tiistai 30. elokuuta 2011

Partaäijää

Meillä ei kukaan juo maitoa, saati piimää. Lapset käyttävät maitoa murojen kanssa, mutta murojen syönti on aika kausiluontoista. Normi maustettua jogurttiakaan löytyy harvakseltaan, se sokerimäärä mitä niissä on, ei voi tehdä hyvää kenellekään. Partaäijää eli Lindahlsin turkkilaista jogurttia sen sijaan löytyy aina. Tai vaihtoehtoisesti ”mummoa”, Lindahlsin kreikkalaista jogurttia. Näitä käytetään ruuanlaitossa (siis joku muu kuin minä käyttää) tai ihan jogurttina, marjojen ja hedelmien kanssa. Sopii hyvin myslin kanssa ja smoothien rungoksi.



Bongasin kaupasta uutta venäläistä jogurttia, sopii kreikkalaista ja turkkilaista paremmin keitettäväksi. Onko kukaan kokeillut?

Lindahlsin sivuilla on hyviä reseptejä sekä muutenkin hyviä vinkkejä, mihin jogurtteja voi käyttää. Ja ohjeet ovat sen verran selkeät, että urpoltakin onnistuu.

Ja onko teillä jotain salaisia reseptejä, joihin yllämainittuja voisi käyttää esimerkiksi välipalan muodossa? Saa kertoa.

18 kommenttia:

  1. Partaäijä rules!

    Meillä 2-v on ihan uskomaton piimänlitkijä. Ei oo ikinä lehmänmaitoa suostunut juomaan, mutta suuttuu, jos kaupasta ei muisteta ostaa piimää. Mikä sattuu aika usein, koska a) aikuiset ei siihen kosk pitkällä tikullakaan b) en jaksa vieläkään uskoa, että joku siitä oikeasti tykkää.

    VastaaPoista
  2. Meillä syödään ämpäritolkulla Lidlin vastaavaa kreikkalaista jogurttia. Tykkään sen mausta enemmän kuin partiksesta (ja hiilareita liki puolet vähemmän). Ite syön tuoreiden marjojen kanssa, tai pakastettujen, mies syö omatekoisen mansikkahillon kanssa. Lapset syö sitä vähän joka ruuassa ihan huomaamattaan :D

    VastaaPoista
  3. Peukku ylös. Täytyykin tutkia toi sivusto, mä teen huomenna yhtö pastakastiketta mihin tuli tuota, mutta uudet ohjeet kelpaa ainaa. Välipaloista; maistoin joku päivä kaupassa sitä kreikkalaista greco? hunajan kanssa ja se oli hyvää!

    VastaaPoista
  4. Tää on nannaaa!!! :)

    Harmi vaan ku tätä ei saa laktoosittomana. MUTTA mun mies on niin onnellinen ku Valiolta on tullu 3 prossan maito laktoosittomana, jesh! Vielä ku piimää saisi kunnon tavarana eikä mitää pluttanaa rasvatonta litkua laktoositonta versioo.

    VastaaPoista
  5. Minä juon piimää!

    En ole koskaan erityisesti inhonnut sitä, mutta ei se mikään suosikkikaan ole ollut. Ehkä se on tämä raskaus, joka nyt saa sitä litkimään.

    VastaaPoista
  6. Syön AB jugurttia ja ruislesettä jokainen aamu paitsi sunnuntaisin. Nopeaa, täyttävää, terveellistä. Se on nopea versio smoothiesta, sitku aamupalasta: jugurttia, appelsiinituoremehua, marjoja. (Jäätelöllä voi korvata appelsiinimehua, jos haluaa välipalaksi lapsille... :) ) Olen ostanut noita partiksia meille, mutta meillä ne ei kuluneet, ei edes ruuanlaittoon.

    Tämä kaveri muuten suosittelee jugurttia ja juustoja, ei niinkään maitoa: http://ruohikolla.blogspot.com/2011/08/maitotuotteiden-terveellisyyden-uudet.html

    (PS ootko sä bannannut mut tms? Yritin taas kommentoida _omalla_ nimellä ja tuli herjaus your current account can't comment on this site...?)

