lauantai 23. toukokuuta 2009

Kesälomasuunnitelmia

Mitä me tehtäisiin kesälomalla? Ollaan lasten kanssa kolmistaan kaksi viikkoa ja mulla lyö ihan tyhjää.

Ehdoton edellytys on aurinko, en halua kokea viime kesän pettymystä. Alkuperäisenä suunnitelmana oli lähteä purjehtimaan Kreikan saaristoon mutta ehkä kuitenkin odotellaan meidän koheltajan kypsymistä;)

Välillä ajattelin, että oltaisi lähdetty ihan rehelliselle pakettimatkalle etelään, esim. Katrin vinkistä Kreetalle. Tutkin niitä vaihtoehtoja eikä siellä kyllä ollut mitään mikä olisi erityisesti sykähdyttänyt. Ja kun muistin mahdolliset riskit lomalentojen suhteen, niin into loppui siihen. Enkä ihan periaatteesta maksa Inkasta täyttä hintaa.

Lapset haluaisivat viime kesän tapaiselle roadtripille ja se olisi kyllä enemmän meidän juttu. Mutta minne? Viime kesänä lennettiin kolmistaan lasten kanssa Göteborgiin josta vuokrattiin auto. Tanskaa pidemmälle ei ehditty koska piti pysähtyä joka siunaamaan vesi- ja huvipuistoon mitä vastaan tuli. Niitä oli yllättävän monta;)

Raakaversiona on nyt lento johonkin päin eteläistä Saksaa ja yhtenä must-etappina Europa Park, joka sijaitsee ihan eteläisessä Saksassa. Kivuttoman automatkan päässä olisi Boden-järvi. Näin saisi rantaloman yhdistettyä. Ja siitä taas ei olisi pitkä matka Müncheniin, joka on aina niin ihana. Saksaa puoltavat halvat hotellihinnat sekä sujuva liikenne. Edes minä en ole niin uhkarohkea, että lähtisin ainoana kuskina Italiaan.Olisiko tuossa mitään ideaa? Onko kenelläkään ideoita tai vinkkejä?

7 kommenttia:

 1. Ehkä tylsää mutta perinteista mutta me olemme Suomessa. Odotan aina niin kovasti kesää että voi vaan olla, tehdä puistoretkiä, käydä Kauppatorilla ja ympäri Suomeakin eri kaupungeissa että me emme kesäsin matkusta (ainakaan toistaiseksi) mihinkään. Ehkä Ruotsissa tai Virossa saatamme piipahtaa mutta muuten lojutaan nurkissa :)

  Tuo Saksan reissu kuulostaa mutkattomalta ja mukavalta jos haluatte jonnekin lähteä... onhan siinä elämystä lapsillekkin ;)

  VastaaPoista
 2. Me ollaan koto-Suomessa alkukesä, käydään Kalajoen hiekkasärkillä koko perhe ja minä käyn esikon kanssa Berliinissä loppukesästä.

  Mulla on tänä kesänä vasta vajaa lomakin, joten senkään takia on turha tehdä suureellisia suunnitelmia.

  VastaaPoista
 3. Saksa kuulostaa hyvältä ja tuossahan on ihan lähellä Stuttgartin alapuolella Outlet-kylä Metzingerissä - ihan vaan vinkkinä jos pystytte shoppaamaan Luksun kanssa.

  Boden järven rannalla Konstanz (tai jotenkin tuollein kirjoitettu) on tosi viehättävä kaupunki. Alppeja pääsee näkemään Garmisch-Partenkirchenissä, sekin on viehättävä kaupunki myös kesällä. Tämä on noin tunnin ajomatkan päässä Munchenistä.

  Nyt kun näitä kirjoittelin, alkoi tehdä ihan älyttömästi mieli Müncheniin, taitaa olla tarpeeksi kauan aikaa siitä kun siellä jouduin parin viikon välein juoksemaan...

  VastaaPoista
 4. Niin ja lisään vielä kun oikein innostuin, Munchenistä kohtuullisen ajomatkan päässä on myös kuuluisa Neuschwanstein:n satulinna. Upea paikka, siis se Prinsessa Ruususen linnan esikuva. Münchenin lähellä on myös Ingolstadin Outlet-kylä. Ingolstadissa on myös Audin tehdas ja missään muussa saksalaisessa kylässä en ole nähnyt noin paljon audeja.
  Stuttgartissa on myös Mersun tehdas, jonne voi tehdä vierailun.

  VastaaPoista
 5. Mitä enemmän tätä ideaa pyörittelen sen paremmalta se tuntuu.

  Mulla on juuret syvällä Baijerissa mutta nyt ei ole tarkoitus mihinkään sukulaismarathoniin. Eli en voi paikallisilta neuvoa kysyä koska muutenhan ne tajuaisivat, että olen tulossa... Loman tarkoitus on mennä lasten ehdoilla, ilman velvollisuuksia tai aikatauluja.

  Ja kyllä Luksun kanssa voi shoppailla, kiitos DS:n;) Audin tehtailla olen joskus käynytkin ja se onkin ihan ehdoton Luksulle, kiitos muistutuksesta.

  Bodenseella olen jonkin kerran käynyt mutta niistäkin reissuista alkaa olla aikaa.

  Ulkomaille lähtö sinänsä ei ole mikään itseisarvo mutta lämpimän sään perässä teen lähes mitä vain. Suomi on järjettömän kaunis maa kesällä, kunhan vaan voisi luottaa siihen kesän todelliseen tulemiseen.

  VastaaPoista
 6. Tuo Europapark on kyllä todella hieno paikka, siellä olen itse käynyt ja viihdyin todella hyvin. Siellä näkyi myös paljon lapsperheitä, joten se varmasti on lapsiystävällinen paikka. Saksa on muutenkin ihanaa aluetta, joten reissusuunnitelma kuulostaa hyvältä. :)

  VastaaPoista
 7. Munchen on ihana, ei niin saksalainen - minusta se on parasta. ;) Kun en niin hirveästi innostu Saksan kaupungeista. Moselin laakson viinit on kyllä namm ja Bernkastel-Kuess kaunis ja semmoinen pikkukylä kuin Ferch jäi aikanaan mieleen Saksan viinilomalta. Tosi tyylikäs majatalo. Ja ehkä reitillenne mahtuisi myös Salzburg? Sehän on vähän kuin Wien minikoossa. :)

  Me mennään tänä kesänä poikkeuksellisesti Espanjaan. Kaipaan Barcelonan kulttuuripläjäystä ja pojat innostuu Port Aventuran huvipuistosta. Ja sitten tietysti rantaelämää. :D

  VastaaPoista