lauantai 18. joulukuuta 2010

Onko pakko, jos ei tahdo?

Panikoida? Ei ole mitään lopun alun fiiliksiä, kovin luottavaisesti suhtaudun tulevaan. Joka vuosi se on tullut.


Tilanne on edelleen alkutekijöissään. Kortit meinasin huomenna kirjoittaa. Mutta muuten, ei mitään tehty. Lahjaostoksetkin ihan vaiheessa, lapsilta onneksi tullut sen verran tarkat speksit, ettei voi erehtyä mitä niille ostaa.

21 kommenttia:

 1. Ei oo pakko. Mä en panikoi, mutta hoidin lahjaostot ajat sitten jo. Kortit laitoin (taas) just sinä vikana päivänä kun posti lupaa toimittaa ennen joulua. Parille tyypille ois voinut vielä lahjat ostaa. Mut kun en oo ostanu enkä jaksa lähtä ostamaan, niin olkoot. Mua huvittaa ihmisten paniikki joulun alla. Parhaiten sen näki silloin kun opiskeluaikana istui kaupan kassalla tienaamassa lisäropoja. Voi luoja sitä touhua. Vihaisia ihmisiä paniikissa hakemassa kaiken maailman romua sekä ruokaa, ettei vaan jää ilman. Me ei olla mitään ruokaa edes mietitty. Kinkkua ei hommata eikä laatikoita tehdä. Perheen jouluperinteet aloitetaan sitten kun lapset jotain ymmärtävät sen päälle. Siihen asti mennään rennosti tekemättä mitään :D Mutta ei me nälkään kuolla.

  VastaaPoista
 2. Nääh.. kyllä se sieltä tulee ihan väkisinkin. Just tänään mietin, että milloin viimeksi mulla on ollut näin vähän aikaa ja motivaatiota miettiä joulua. Ehkä se joulumieli ensi viikolla pamahtaa päälle ja lähden muiden mukaan ryysimään kauppoihin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Maria! Juuri tuota tarkoitin. Olen sanonut jo joskus 15 vuotta sitten, että jos musta tulee kuvaamasi kaltainen vihainen jouluolio, niin mut saa ampua. Koska olen tähän ikään asti päässyt lungisti joulusta, en ehkä koskaan joudukaan ammutuksi;)

  Jotenkin tulee vaan sellainen fiilis, että miksi mä en saa koskaan tuota vaihdetta päälle, eikö se vähän niin kuin kuulu asiaan. Oltiin tänään hyvien ystäviemme luona syömässä (taas syömässä;) ja ihan yhtä vaiheessa sielläkin oltiin. Ja yhtä leppoisissa tunnelmissa.

  Meillä on jo muokkaantuneet jouluperinteet, pöperöt ja muu ilonpito pitäisi taikoa 8-10 hengelle, mutta aina sekin on onnistunut. Ilman paniikkia. Eikä mekään nälkään kuolla:)

  VastaaPoista
 4. Jassu, niin onhan tässä vielä monta päivää aikaa:) Mulla alkaa vasta 21.pvä, kun on saanut Inkan synttärit alta pois.

  VastaaPoista
 5. Hih, mä just kirjoitin paniikista. Meillä ei ole koristeet esillä, ollaan keskitytty pipareiden leipomiseen ja koristeluun. Siivouksetkin ovat jääneet. Safkat saa valmiina kaupasta, mies hakee Kauppahallista porot ja kalat. Safkan puolesta en panikoi enkä hössää. Ainoa mikä ärsyttää on toi siivoaminen, joten sekin saaneet jäädä pienemmälle huomiolle. Kunhan se kuusi mahtuu sisään, isäni sen on meille luvannut Niken kanssa hakea. Lahjojen kanssa en hässää, meillä ei ole tulossa pakettivuoria. En vaan halua enää yhtään ylimääräistä roinaa tähän huusholliin.

  VastaaPoista
 6. Ei paniikkia!!!Eilen tein täsmäiskun lahjaostoksilla, kortit sain lähetettyä jopa ajoissa, ruoka-asiat ei työn puolesta stressaa, siivoja teen sillai maltilla, joulukoristeita on muutama esillä enkä haluakaan mitään yltiöpäistä tonttuviritystä joka paikkaan. Eniten odotan rauhaa ja seesteisyyttä joulun ajaksi, olen ollut aikas kiireinen täti marras-joulukuun. Sen saavuttamiseksi ei kannata höösätä liikata etukäteen jonninjoutavilla yksityiskohdilla. Näillä mennään joulua kohti!