    T Miia

    VastaaPoista
  7. olen kreikkalaisen jugurtin suusrkuluttaja kun korvaan sillà suomalaisissa resepteissà tavittavia kermaviilià ja rahkaa. Italiasta ei saa em juttuja mutta kreikkalaista onneksi saa!
    sivustolla on ihania reseptejà mutta se on aika surkeasti laadittu, resepteissà on ihan vààrià kuvia eikà niità saa suoraan tulostettuakaan. Pistàn kuitenkin talteen koska siellà on ihaia leivonnaisiakin, njam...

    VastaaPoista
  8. Täälläkin siirryttiin partamieheen juurikin noiden maustettujen jogurttien sokerimäärien takia. Meillä sekoitetaan turkkilaiseen loraus mehukeittoa tai kasa marjoja, lisänä mysliä. Oon tehnyt tuosta myös vanilijakastiketta lisäämällä jogurtin sekaan vaniljasokeria ja tavallista sokeria. Sopii hyvin esim. omenamurun kanssa.

    Tiina Huvikumpuillen- blogista

    VastaaPoista
  9. Mä teen tosta tsatsikia:) Tulee hyvää. Mä en itse syö kauheesti jogurtteja, mutta lapset juovat maitoa sellaiset vajaa kolme litraa per päivä eli vajaa litra per naama:) Tota vois kyllä koettaa marjojen kanssa, mä syön yleensä rahkan kanssa marjat.

    VastaaPoista
  10. Kokeilematta on, vaikka ajatuksissa on kyllä ollut kokeilla sitä muiden kehumaa kombinaatiota hunajan ja pähkinärouheen kanssa.

    Mulla tulee aina tuosta partaäijästä mieleen se "skandaali", kun selvisi että tuon ukon kuva oli otettu lupia kyselemättä ja mitään maksamatta tuon tuotteen kylkeen. :-D Joku sen ukkelin kaiffari oli sit bongannut sen kuvan (Ruotsissa?) kylmätiskistä ja jo oli soppa valmis.

    VastaaPoista
  11. Mizumi, en mäkään jaksa uskoa;). Meillä aikoinaan koiranpennulle suositeltiin piimää, mutta ei sekään suostunut moista juomaan. Mun hyvä ystävä kylläkin laihdutti yli 10 kiloa rasvatonta piimää litkimällä, että jotain hyvääkin olen kuullut. Mutta en edes 10 kilon tähden:)

    Katja, kiitos muistutuksesta. Tuota Lidlin jogurttia olen kuullut kehuttavan. Meillä on Lidl duunin vieressä, mutta aina on niin kiire, etten ehdi pysähtymään:)

    Anni, laita sitten ohjetta kehiin, jookos?

    Pieni Lintu, laktoosittomat vaihtoehdot ovat aina tervetulleita. Eikö tuolta Katjan mainitsemasta Lidlistäkään löytyisi?

    Sanna, kaikkea se raskaus saakin aikaan;). Tekee hyvää vauvalle!

    VastaaPoista
  12. Miia, kiitos vinkistä. Mä en henkilökohtaisesti usko maidon kaikkivoipaiseen voimaan, meilläkin suositaan nimenomaan juustoja. En ole bannannut, en itsekään aina pääse kommentoimaan kirjautuneena;).

    Anna, huomasin saman sivuista. Ja näyttää ihan erilaiselta siitäkin riippuen, meneekö .fi vai .se kautta.

    Tiina, tuo mehukeitto oli hyvä vinkki, sitä kokeillaan heti huomenna. Kiitos:)

    Katri, mä ostan sen tsatsikinkin valmiina Lindahlsilta;).

