sunnuntai 28. elokuuta 2011

Fiksuna töissä

Toimistopäivinä töissä riittää perussiisti toimistoasu. Ei rikkirevittyjä farkkuja, ei liian lyhyitä hameenhelmoja eikä liian avonaisia kaula-aukkoja. Muuten ei tarkkoja sääntöjä ole. Kun pitää olla formaalimpi, niin valinta on perinteinen jakkupuku, slimmillä housuilla ja istuvalla jakulla. Mun kropalle istuu parhaiten Tigerin jakut ja housut. Jakut joudun aina käyttämään ompelijan kautta, joten niiden suhteen ei paljon heräteostoksia tule. Tigerin jakkupuvut löytyvät mustana tai liituraitana. Ja iltatilaisuuksiin kiiltävän harmaa Sand. Enempää en tarvitsekaan.

Alle puen yleensä t-paidan, kauluspaitoja käytän todella harvoin. Ensinnäkään en jaksa silittää niitä (tykkään silittämisestä, mutta se ei koske kauluspaitoja) ja toisekseen mulla on niin hassunmallinen yläkroppa, etten ole yhtään istuvaa paitapuseroa löytänyt. Ja kolmannekseen, kauluspaidat eivät ole ihan mun juttu muutenkaan.

Toinen siistimpi asu on kynähame ja istuva neule, näissä suosin viskoosia ja cashmerea, ne vaan tuntuvat parhaimmilta. Kynähameista ainoa istuva malli on Tiger of Swedenin. Neuleista suurin osa on Filipan ja Repeatin, muitakin löytyy. On pyöreää kaula-aukkoa, v-aukkoa ja poolokaulusta. Mustaa, valkoista, harmaata. Aktiivikäytössä parikymmentä neuletta, vähemmälläkin pärjäisi.

Kynahame sai kaveriksi Zaran kullanhohtoisen viskoosineuleen.


Klassisia kotelomekkojakin löytyy, mutta en käytä niitä kuin muutaman kerran vuodessa. En vaan tykkää. Enemmän käytän trikoomaisia viskoosimekkoja.

Töissä käytän aina korkoja, joskus menen matalissa kengissä ja olen todella hukassa koko päivän. Töihin nyt vaan kuuluu korolliset kengät. Suosittelen muillekin, korot antavat asulle kuin asulle ryhtiä.

Stockalta kantistarjouksesta Unisan avokkaat.
Platformin ansiosta hyvät jalassa.

Varsin tylsä tyyli, tiedän sen itsekin. Vaatekaapit pullistelevat vaatteita, mutta silti näytän siltä, kuin kulkisin päivästä toiseen samoissa vaatteissa.

9 kommenttia:

  1. Eikun oikein hyvä tyyli. Tyyli mun makuun!

    Ja olenhan sulta saanutkin sen loistavan vinkin tuosta Tigerin kynähameesta. Oletko muuten koskaan uskaltanut pestä sitä koneessa... Hitsit kun olen niin huono viemään pesulaan vaatteita, yleensä kun niiden pesutarpeen huomaan vasta siinä vaiheessa kun niitä tarvitsisi seuraavana päivänä vetää päälle.

    VastaaPoista
  2. Jassu, en ole pessyt koneessa. Pesen melkein kaiken muun, paitsi vuorillisia hameita ja housuja. Jotenkin se vuori onnistuu aina repsottamaan päällikankaan alta.

    VastaaPoista
  3. Oukei, täytyy vaan pestä sitä kuivapesulla. Minäkään en uskalla riskeerata niin hyvää hametta.

    VastaaPoista
  4. Heh, melkein kuin olisit kuvaillut minun vaatekaappini sisällön, Tiger toimii aina kun pitää pistää pää ulos omasta toimistosta!

    Kavereiden kanssa ollaan naureskeltu monet kerrat sille innolle, jolla vastavalmistuneena kulki kovat kaulassa ja yritti näyttää itseään vanhemmalta ja kokeneemmalta. Eipä ole enää sitä tarvetta :)

    VastaaPoista
  5. Julis, se kuului silloin asiaan;). En tunne ketään omasta ikäluokastani, joka ei ole käynyt sitä vaihetta läpi. Mitenköhän nämä nykyajan kaksvitoset?

    Juu, ei ole enää tarvetta, päinvastoin. Kuljin puoli kesää farkkupaidassa, kun sain kuulla näyttäväni siinä nuoremmalta:)

    VastaaPoista
  6. Jee, tästä aiheesta oli kiva lukea!

    Aika samalta kuulostaa kuin oma työpukeutuminen. Itse käyn kyllä töissä välillä ihan tummansinistä pesua olevissa farkuissakin, ei oo niin tarkkaa jos ei ole neuvotteluja tms. Kauluspaidoista tykkään kyllä silkkisistä (vielä parempia ilman niitä kauluksia).

    VastaaPoista
  7. Tuohan on töihin just sopiva perustyyli.

    Yksinkertaiset trikoomekot (pääasiassa mustat) on minulla noiden lisäksi kovassa käytössä ja siisteissä farkuissakin mennään. Jakkupukua harvemmin tarvitsee (useimpia asiakkaita voi tavata rennomminkin), mutta on niitäkin oltava.

    Mustat ja mut tylsät jutut saa vähän väriä erilaisista huiveista (miten tätimäistä...). Joku kun on ostanut niitä huiveja aika monta tuonne minun kaappiini.

    VastaaPoista
  8. Ihanan ajankohtainen postaus, mä täällä tuskailen duunivaatteiden kanssa. Huomenna ekana päivänä kyllä ajattelin mennä rennommin: suorat mustat housut, korolliset popot, siisti paita ja neuletakki. Tai sitten laitan ihan siistin pidemmän paidan, kapeat housut ja neuletakin. Tää on taas niin vaikeaa:( Mun uusi jakkupuku on edelleen kaupassa.

    Ja mä inhoan ylikaiken niitä kauluspaitoja, ei tartte onneksi enää tässä iässä todistella olevansa fiksumpi kuin on:)

    VastaaPoista
  9. Mizumi, kyllä itsekin puen tummat farkut toimistopäivinä, mutta joskus pitää olla kovat kaulassa.

    Sanna, jep, melko samalla sabluunalla täälläkin.

    Katri, tsemppiä oravanpyörään! Siitä se taas lähtee:)

    VastaaPoista