maanantai 25. toukokuuta 2009

O tempora! O mores!

Inka oli tänään koulun kanssa kevätkirkossa. Tuliaisena Manga Messias mangaevankeliumi, jonka saivat kaikki 5.-7. luokkalaiset.Näin ne ajat muuttuvat.

15 kommenttia:

 1. haaaaa!! :D

  vitsi että minäkin olisin käynyt koulun kirkossa tuon takia!!

  VastaaPoista
 2. No sanos muuta. Ei meidän aikaan ollut kuin käpylehmiä ja syntisen painavia raamattuja.

  Meinasi mennä kaffet väärään kurkkuun kun tuon näin. Eipä sillä, aivan loistava idea.

  VastaaPoista
 3. Musta toi nyt on jo vähän mautonta, tosin mitäpä ei olisi luterilainen kirkko ahdingossaan valmis tekemään...

  VastaaPoista
 4. Mulla oon niin neutraali suhtautuminen uskontoon, että mulle on aivan sama millä muotoa sitä sanomaa tuottavat. Jos tuo tulee luetuksi, niin hyvä, ihan yleissivistyksen vuoksi.

  Ja -J-, luterilainen kirkko ei toki ole ainoa joka moiseen on "alentunut".

  VastaaPoista
 5. Veikkaisin, että tuota ne nuoret enempi ainakin edes selailee kuin jos olisi annettu perinteinen raamattu. Eikä munkaan mielestä pidä siksi lukea, että jonkun herätyksen saisi vaan juurikin tuon yleissivistyksen takia.

  Mua ainakin henkilökohtaisesti ärsyttää yleistykset ja kuulopuheen perusteella tehdyt päätelmät eri uskonnoista ja niihin liittyvistä "säännöistä". Ja erityisesti silloin, kun ne vielä esitetään jonain virallisina ja absoluuttisina totuuksina. Että siis ehkä ihan yleissivistyksellä voitaisiin päästä niistäkin eroon...

  Mutta tietty yleissivistyksessä on varmaan samoin kuin vaikka terveydessäkin, että yhtäläisyys ja tasapäisyys niiden saavuttamisessa on täysi utopia.

  VastaaPoista
 6. Toi on mielestäni hyvä idea. Tosiasia on että kirkon hitaan mukautumisen vuoksi se on menettämässä otettaan seurakunnasta. Yhä kasvavassa määrin ihmiset valitsevat kirkon sijaan siviilirekisterin ja ne jotka kirkkoon kuuluvat eivät välttämättä edes tiedä mitä se tarkoittaa tai millainen historia sillä omalla uskonnolla on.

  Jos kirkko aikoo säilyä on sen muututtava kehityksen mukana. Ei se tarkoita että vanhoista opeista tai normeista on luovuttava mutta ne on tarjottava kuulijakunnalle sellaisessa muodossa että sanoma menee perille.

  Ymmärrän kyllä kannan "Eikö mikään olee enää pyhää" mutta maailma muuttuu ja käsitykset sen mukana. Kyllä kirkon sanoman voi mielestäni pakata nuorekkaampaan muotoon jos sillä saadaan pari nuorta asiasta kiinnostumaan edes sen vertaa että tietävät mitä luterilainen kirkko edustaa.

  Meillä on hyllyssä lasten raamattu, miksi piirretyt klassiset kuvat olisivat jollain tavoin soveliaampia kuin Mangaversio ;)

  VastaaPoista
 7. Mulla pääsi nauruntyrskähdys kun huomasin lehdestä että kirkossa järjestetään jo hevimessujakin :D
  Ei vissiin mitään rajaa enää... Kunhan saavat porukkaa maksamaan veronsa, vaikka sitten hevillä ;)

  VastaaPoista
 8. No jopas... Mulle ihan uutta. Mielellään selaisin läpi, että olisi jotain fiksumpaa sanottavaa. Periaatteesta puollan.

  Violette

  VastaaPoista
 9. Mun mielestä aivan loistava idea!

  Ilman muuta luterilaisen kirkon pitää huomioida kaiken ikäiset kirkon jäsenet, ja pysyä mukana tässä ajassa. Itse en ole lukenut opusta, kun en "vanhana kalkkiksena" jaksa innostua mangoista ;-)

  Muistan omalta ripari ajoiltani vain, kun eräät vanhemmat ihmiset paheksuivat niitä nuorten laulukirjan -laulujakin... =D

  VastaaPoista
 10. Mulle ihan sama. Ei aiheuta väristyksiä suuntaan, eikä toiseen. Lapseni on kastettu, mutten halua viedä heitä uskonnollisiin kerhoihin, tmv. Sen sijaan esimerkiksi lukion uskonnonopetusta pidin itse mielenkiintoisena ja yleissivistävänä. Lapset saavat meillä itse muodostaa käsityksensä. Kaikkien juhlapyhien uskonnollisen merkityksen (kristillisen) he jo tietävät. - Vaikka tiedän, että on aikuisiakin, jotka eivät tiedä/muista, miksi esim pyhäinpäivää vietetään ja silti kuuluvat kristilliseen kirkkoon. :D Off - topic kuten aina.

  VastaaPoista
 11. Ja sitten vielä Ninalle (ja Ananalle myös, jos luet tätä vielä :-) tai siis kysymys/ ehdotus/ yllytys, miten sitä nyt nimittäisi... :) Eli lyhyesti: Jos teillä on ihana keittiö, niin saisiko siitä kuvia? Jos menee liian henkilökohtaiseksi/tunnistettavaksi, niin ymmärrän hyvin senkin. Mutta jos ei, niin olisi kiva saada ideoita.

  VastaaPoista
 12. Minua kiinnostaisi myös nähdä kotiasi ja enemmän lastesi vaatteita, ja myös sinun.

  Ihailen hallittua tyyliäsi.
  t. Anni

  VastaaPoista
 13. Anteeksi Nina että tungen blogiisi viestittelemään ;)
  Finetelle tiedoksi että toiveesi on täytetty ;)

  VastaaPoista
 14. Anteeksi myös, että kommentoin "väärään" blogiin, mutta en pääse jättämään kommenttia oikeaan eli kiitos Anana, näin kuvat ja yritin kysyä kivitasojen ja lattian materiaalia (vai onko kiveä? graniittia? silestone? komposiitti? mikä :) Ja kuvat oli taas niin hienoja, kyllä kuvaat kauniisti ja senhän Sinä taatusti tiedätkin. Loistava kuvaaja! :)

  VastaaPoista
 15. Kyllä tänne mahtuu;)

  Kyselyjä kodin esittelystä tulee silloin tällöin ja tässä kohtaa sanon "ei".

  Koti on mulle erittäin henkilökohtainen enkä halua "tunkeilijoita". Jos tämä blogi olisi suljettu niin sitten voisin kuvia laittaakin.

  Meidän entinen kämppä oli eräässä sisustulehdessä ja vaikka idea aluksi tuntui hyvältä, ei se sitä sitten ollutkaan lehden ilmestyttyä. Juttu oli kaikin puolin hyvä ja koti anonyymina mutta silti mentiin näkymättömön rajan yli.

  Jotain yksityiskohtaa voin kyllä laittaa kunhan saan kuvattua. Ettekä te mitään menetä, tämä kämppä on aika perussetti kaikin puolin, en päässyt tätä rakennusvaiheessa suunnittelemaan tai edes materiaaleja valitsemaan.

  VastaaPoista