  VastaaPoista
 7. Ei. Kuusi kaupasta ja neiti saa koristella. Vaatteetkin blogattuna, niin sivu auki ja kassiin vaan. Sitten toisten nurkkiin hyysättäväksi. Siis no panic, hyvin nukuttu yö vaikuttaa mun yltiöpositiiviseen asenteeseen :)
  ps. herkun tilausjono oli aikas pitkä eilen iltapäivällä, mutta sä oot varmaan ulkoistanut senkin?

  VastaaPoista
 8. No joo, iskee paniikki siitä että pitäisi iskeä paniikki päälle. Ihan silkasta mielenkiinnosta olen siivonnut keittiön kaapit ja lastenhuoneen kaapit. Siis mielenkiinnosta, että tuleeko sitten kun on puhdasta jouluisampi olo. Ja niinhän se vain on, että tulee. Jotain jälkitiloja lapsuudesta.

  Mulla alkaa loma 23. päivä, joten siinä on vielä yksi päivä aikaa toimia. Autoonkin on saatu talvirenkaat niin pääsee hakemaan laatikot kaupasta. Joulukuusikauppias on bongattu ja lahjalista tehty. Se, mitä ei kaupasta löydy, jätetään seuraavaan jouluun. Tai sittn kruisaan pitkin ja poikin hakemassa piparitaikinoita. Ihan sama, ei meillä kukaan muu kuin minä tiedä, että jouluna kuuluu tehdä ja syödä pipareita. Voin ihan hyvin pimittää asian vielä pari joulua, jos taikinaa ei löydy...

  Pääasia on, että mulla on kaksi ja puoli viikkoa lomaa!

  VastaaPoista
 9. En aio panikoida.
  Meillä lahjoja ostetaan vain lapsille, joka vähentää joulustressiä huomattavasti! Totesimme muutama vuosi sitten, että miksi väkisin ostaa lahjoja aikuisille, joilla on jo kaikkea?
  Eli lahjoja ostetaan omille lapsille, siskon lapsille ja muutamille kummilapsille - that's it! Kaikki viittä vaille hoidettu.
  Siivoojat hoitavat siivouksen, joka on ihan normaali perussiivous - mitään extrajoulusiivouksia ei mielestäni tarvita, jos on perussiistiä ympäri vuoden.
  Jouluaatto- ja päivä vietetään kotonamme, eri kokoonpanoilla. Aaton ruokailun hoidamme yhdessä siskoni ja äitini kanssa ja valitsemme vain ruokia, joista oikeasti kaikki pitävät : ).
  Koristelu on minimalistista ja kuusta vaille valmis (ja kuusi menee ulos terassille, josta se valaistuna näkyy olohuoneeseen).

  Kyllä se joulun tärkein asia tunnelma ja yhdessäolo, eli se että kaikki ovat hyvällä joulumielellä!

  VastaaPoista
 10. En jaksa panikoida, me ollaan vain juhlittu. Kortit sain eilen kuoriin, paketit on toimitettu jo aikaisemmin. Omien lasten lahjat on ilman käärettä, mutta ehtii vielä. Tänä vuonna skippaamme koko joulun ja lomailemme sen ajan muualla. Jos jostain panikoin, niin tietty olisi vähän aikaisemmin voinut aloittaa pakkaamisen. Ensi vuonna sitten toisella reseptillä.

  VastaaPoista
 11. Kyllähän vielä ehtii sen mitä tarvitsee. Ruokakauppareissulle tarvitsee pitkät hermot, mutta kyllä sitä ruokaa varmasti kaikille riittää.

  Me vietämme joulun vanhempieni luona, joten ruoasta ei tarvitse huolehtia. Pakkaaminen on kyllä vielä vaiheessa, mutta kassit on jo kaivettu esiin. Lahjoja on vielä pari hankkimatta ja yksi postittamatta, mutta jospa se posti kulkisi vielä. Se mikä stressaa on se, että töihin tuntuu nyt hukkuvan ihan totaalisesti. Joka nurkan takaa tulee lisää tänä vuonna hoidettavia asioita. Hengähdän sitten tammikuussa, toivottavasti.

