tiistai 16. elokuuta 2011

Jännä päivä

Jännittääkö huominen, kysyy mummi koulutulokkaalta.

Joo vähän, vastaa tuleva koululainen.

Mikä siinä eniten jännittää, jatkaa mummi uteluaan.

No se on kuule tosi kova jengi, vastaa tuleva koululainen, tarkoittaen kauden ekaa peliä.

Mutta entäs se kouluun meno, jatkaa mummi hämmentyneenä.

Ai se, joo mulla on kaksi kynää ja sitten se juttu, johon ne laitetaan.
Piste. Case closed.

Toivottavasti kiinnostuksen taso ei korreloi koulumenestystä, miettii äiti itsekseen.


Vähän taisi se kouluun menokin jännittää,
olemuksesta päätellen.

Oikein hyvää ja turvallista koulutaivalta pienille ja isommillekin koululaisille!

Ja Sanna, juuri kun pääsin sanomasta, mikäs se siellä repussa roikkuu:)

11 kommenttia:

 1. Ihana Luksu!!! Ei pettänyt tälläkään kertaa:)!!
  Kivaa koulun alkua ja tsemppiä niihin peleihin!!!

  VastaaPoista
 2. Voi ei, hyvä läppä! :-D
  Taitaa tosiaan se seuraava peli pyöriä mielessä enemmän kuin joku hälläväliä kouluun meno.

  Reipasta ja kivaa koulu-uran alkua Luksulle!

  VastaaPoista
 3. Mä ajattelin esikoisen kohdalla samaa. Siis ihan vakavasti. Suosikkitunnit 1. liikuntatunti 2. välitunti 3. kenties ruokatunti ?

  Mutta ihan hyvin koulu on mennyt, 3.luokka alkoi. :) Tosin aina ensimmäinen palaute opettajalta, jopa rehtorilta, on ollut, että hän on kyllä tosi hyvä urheilija tai urheilullinen poika. Että mites se koulu menee? ;-)

  Hauskin oli 2lk:lla, kun piti kirjoittaa elämänsä ensimmäinen kirjareferaatti, vapaavalintaisesta kirjasta. Lapseni oli valinnut kirjallisuuden helmen : "Kasper gör en mål". Meillä oli pikkuisen naurussa pitämistä, mutta ei nyt toiselle voi sanoa, ettei tommoista voi ottaa ja toisaalta tiedämme, että opettaja ymmärtää hänen futisinnostustaan jopa siinä määrin, että on saanut koulusta vapaatakin tarvittaessa, joten...

  Kyll ne futaajatkin pärjää (ainakin matikassa, jos kirjallisuus ei o vahvin laji;).

  Finette

  VastaaPoista
 4. Tanja, ei petä:). Kiitos, eka peli isoja vastaan ”kuusplusykkösellä” meni oikein hyvin. Kyllä mä luotan, että koulukin menee. Sanoin aamulla varareksille, joka on Inkan monivuotinen luokanvalvoja, ettei sitte tartte soitella sieltä reksin kansliasta. Ainakaan ekalla viikolla. Ei luvannut mitään:).

  Sanna, niin:)

  Jassu, kiitos. Koulussa oli ollut kivaa. Parasta tietenkin ne välitunnit pallon ja kavereiden kanssa.

  Finette, on mullakin välillä käynyt mielessä ne tarinat tyhmistä urheilijoista. Ainakin toistaiseksi ollaan plussan puolella, matemaattiset taidot ovat selvästi ikätasoa edellä. Puhumattakaan taidosta kuunnella ohjeita, ja joukkuepelaajana osaa ottaa hyvin huomioon isonkin ryhmän. Ei varmaan huonoja asioita oppimisenkaan kannalta.

  Nina, :D.

  VastaaPoista
 5. Kuullostaa aika tutulta. Meillä koulusta mainittiin kaverit, hyvät kiipeilytelineet ("Äiti, voi tehdä samoja juttuja kuin rekillä") sekä spagethivuoka. Niinpä, ei kai sitä ekaluokkalaisen muusta tarvitsekaan olla kiinnostunut.

  Tsemppiä kouluvuodelle! Ja äideille tsemppiä kontaktimuovin kanssa, en muistanutkaan miten vinkeitä hetkiä se tarjoaa....

  Julis

  VastaaPoista
 6. Tickler, näinkin voisi sanoa:))

  Julis (ja Finette vielä), kaikista parasta koulussa on koululaisten pitkät lomat. Sen jälkeen tulevat ne väli-, liikunta- ja ruokatunnit. Ei vielä tunne käsitettä hyppytunti:)

  Julis, eiih, ei kontaktimuovia. Mä en osaa päällystää kirjoja (tähän muutama sananen hienomotoriikasta). Inkan ollessa pieni, mun äiti päällysti, enää en kehtaa pyytää.

  VastaaPoista
 7. Niin ja kiitti! Samoin teille! Tunsin itseni tosi paskaksi äidiksi: olin varmaan ainoa äiti koulun pihalla, joka ei kyynelehtinyt, kun pienet lähtivät opettajien perässä sisälle.

  VastaaPoista
 8. Ihanan lungisti Luksu ottaa, meidän H oli ihan samanlainen koulun alkaessa. Meillä onneksi mies hanskaa ton kontaktimuovin, mä olen ihan kädetön sen kanssa tai siis saan pakattua omat käteni muovin ja kirjan väliin, ihan oikeesti, kokeiltu on:)

  VastaaPoista