maanantai 2. joulukuuta 2013

PS4 ja muut toiveet

Meillä on viime vuosina ollut ongelmia keksiä sopivia joululahjoja kuopukselle. Poika itse on yleensä toivonut uusinta versiota Fifasta ja Änäristä mutta muita toiveita ei ole ollut. Toki on toivonut villasukkia ja uutta pyjamaa mutta luulen, että nämä eivät kuitenkaan ole niitä kaikista tähdellisimpiä toiveita kenellekään pikkupojalle. Toivovat niitä, koska olettavat, että niitä kuuluu toivoa.

Uudet (= sopivankokoiset) monot, luistimet, sukset ja muu näihin liittyvä rekvisiitta tulevat joka joulu, mutta niihinkään ei liity mitään yllätysmomenttia. Ne ovat pakollisia hankintoja ja ne on ostettava, oli joulu tai ei.
 
Tänä vuonna oikeita toiveita on sitten vaikka muille jakaa. Ykköstoiveena on tällä viikolla julkaistu PS4. Siitä on puhunut koko syksyn, kunnes jokin aika sitten muuttui ääni kellossa. Ei hän toivokaan sitä vielä, ehkä ensi jouluna. Pitkän utelun jälkeen kertoi syyn mielenmuutokseen: uusi konsoli on aika kallis eikä ole mitään joulupukkia, joka sen toisi. ”Äiti, te joudutte sen maksamaan.” Niin. Mitäpä tuohon nyt sanoisi.
Uuden konsolin ostaminen on siis jäissä, tai ainakin harkinnan alla. Poika on ihan oikeassa siinä, että hetken kun odottaa, niin konsolin saisi halvemmalla. Olin vähän toivonut, että uusi konsoli olisi täysi susi tai ainakin saman tien loppuunmyyty, mutta toiveitani ei ole kuultu. Uusi käyttis on kuulemma erittäin toimiva ja muutenkin olen lukenut lähes yksinomaan hyviä arvosteluja. Onko kukaan ehtinyt jo hankkimaan uutta PS4:sta, onko se niin hyvä kuin sanotaan?
Muut toiveet ovat uudet nappikset, joissa ei ole mitään yllätystä, koko ja väri on jo etukäteen käyty valitsemassa. Uutta on se, että toivoo niitä kustomoituna Suomen lipulla, näin ulkomaanturnauksissa vastustajakin tietää mistä tullaan:). Toiveissa on perinteisesti ne aiemmin mainitut päivitetyt versiota lempipeleistä sekä uusi jääkiekkokypärä. Ja aika paljon muutakin. Viime vuoden lista näytti tältä.

Miten muilla, onko toivelistat jo valmiina?

14 kommenttia:

 1. Listat on valmiit, 10-vuotiaan suurin toive on GoProHero-kamera... Tuota uutta pleikkaa ei edes uskalla toivoa, koska pukki vasta viime vuonna toi kolmosen :) Mutta toki siihen myös päivitystä, eli NHL14 on hankittuna. Lista on lyhentynyt, mutta tavarat kallistuneet. Toista se on nuoremman siskon osalta, joka toivoo edelleen kaikkea mitä vaan lelukirjoissa näkee *huokaus*

  Rose

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, listat lyhenee, kun ikää tulee mutta muuttuvat entistä kalliimmaksi. En edes uskalla kysyä mitä 17-vuotias toivoo, saan kuitenkin slaagin;)

   Poista
 2. Voi, miten fiksu poika sulla!

  Meidän pojan lahjalistan kakkosena on skuutti, jota en millään raaskisi ostaa, sillä se on tosi kallis, eikä ole mitään takeita siitä, että se on enää ensi kesänä mitenkään kurantti.

  Ykkösenä on kilpikonna (kyllä, elävä!), ja sitä hän haluaa ihan tulenpalavasti: olemme käyneet monta kertaa eläinkaupassa niitä ihastelemassa, ja lapsiraukka on jaksanut jopa opiskella netistä kaikkea mahdollista aiheeseen liittyvää. Vaan juuri tätä toivetta emme toteuta, eikä mikään joulupukkikaan, sillä en ensinnäkään halua meille yhtään ylimääräistä huollettavaa, enkä usko, että on kamalan helppoa löytää kilpikonnalle reissujen ajaksi hoitajaa (ja otettaisiinko se muka kesällä veneelle mukaan?!) ja sitä paitsi meidän koira söisi sen alta aikayksikön.

  Palaamme siis kohtaan kaksi, ja luulen, että poika saa skuuttinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, äitiinsä tullut:)

   Kilpikonna ja koira ei kuulosta kovin toimivalta yhtälöltä. Mun kaverilla oli koira ja kilpikonna samassa huushollissa kolme viikkoa. Sitten vietetttiinkin kilpparin hautajaisia:(

   Mä uskon, että skuutti pitää pintansa ensi kesänäkin. Ainakin meillä päin vitos- ja kutosluokkalaisetkin vielä skuuttaavat innolla. Oletko nähnyt sitä versiota, jossa on suksi alla? Bongasin jossain urheilukaupassa, en yhtään tiedä kuinka toimiva härveli...

