tiistai 23. marraskuuta 2010

Järjestys se olla pitää.

Meidän suhteellisen siistin kämpän salaisuus on se, että kaikille tavaroille on oma paikkansa. Jos ei mahdu säilyttämään, niin saapi pysyä poissa.


Tämä pätee myös lasten tavaroihin. Tätä helpottaa meillä se, että mitä isompia lapsia, sitä pienempiä leluja. Ei enää leikkikeittiöitä (se vaaleanpunainen Baby Born kammotus on ollut poissa jo seitsemän vuotta), parkkitaloja tai muitakaan isoja hässäköitä. Inkalla ei enää leluja ole lainkaan, kirjoja sitäkin enemmän. Luksun ainoat tilaa vievät lelut ovat autorata (säilytetään laatikossaan sängyn alla) ja Stigan lätkäpeli (sen saman sängyn alla).


Vastaavasti urheiluvälineitä onkin sitten kolmen vaatekaapillisen verran.

5 kommenttia:

 1. Ihailen ja kumarran. Olet idolini järjestyksenpidossa ja tavaroiden minimoimisessa, pyrin samaan. Siis pyrin. Meillä on menossa jatkuva tavaroiden poisto menossa, mutta noin hyvä en ole. Kasi vee ei enää halua säilyttää kuin jotain, esim. nukkekodin, mutta viis veen aarteita pitää vielä kestää. Helpotusta onneksi luvassa, kun ikää tulee lisää.

  VastaaPoista
 2. Sä voisit kyllä perustaa firman, joka auttaisi pääsemään eroon turhasta tavarasta. Arvaa vaan kaksi kertaa, onko meillä noita leluja. Just oon kärrännyt kirppikselle useamman säkillisen leluja ja silti niitä tuntuu olevan joka paikassa tässä remontin keskellä.
  Joten sun apuasi ainakin meillä tarvittaisiin, mä olen törkeän huono säilömään tavaroita oikein...

  VastaaPoista
 3. Tahdon tarkentaa, että tavaroiden kierrätys koskee meitä kaikkia, ei vain lapsia.

  Lasten tavaroiden kierrätyksen taktiikkana on se, että kerään omasta mielestäni ylimääräiset rojut ja vien ne kellariin.

  Jos lapset (nykyään enää Luksu) ei puolen vuoden sisään tajua kaivata kadonneita tavaroitaan, katson tavaran lopullisesti menetetyksi. Kirjataan luottotappioksi ja viedään kirpparille:) Tai en minä vie, mutta mulla on innokas kirpparinkävijäystävä;)

  VastaaPoista
 4. RIP vaaleanpunainen BB-keittiö, LOL! Meillä oli sama ja oli muuten hemmetin ruma. Jostain syystä meillä oli myös Brion hella - eihän minullakaan ole kahta hellaa...?
  Ajankohtainen aihe, 10 veen huoneesta pitäisi varastoida mm. Lundby-nukkekoti sekä sinne jämähtänyt (minun vanha) nukensänky - nämä menevät siis säilöön, kun vaan keksisi että minne?
  Nykyään pistän miehen tavaroita kierrätykseen/roskiin salaa, koska hänessä näkyy ns. vanhan miehen oireita = haluaa säästä kaikennäköistä. Kuinka monet nurmikonleikkuukengät ihminen voi tarvita? (vanhat dockarit, vanhat timpurit jne).

  VastaaPoista
 5. Gloria, homma vaatii hieman oveluutta. Ja pieniä valkoisia valheita;)

  VastaaPoista