maanantai 21. marraskuuta 2011

Kun rauta on kuumaa,
silloin pitää takoa.

En ole osannut varautua tähän yllättävään
käänteeseen elämässämme.

Huomenna suuntaan lounastunnilla Akateemiseen,
osaisitteko antaa tärppejä helppolukuisista kirjoista?

18 kommenttia:

 1. Kapteeni Kalsari-kirjat ovat olleet ihan suosikkeja omilla pojillani sekä kavereillaan :)

  Lukuinnostus on ihan parasta! :)

  Anski

  VastaaPoista
 2. Meiän tokaluokkalainen nykyään suorastaan ahmii kirjoja. Alussa kaikki vähän tekstiä sisältävät, missä vielä paljon kuvia mukana on hyviä. Jaksaa lukea kirjan loppuun.

  Banaani sarja on kans hyvä, siinä jaoteltu kirjat lukutaidon mukaan ja kirjoja eri aiheista. Aika hauskoja ilmeisesti ;O)
  Vihreä banaani-kirjat lukemista aloitteleville, Sininen banaani kirjat on just lukemaan oppineille, punainen banaani vähän enemmän lukeville jne...
  Risto räppääjä kirjoista löytyy muuten kans sellasia, joissa tekstiä ei kovin paljon ja kuvia vielä mukana.

  Vau, siitä se lukijan ura lähtee!

  VastaaPoista
 3. Teillähän on melkoinen lukutoukka siellä.

  Meidän kaverilla ei vielä kärsivällisyys riitä kirjan tai muun vähänkään pidemmän tekstin lukemiseen. Yksittäiset sanat sujuu kyllä. Kirjasuosituksia en siis osaa antaa.

  VastaaPoista
 4. Timo Parvelan kirjoittamat kirjat ovat todella hauskoja ja olen käyttänyt niitä niiden oppilaiden kanssa, jotka ovat lukemisuransa alussa :)

  VastaaPoista
 5. Anski, Kapteeni Kalsari onkin ihan uusi tuttavuus. Kiitos vinkistä, katsastan sen.

  I-A, missähän tynnyrissä mua on pidetty, ikinä kuullutkaan mistään Banaani-sarjasta. Mutta kiitos, tsekkaan senkin.

  Räppääjät löytyy kaikki, osa Inkan vanhoja, niissä on kuitenkin liikaa tekstiä. Ja osaa ne ulkoa, ei edistä lukemaan oppimista;)

  Sanna, niin on. Melko hämmentävää. Ei ihan ensimmäiseksi tullut mieleen, että vapaaehtoisesti lukisi muuta kuin niitä kuuluisia urheilusivuja. Teillä vielä mikään kiire olekaan.

  Aarre, meiltä löytyy Nopolan sisarusten koko tuotanto, samoin suurin osa Parvelan kirjoista. Ne ovat kuitenkin hieman liian pitkiä vielä, ehkä keväällä ajankohtaisempia. Mutta kiitos silti:)

  VastaaPoista
 6. Kapteeni Kalsareita suosittelisin minäkin, tosin niistä on painokset loppu eli kaupoista ei saa.
  Kirjastoissa niitä on hyvin, kirjoittajana David Pilkey.

  Kirjakaupoista löytyy näitä "lukemaan oppineille" sarjoja, joissa on ihan hyviä kirjoja: vähän tekstiä, kuvia sopivasti, hauskat tarinat.

  VastaaPoista
 7. Go Luksu go! :-D

  Minä löysin tuota Kapteeni Kalsaria kummipojalle siitä "halpakirjakaupasta" jossa on musta-valkoinen näyteikkuna...(mikä ihme black-out mulle nyt tuli??) Onko se joku Kirja-asema nimeltään? Kirjatori?

  VastaaPoista
 8. Ano, tosiaan kirjastostakin löytyisi. Ne on vaan ikäviä paikkoja, kun lähetelevät kaiken maailman karhukirjeitä perään;) Luksullahan on ihan oma kirjastokortti, tosin viime kerralla oli lainannut ruotsinkielisen Tintin. Reppana.

  Jassu, missähän tämä musta-valkoisen näyteikkunan omaava putiikki mahtaisi sijaita?;)

  VastaaPoista
 9. Meillä on luettu suomenkielistä Goal-lehteä (jalkapallolehti), sitten ihan kuvakirjoja (Kunnakset, Tatu ja Patu-kirjat), niissä on sopivasti tekstiä ja kuitenkin reilusti kuvia. Räppääjät ja Ella-kirjat ovat jääneet minun ääneen luettaviksi. Nyt esikoinen on yllättänyt ja ahmii Harry Potter-kirjoja :)

  VastaaPoista
 10. Zeta, joo meille tulee tuo suomenkielinen Goal. Uusimmassa jopa korttipakka mukana:) Kunnakset ja Tatu&Patu ei oikein uppoa, jotain niitä meillä on, mutta ei oikein ole koskaan lähtenyt lentoon. Potteriin on vielä matkaa, mutta nekin löytyy.