  VastaaPoista
 12. Tiina, munkin jokavuotinen toive on lepoa ja rauhaa, toivottavasti toteutuu tänäkin vuonna.

  Anni, Herkku napsahtaa mulle, kuten joka vuosi. Mä olen ainoa jonka psyyke kestää sen;). M. saa Hakaniemen hallin, jonka ottaisin itsekin mieluummin:)

  Mari, mä ratsaan kaappeja muutenkin, joulun kunniaksi ei erikseen tarvitse:) "Hieman" kateellinen sun lomasta;)

  Gloria, meillä ostetaan lahjoja kaikille, taivas varjele jos jään ilman lahjoja;). Meilläkin on siivous ulkoistettu, ja perussiistiä aina, sen puoleen ei tarvitse jouluna stressata. Kuusi tulee sisälle, vaikka parhaani yritin parvekekuusta lobata...

  Violette, reissussa joulun? Me ollaan siitä joskus puhuttu, mutta itse en taivu edes Tanskaan asti. Siitä tulisi kuitenkin ylimääräistä säätämistä.

  Sanna, mulla on ihan sama juttu. Duunit stressaa. Olen perinteisesti ollut lomalla välipäivät, mutta tänä vuonna en taida ehtiä. Muutama isompi juttu jää väkisin vikalle viikolle. Ehkä kuitenkin saisin tynkäviikon lomailtua, ja ehkä uudenvuoden jälkeisen viikon. Lomaillaan kimpassa tammikuussa. Toivottavasti:)

  VastaaPoista
 13. Niin, ja kiitos vielä yhteisesti kaikille! Mun ei siis tarvii, kun en tahdo:)

  VastaaPoista
 14. Ei oo pakko jos ei haluu. ja vaikka haluiskin, niin ei silti tarvi:). Katrille kommentoinkin, että jotenkin nyt tuntuu, että vaikka kaikki on vaiheessa ni ei silti jaka panikoida.. katsotaan pysyykö tämä fiilis aattoon asti:)

  VastaaPoista
 15. Ei oo pakko :)
  En mäkään panikoi. Kortit jo lähti, isompien lahjat puuttuu ja ruoka tulee sitten aattona miten tulee.

  VastaaPoista
 16. En usko paniikkiin. Kun vaikka kuinka panikoisi, eihän se auta mitään. Tekee vain asian kerrallaan ja ne mitä ei ehdi, jää sitten tekemättä. Ihan iisii, eiks =)

  VastaaPoista
 17. Oon vähän eri mieltä. Mun mielestä JOS jouluun olisi aikaa panostaa ja pikku hiljaa puuhailla ja nostattaa fiilistä, niin aattona se sitten tuntuu aivan mahtavalta. Toisin sanoen, omalla kohdalla, ne joulut, jotka on tulleet nurkan takaa, on menneet ohi laimeina.

  Toisaalta, en minäkään ole valmis hermoja sen vuoksi uhraamaan. Olen poiminut parhaat päältä: tykkään ruuanlaitosta, teen sitä. Ja lahjojen hankinnasta, musiikista. Tykkään kaappien siivouksesta, teen sitä jos ehdin. Pultteja ei saa vetää joulun tekosyyllä.

  Hauskaa odotusta = adventtia!

  VastaaPoista
 18. Ei tarvi eikä saa!

  Miia komppaan. Odotusta ilmassa, pikku hiljaa laskeudutaan jouluun... Enää yksi kouluaamu! Lapset ovat täydellisesssä jouluiässä. Osallistuvat ja laittavat meidätkin osallistumaan... Tjsp.

  VastaaPoista
 19. Parasta minusta joulussa on se, että sitä saa viettää niin kuin itse haluaa, läheistensä kanssa.

  Minun jouluni tulee siitä kun saan tehdä joka vuosi suunnilleen samat asiat. Tänä vuonna on ollut pakko oikaista monessa kohdassa kun aika karkasi käsistä, kiitos vain toimivista lentoyhteyksistä lumisessa keski-Euroopassa... Mutta lapsien joulunodotus ylitsepursuavana peittää pienet puutteet valmisteluissa.

  Ihanaa joulunodotusta kaikille, nauttikaa perheistänne!

  VastaaPoista
 20. Tanja, Katja, Nana, Miia, viidenaiti ja Julis, kiitos! Palaan paremalla ajalla, olen vähän vaiheessa;).

  Hyvää joulua!

  VastaaPoista