sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Laskiaissunnuntai

Tänään on kalenterin mukaan laskiaissunnuntai (tuli hieman yllätyksenä allekirjoittaneelle). Eipä tarvitse paljon mäkeä laskea, Taivarilla tai muuallakaan. En ole mikään suuri talven fani, mutta onhan tämä nyt aika syvältä; marraskuuta on säiden puolesta jatkunut turhan pitkään.

Rinteeseen ei olla tänä talvena ehditty kotimaassa lainkaan, joululomalla oltiin Alpeilla laskemassa ja siihen taisi tämän talven laskut jäädäkin. Enemmän kuin skimbaamista meillä kaivataan luistelusäitä (en minä, mutta muut). Luksu on tänä talvena käynyt tasan neljä kertaa jäällä, kaksi kertaa koulun liikuntatunnilla ja kaksi kertaa vapaa-ajalla, ei sillä ihan lätkänpeluukaipuuta tyydytetä. Ja sitten se alkoi taas: "Enkö mä oikeasti voisi aloittaa lätkän peluuta, niinku ihan oikeasti. Se ja se ja se sanoo, että mä olisin tosi hyvä..."

Tämä aihe toistuu joka talvi, on toistunut jo viidettä vuotta. Pojalle on annettu valinnan mahdollisuus: se on joko-tai, ei sekä-että. Ihan vaan sen takia, että me aikuiset emme taivu aikataulujen puitteissa enää yhtään enempään. Ensi vuonna voidaan jo vedota siihen, että silloin on liian myöhäistä, ikää on jo sen verran, että muilla aiemmin aloittaneilla on liian suuri etumatka. Höntsälätkä saa riittää, kaikkea ei tarvitse tehdä niin sata lasissa. Poika itsehän ei tietenkään luovuta, uusin oivallus on se, että isosisko saa ensi talveksi ajokortin ja sehän on juuri passeli kuskaamaan pikkuveljeä ympäri pk-seudun jäähalleja. Todellakin haluan olla kärpäsenä autossa seuraamassa sitä showta:)


Kuva liittyy aiheeseen sen lätkämailan verran. Oikeasti tämä pitkähkö ja puuduttava aasinsilta aiheeseen eli tuohon Zaran printticollegepaitaan. En ole pariin vuoteen käynyt Zarassa, alkoi tökkimään ne pesuissa venyvät ja vanuvat trikoot siinä määrin, että annoin koko tunkin olla. Inka kävi Zaran alessa tammikuussa ja osti sieltä reilulla alennuksella pari collegepaitaa, jotka ovat olleet todella positiivisia yllätyksiä: pysyvät kuosissa pesusta pesuun eikä nypyn nyppyä ole ilmaantunut. Tästä kokemuksesta innostuneena kävin itsekin ihmettelemässä tarjontaa. En vielä innostunut kevään pastellisävyistä mutta löysin Luksulle tuon collegepaidan rapsakan 70 pinnan alesta. Ei hullumpi alle yhdeksän euron paidaksi.

11 kommenttia:

 1. Meillä sama lätkän kärttäminen - mäkin olen ajatellut JO ekaluokkalaisesta, että olisi pitänyt jo aloittaa jos aikoo... Ja meillä tuo loppuvuodesta syntynyt Kirppu on ruumiinrakenteeltaan sellainen, että pelkään sen hajoavan ensimmäiseen taklaukseen ;).

  Ja Zaran laatu ON parantunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän siellä pienikokoisetkin pärjää, jos on tarpeeksi nopea ja taitava. Luksulla olisi optimaalinen lätkäpelaajan runko ja voisi hyvinkin pärjätä vähemmillä taidoillakin. Mutta antaa sen nyt vaan olla:)

   Tosi kiva kuulla tuosta Zarasta, tykkään vaatteiden ulkonäöstä mutta pää ei ole kestänyt vaihtelevaa laatua.

   Poista
 2. Vinkkinä luisteluun: jäähallien yleisöluisteluvuorot! Löytynee lähes joka hallista!

  Lätkään pääsee varmasti vielä mukaan, jos on jotain hajua pelistä, mutta tottahan se on, että monella alkaa olla aika monen vuoden kokemusta jo. Meillä on neljäsluokkalainen lätkänpelaaja ja hänellä on menossa nyt kuudes vuosi... Ja hiukka alkaa olla haastavaa tuossa toista lajia pitää rinnalla!

  Rose

  Ps. Kivan näköinen paita!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on noita yleisövuoroja, mutta ne vaativat kuskaamista eikä ole ketään kuskaamassa iltapäivisin siinä koulun ja treenien välissä. Viime talvena pystyi jo ilman aikuisia käymään koulun kentän jäällä, tänä vuonna ei jää kovin kauaa ollut luistelukunnossa :(

   Kiitti!

   Poista
 3. Kontulan, Brahen ja Käpylän kentät! Menkää ihmeessä. Tai heittäkää poika kavereineen höntsäilemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bragulle pääsisi periaatteessa sporalla mutta tarvitsisi siihen jonkun isomman kaverin mukaan. Ja siirtymisiin menee kuitenkin sen verran aikaa, ettei oikein ehdi ennen treenejä. Ogelin ja Käpylän kentät ovat meille helpoimman matkan päässä, mutta ei ollut tänään Käpylässä valoja. Jokohan sekin mahis meni?

   Poista
 4. Meillä käydään samankaltaisia keskusteluja, mutta onneksi salibandy on toistaiseksi jaksanut kiinnostaa niin paljon (ja hei, kolmet treenit viikossa parin muun harrastuksen lisäksi!), ettei ole tarvinnut alkaa tosissaan selvittelemään lätkäjengejä... Kohta tämä ikkuna sulkeutuu iäksi :-)

  Mä en ole myöskään käynyt Zarassa pitkään aikaan; oman kokemukseni mukaan laatu on hyvinkin vaihtelevaa. Ja olit ihan oikeassa sen Lindexin uuden malliston suhteen, eivät livenä vakuuttaneet alkuunkaan...olisi pitänyt uskoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ikkuna on täälläkin kiinni. Luksu lopetti säbän viime kauteen, homma meni siihen, ettei ehtinyt enää treeneihin lainkaan, ja muut vanhemmat eivät katsoneet hyvällä, että kävi vain peleissä (ymmärrän hyvin, olisi itsekin voinut olla ihmeissäni). Harmi, että joutuu näin nuorena tekemään valinnan.

   Katusäbäkausi alkoi jo pari viikkoa sitten, meidän pojilla on ehkä hienoin alusta ikinä:) Laitan kuvan, jos jostain löydän.

   Toivotaan, että nuo Zaran lupaavat laadunparannukset ovat pysyviä. Ja harmi kuulla siitä Lindexistä, vaikka en ole kovin yllättynyt. Ne näyttävät hyviltä kuvissa, mutta harvemmin luonnossa :(

   Poista
 5. Olikos sulla enää Gantin Paisley pussilakanoita? Jossain postauksessa vilahti valkoiset, ja toisessa harmaa/vihreät. Ovatko olleet miten laadukkaat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, sori myöhäinen vastaus, en ole ehtinyt tänne asti.

   Eli on Paisleyt edelleen käytössä. Nyt noin viitisen vuotta aktiivikäytössä olleet ja edelleen moitteettomassa kunnossa. Ehdottomasti suosittelen investoimaan, jos yhtään kiinnostaa.

   Poista
 6. Miten maltat pitää kaapissa vain kolme pussilakanasettiä :o

  VastaaPoista