    Jassu, mun oma suosikki on nimenomaan tuo hunaja ja pähkinät. Harvemmin vaan itse syön, mutta on tosi hyvää. Joo, mäkin muistelin jotain skandaalia mutta en tarkkaan muistanut miten homma meni. Ei puhuta siitä, ettei tule huono omatunto:)

    VastaaPoista
  13. Partis on meillä vakkari ruuanlaitossa. Meidän perheen suurkäyttäjäthän ovat koiruudet, jotka iltapisun jälkeen syöksyvät jääkaapin eteen odottamaan ruokalusikallisiaan Partista!
    Kaverillani hoidossa ollessaan tekivät saman show:n ja kamuni ihmetteli mikä niille tuli. Istui hetken sohvalla, kunnes muisti, että Partis puuttuu! Saavutetuista eduista on pidettävä huoli, myös kylässä!

    VastaaPoista
  14. Moi
    Tää nyt ei liity partasiin äijiin mutta pienempiin äijiin kyllä :D
    Bloggaa nyt ihmeessä poikien vaatteista kun Katri lopetti ja blogimaailmassa on paha aukko. :)
    Talvi kiinnostaa erityisesti...

    Terkuin
    Suvi Tre

    VastaaPoista
  15. Lidlin partis on muuten sikahyvää!
    Ja mun mies ei pysty syömään kun laktoosittomia tai hyla-tuotteita, mutta se lidlin partis ainakin menee tuosta vaan!

    Ja minäkin kovasti toivoisin vaikka Luksun päivän kouluasu postauksia. Pää lyö tyhjää, kun mietin pojulle sopivia vaatteita ekalle luokalle. Hän haluaisi tavalliset housut, mitkä ne sitten lienevät ;)

    VastaaPoista
  16. Tickler, saavutetuista eduista ei _koskaan_ kannata luopua:)

    Suvi, mä yritän... Talvea en vielä hetkeen lupaa, meillä on vielä välikausikin kaapissa;)

    Annip, olen käsittänyt, että moni lidlin tuotteista sopii laktoosittomille. Tavalliset housut ovat varmaan epävauvamaiset housut:)

    Hirveät suorituspaineet ja stressi. *lähtee laittamaan vihaista palautetta Katrille*

    VastaaPoista
  17. Samoja juguja meilläkin syödään. Lidlin vastaavaa pitää kokeilla hiilareitten takia, kiitti Katjalle vinkistä. Tulevaksi talvikaudeksi vaan on aika vähän marjoja pakastimessa saati mitään omenasoseita, joten täytyy keksiä muuta terveellistä.

    Olen ollut kaiken kattavassa katveessa keskikesästä lähtien (ei ole toiminut netti, puhelin hajosi ja äänikin lähti kuukaudeksi;)), ja olen ihan pihalla... Onko Katri lopettanut?? Voi miksi?? Muut työt kutsuu?

    Pitää vielä mainita, ettei se partaäijäjuttu ollut skandaali: mies oli saanut ihan normimaksun, kun antoi kuvata itsensä kuvapankkiin. Myöhemmin hänelle selvisi, missä kuvaa oli käytetty, ja hän yritti rahastaa jogurttifirmaa, vaikka oli saanut asianmukaisen korvauksen aikanaan. Niin että olkaa tarkkoina kaikki, kun esiinnytte mallitoimistojen kuvaajien rekistereissä:)

    Nina, täällähän on tääs vaikka mitä hyvää luettavaa. Yritän heittää kommenttia _hieman_ useammin nyt, kun syksykin on jo saapunut...

    Violette

    VastaaPoista
  18. Violette, meillä ei ole pakastin koskaan ollut niin täynnä kuin tällä hetkellä. Itse keräämiä marjoja. Okei, muu perhe keräsi marjoja, mä pesin autoa sillä aikaa:)

    Ei Katri ole lopettanut. Tai on, mutta ei lopullisesti. Katri ei itse vielä tiedä, mutta jatkaa varmasti hommaa kunhan ehtii. Työkin kutsuu. Ei mitään dramaattista. Odotellaan me vaan:)

    Ja Vee: Se olisi mukavaa. Syksyn kunniaksi:)

    VastaaPoista