollut luonnoksena vuodesta 2011, että ei tässä kiire ole:)

   Poista
 3. Me ollaan testattu ja tykättiin

  Viime kesänä vuokrattiin Berliinistä tota kautta ja tämän kesän Ranskan villa on vuokrattu tuota kautta, samoin lyhyempiä viikonloppuja on testattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tosiaan, teidän perhekoolla tuo onkin ihan must. Vaikka ei mekään enää yhteen huoneeseen olla vuosiin mahduttu, ollaan vähän enemmän tilaa vievää sakkia :)

   Laita sitten raporttia, miten Ranskan systeemi toimi. Me ollaan joskus ysärillä vuokrattu taloja Italiasta ja Ranskasta, muuten ei ole kokemusta ulkopuolisilta vuokraamisesta.

   Poista