tiistai 23. helmikuuta 2010

Jutellaanko säästä?

Mua on kyllä viilattu linssiin niin, että oikeasti alkaa tuttamaan. Missä se ilmastonmuutos nyt sitten on? Mä olen typeränä käsittänyt, että se tarkoittaa ilmaston lämpenemistä eikä mitään uutta jääkautta. Siis mistä tätä oikein riittää? Ensin sitä ei ole vuosikausiin ja sitten saadaan oikein isän kädestä. Nice. No ei ole.

Te kaikki maailmanparantajahörhöt, en anna enää latiakaan teille, ihan turha tulla lahkeisiin roikkumaan. Kiitos.

Ei siis niin mitään sanottavaa mutta kiitos kun sain purkautua. Helpotti. Vähän.

Ja ei, asia ei ole näin yksinkertainen, toki minäkin kaikessa yksinkertaisuudessanikin ymmärrän sen. Jotta ei tarvitse tulla saivartelemaan. Kiitos siitäkin.

Ja ei, en ole oikolukenut tätä. Puran kiukkuni vaatekaappeihin.

12 kommenttia:

  1. Täällä on satanut tänään 30cm lunta, siis en jo sataneen metrin lisäksi. Kaapolla alkaa olla kurjaa kun ympärillä vaan upottavaa lunta.

    VastaaPoista
  2. Rouva on hieman pahana:-)

    Oletko joskus antanut sitä yhtäkään latia niille hörhöille?;-)
    -M-

    VastaaPoista
  3. Jep, alkais jo riittään. Tänään pariin otteeseen lumityöt tehty. Mies kysyi äsken kotiin tullessaan että ollaanko tehty lumitöitä ollenkaan kun ei pihaan meinannut autolla päästä..

    VastaaPoista
  4. Meidän teinit oli tänään pois kotoa ja mä hikoilin pihalla lumikolan kanssa. Kele, kun tota lunta ei saa enää mihinkään mahtumaan. Mutta hei, tänään sanoivat autoradiossa, että ensi viikolla sataa vettä. Siis kevätttä selvästi tulossa ja saadaan rämpiä kurassa. Sataispa oikeen kaatamalla ja lumet sulais sukkelaan. Joo mäkin oon täynnä jo tätä talvea. Tahtoo kesän ja auringon.

    VastaaPoista
  5. Mutta mihin tää kaikkin sulaa, sitten kun sulaa? Ei hyvä sekään..

    Mä olisin enemmän kohtuuden kannalla, tuli sitten lunta tai vettä. Mutta eihän multa kysytä.

    M. mene muualle viisastelemaan.

    VastaaPoista
  6. No, mä ajattelin juuri ihan samaa. Loppuviikolle ennustivat +10c:n lämpötilan nousua pääkaupunkiseudulle- ja sehän tarkoittanee jossain vaihessa aikamoista vesi-ja loskamäärää. Ei hyvä sekään.Nyt jos lumentulo jäisi tähän,niin saisivat mun puolesta olla maassa maaliskuulle asti ja siitä pikkuhiljaa itsekseen sulaa.

    Syksy oli järjettömän lämmin ja pitkä, eihän tätä kunnon talvea ole oikeasti kestänyt kuin pari kuukautta vasta-ja me ollaan kaikki jo kurkkuamme myöten täynnä tätä;-).

    VastaaPoista
  7. Nyt onkin ollu oikeesti se kunnon talvi,lunta ja pakkasta. Kiitti, mullekkin riitti.

    Toi lumen sulaminen kyllä hiukka hirvittää. Näillä pakkasilla, kun kaikki maholliset putket on jumahtanu jäihin. Kohta tarvitaan kahluusaappaita ja lapsille sukelluspukuja. Saattaa syntyä muutama "pikku" lätäkkö noista lumista.

    VastaaPoista
  8. Mä rrrrrrrakastan talvea! Lunta, pakkasta, skimbausta ynnä muuta mahtavaa.

    Mutta mä vihaan Helsingin Rakennusviraston katujen kunnossapitoyksikköä. Me asumme ihan lähellä keskustaa, mutta pienen pihakadun päässä. Talo on jyrkän mäen alla, aivan meren rannassa, johon tuisku Tallinnasta pysähtyy. Aura-autoja ei ole näkynyt 10 päivään, joten mä joudun tekemään lumitöitä keskellä KATUA ja juutuin tänään silti siihen komiasti kiinni kolme lasta takapenkillä.

    *Loput kirjoittajan mielipiteistä ja kommenteista poistettu painokelvottomina*

    VastaaPoista
  9. Julis, minäkin rrrrrrakastan talvea ja lunta. Pakkasta ja puuteria. Ja kuten isovanhemmat jo totesivat: " det finns inte dåligt väder, bara dåliga kläder". Asennetta. Nina, vaativa matemaattinen lauseke: tosi vai epätosi sää=ilmasto?

    VastaaPoista
  10. Julis ja viidenäiti, onni teille! Teillä on nyt mitä rakastaa. Mä en rakasta, jos sattuisin olemaan hiihtopummina alpeilla niin mikäs siinä, mutta kun en satu niin ..tuttaa.

    Auto on pohjasta kiinni milloin missäkin. Entäs se tuulilasin skrapaaminen aamuisin, siinä on niitä ihmisen elämän tähtihetkiä. Tänä aamuna ei voima riittänyt, ajoin sitten sokkona töihin, tuttuja teitä ja oman kunnan alueella.

    Ja muille, niitä kevättulvia odotellessa... Suomen kartasta voi varmaan pyyhkiä Pohojanmaan kokonaan pois.

    Nina - kesän lapsi -

    VastaaPoista
  11. Tää on jäänyt multa väliin, mikä on ihan hyvä, kun naurua just tähän aamuun kaipasinkin.

    Kyllä multakin loppu positiivisuus. Fakta on, että jos tämä sulaa vedeksi ennen kuin maa on sula (ja siis kykeneväinen imemään vettä) niin kunnallinen viemäriverkosto vetää sellaset 20 %. Loput imeytyy rakennuksiin. Siinäpä sitä.

    Meille naapurit jo ilkku että MitEN te (siis me) MEinaaTTE selviytyä, kun nää sulaa. Kun niillä tiedossa on, että kunnallisen rakennusviranomaisen virheen takia meidän talo on 20 cm matalampana kuin pitäisi. Siis se on matalampana kuin naapurien, ja ne tietty ajattelee lumiensa lorisevan nätisti meille.

    No, me hommattiin nero pihanrakentaja, yks Oskari, joka laittoi niin paljon sepeliä ja salaojia, ettei meillä mitään ongelmaa ole ollut (kop kop puuta).

    Mutta onhan tää loska ... mikähän olisi kaunis termi... painavaa lunta. :D

    VastaaPoista