   Poista
  2. Joo, näin Stadiumissa niitä suksiversioita - näyttävät hengenvaarallisilta, ainakin jos sellaisen innostuu viemään yhtään isompaan mäkeen. Joissakin laskettelukeskuksissa niitä vuokrataan, ja olen kauhulla seurannut sitä jokseenkin holtitonta menoa... Perusskuutti siis riittäköön!

   Poista
  3. Hyvä skuutti kestää. Ja hyvään skuuttiin voi vaihtaa kaiken. Ja se siinä maksaakin :) Finnscooterista löytyy parhaat… joko completti tai sitten osa kerrallaan.

   Pari vuotta sitten, koulun loppumisen aikoihin, törmäsin siellä äitiin, joka kertoi poikansa saavan skuutin osa kerrallaan. Osan saadakseen piti lukea kirja. Lisäsi lukumotivaatiota huimasti ja kuulemma poika oli arvioinut saavansa skuutin kokoon juhannukseen mennessä :)

   Suksiversioita on täällä tehty itse- vanhat rämät "markettiskuutit"+ minnarit…

   Poista
  4. Vanha kunnon kiristys toimii aina;)

   Mä ajattelin myös tuunata vanhoista minareista ja skuutin rungosta suksiversion.

   Poista
  5. Ja Hekku, ihan pihamäkeen meinasin, en oikeaan rinteeseen, voi vauhti nousta liian suureksi.

   Poista
 3. Pleikka meilläkin toiveena, olemme kuulemma kivikaudelta kun on "vain" pleikkakakkonen. Toki myönnän että päivitetty versio voisi olla hyvä sillä pelejä ei enää saa edes oikein kirppareilta. Mutta kolmonen vai nelonen, siinäpä pulma. Kolmoseen julkaistiin vielä jouluksi uusia pelejä, mutta julkaistaanko jatkossa? Nelosen pelivalikoima on taas vielä tosi suppea. Jos odottaa puoli vuotta niin luulen sen kannattavan, hinta tippuu ja pelivalikoima laajenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli aikoinaan kakkonen ja kolmonen rinnakkain käytössä ja muistelen, että kakkoseen sai hyvin pelejä useamman vuoden kolmosen julkaisemisen jälkeen. Eli en usko, että ihan heti lopettavat kolmosen pelien valmistusta. Kolmosen hintahan on tippunut viime aikoina tosi kovaa vauhtia eli hyvä sijoitus se nyt on.

   Joo, nelonen on jäissä, katsotaan uudelleen keväällä kun pojalle tulee pyöreitä vuosia täyteen. Sitä paitsi, pojan telkkarikin pitäisi uusia, ei mitään iloa uudesta konsolista, jos näyttö ei riittävästi tue sitä.

   Poista
 4. Meillä 8 v. Toivoo yhtä legopakettia ja sitten listalla on pari peliä. Aika maltillista. Niin ja haluaa villasukat:) 3 v. Toivoo punaista pehmeää sydäntyynyä ja matkalaukkua ja ihania uusia vaatteita:) että semmoset toiveet. Nelosen hinta varmaan tippuu heti alkuvuodesta ja sitten alkanee saada enemmän pelejäkin sille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, uusia ihania vaatteita:) Äitinsä tytär.

   Meilläkin tosiaan olleet toiveet kovin maltillisia, melkein liiankin, viime vuosina. Siinä on sitten keksimällä keksitty lahjavinkkejä kummeille ja muille.

   Poista
 5. Tämä on hyvä ketju! Mahtavat nuo pinkit nappikset! Asiaa.

  Pelikoneet eivät iske. Täällä pelataan niin vähän. Jei! Ehkä kerran viikossa? Tai kuussa? Silloin sitten turnauksia, johon kaikki muut paitsi allekirjoittanut osallistuu. Eli tunnustan, että uusimmat( PS3) NHL, NBA, PGA jo löytyvät. Wii & XBOX & PS2 pölyttyvät kun kukaan ei ole niitä edes kytkenyt tv:n päivityksen jälkeen.

  Sorry lapset. Oikeastaan mitään eivät kyllä oikeasti tarvitse… ovat sen itsekin sanoneet Nuorimmainen teki listan. Tässä minun ajatuksia siitä mitä paketeista löytyy:

  yhdelle puhelin rikkinäisen tilalle( iphone 5C)

  yhdelle GoProHero-kamera( vai pitäisikö antaa muutamalle yhteiseksi?)

  2x uudet karvakengät( samaa kokoa, turhauttavaa… kun itselläkin sama koko. Näillä näkymin Emut kun Uggeilla vedetty liian monet lipat)

  yhdelle pihakoriskori( jep- paitsi jos tulee metritolkulla lunta ennen joulua)

  legoja( todellakin- 10v rakastaa legoja ja niitä ei voi olla liikaa- kuulemma)

  Kummeilta ja mummeilta toivottu lukutoukille kirjoja ja niille muille lahjakortteja/lippuja konsertteihin, oopperaan yms. mielellään niin, että lahjanantajat vievät ja hakevat. Sälä kielletty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, ei meillekään sälää, vaikka eipä sitä koskaan ole tullutkaan, ei kukaan muukaan tykkää sälästä.

   Mä en ole saanut mitään listoja, menen ihan fiiliksellä:)

   Poista