  Inkalla on siis pienen sivukirjaston verran kirjoja, kaikkea ei ole voinut edes pikkuveljelle säästää, kun ei ole sitä kirjastohuonetta:)

  VastaaPoista
 11. Lasten Keskuksen Minäpä luen itse-sarja on loistava juuri lukemaan oppineille. Joka sivulla iso kuva ja muutama rivi isoa tekstiä. Koko kirja sen pituinen että saa luettua loppuun. Mielestäni lapsen motivaation kannalta on tärkeää että kirjan saa luettua loppuun, tunne siitä että luin koko kirjan on loistava lukumotivaation nostattaja verrattuna siihen että lukee ja lukee yhtä sivua ties kuinka kauan eikä jaksa lukea sitä yhtä sivua pidemmälle, siksi mielestäni esim räppääjät ja ellat eivät sovi kuin jo sujuvasti lukeville.
  Suosittelen kysymään myyjältä sarjoja lukemaan oppineille, niitä on joka kustantajalla, mutta tosiaan omia suosikkejani töissä on olleet nuo Lasten Keskuksen kirjat, niistä löytyy vähän jokaisen makuun (heppa, salapoliisi, koira yms aiheita).
  Banaaneita meiltä löytyy koulusta paljon mutta itse en pidä siitä että sivut ovat niin sekaisia, tekstiä on vähän jokasuuntaan ja on mielestäni epäselvä kokonaisuus, makuasioita.

  VastaaPoista
 12. Vautsi, hienoa Luksu!
  Meillä Isoveli oppi kyllä lukemaan viisivuotiaana, muttei innostunut siitä hommasta kuin vasta kymmenenvuotiaana..Nyt on intoa vähän liikaakin, luetaan peiton alla taskulampun valossa kaikea yöt Pottereita:(
  Luulen, että teimme alkuun sen virheen, että tarjosimme luettavaksi juuri räppääjiä ja elloja, jotka ovat kuitenkin aika pitkiä ja kuvattomia. Sisko innostui lukemisesta nopemmin, kun luki juuri noita jo mainittuja Banaaneja sekä Werneri -sarjan Weeti-kirjoja sekä Reuhurinne -sarjaa. Motivatio kasvoi, kun sai kirjan luettua nopsaan.

  VastaaPoista
 13. Löytyi!
  http://www.kirjatori.fi/

  Vähän vaan epäilen, että näillä on valikoimissa sitä sun tätä eli ehkä kannattaa mieluummin soittaa ennemmin kuin lähteä kiertämään. Itse hankin sen kirjan jo viime vuonna, että en kyllä mene takuuseen löytyykö sitä enää.
  Pidän silmät auki kun tuolla maakunnissa ajelen!

  VastaaPoista
 14. Kalsarit tosiaan loppu. Piraatti-Pete on pop. Ohut kirja. Voittaja-fiilis kun lukee kokonaisen kirjan nopeasti. Ja kohta niitä on pino luettuna :) kannustaa jatkamaan harrastusta :)

  Hesarin urheilusivut toimivat: luetuta pätkä fudisuutista aamulla ;)

  VastaaPoista
 15. Juu, mitä vaan muuta kun tuota Pikkumetsää ;)En vaan voi ymmärtää miksi koulut niin halukkaasti käyttää tuota, kun markkinoilla olisi lukijaystävällisempiäkin kirjasarjoja...

  No joo, se siitä ja vinkkinä;
  http://kaupunginkirjasto.lahti.fi/kvl_helppolukuisia.htm

  Laura V

  VastaaPoista
 16. Suosittelen kirjastossa käyntiä, kaikkea ei tarvitse ostaa, varsinkaan kun ei lainkaan vielä tiedä mitkä kirjat kiinnostavat tai ovat sopivan vaikeita.

  VastaaPoista
 17. Hanna ja Riikka, olette ihan oikeassa; räppääjät, ellat ja vastaavat ovat liian pitkiä. Jotain lyhyempää haen. Kiitos vinkistä:)

  Jassu, kiitti:)

  Viidenaiti, nimenomaan, 50 sivuinen kirja ei ole kovin kannustava aloittelijalle. Hesarin urheilutoimittajat vaikuttavat välillä siltä, kuin olisivat itsekin vasta oppineet kirjoittamaan;)

  Laura, hyvin lobattu kenties;) Kiitti, huomasin, että usemman kunnan kirjastolla on vastaava lista. Niitä lukiessa tulee runsaudenpula.

  Ano, kirjasto on varsin hyvä vaihtoehto. Varsinkin jos niitä kirjoja muistaa myös palauttaa;)

  VastaaPoista
 18. Meillä oli Henkalla nuo Kapteeni Kalsarit suuressa huudossa, mutta niitä tosiaan ei enää oikein löydä mistään, elokuussa yritin metsästää synttärilahjaksi 8 veelle. Saa sitten lainata meidän kirjoja, jotka odottavat Niken lukemaan oppimista:)

  VastaaPoista