torstai 19. syyskuuta 2013

Via Vai ja Belstaff- ja aina kannattaa yrittää

Viime syksynä etsin näitä Via Vain Nevada -kenkiä kissojen ja koirien kanssa, niin Suomesta, Saksasta kuin Hollannistakin. En ole varmaan koskaan käynyt niin monessa kenkäkaupassa enkä niin ehdottomasti halunnut juuri tiettyä tuotetta. Kengät löytyivät lopulta oikeassa värissä ja koossa Oulun Stockalta J.
 

Olen käyttänyt kenkiä tosi paljon, ovat tosi hyvä jalassa ja sopivat niin kaupungille kuin kentän laidallekin. Kengät ovat kestäneet tosi hyvin käyttöä, kulumaa ei ole sen enempää nahan pinnassa kuin pohjissakaan. Että ihan hukkaan ei kaikki se vaivannäkö mennyt.
 

Löysin (omasta kaapistani) ruskean Belstaffin nahkatakin. Melko varmasti tämä malli, tai ainakin hyvin samanlainen. Mulla on vaatteissa kahden vuoden sääntö* mutta tämän kohdalla olen viisaasti tehnyt poikkeuksen. Takki on tositosi vanha, olen ostanut sen 90 –luvun loppupuolelta Stoke-on-Trentista (älkää kysykö miten muistan ostopaikan). Takki on ajaton Biker -malli ja laadukas nahka on vain parantunut käytössä. En ole käyttänyt takkia moneen vuoteen, koska sen hihoihin ja helmaan on pinttynyt tummentumaa, jota en ole, yrityksistä huolimatta, saanut pois. Kaivoin takin nyt säilöstä, ajatuksena viedä se johonkin, jossa tummentuma mahdollisesti voitaisiin saada pois. Koska en (muka) ole edelleenkään keksinyt mikä se johonkin olisi, niin ajattelin pelata upporikasta tai rutiköyhää eli kokeilla puhdistamista omin avuin. En varsinaisesti ole mikään martta, mutta aika lähellä. Hommaan meni alle tunti ja takki on kuin uusi. Tai ainakin melko puhdas. En tajunnut ottaa ennen -kuvia mutta lähtötilanne oli aika paljon pahempi.

Ai miten? 

Marseille saippua + Wolyn Perfect Gel. Enää herää kysymys, miksi en ole kokeillut tätä 10 vuotta sitten?

8 kommenttia:

 1. Hienot kengät olet löytänyt! Itsellä haussa mustat prätkäbootsit, mutta mitkään ei tunnu sopivan. Ja kovasti alkaa stressaamaan tuon nuoren miehen alun kenkäasia. Mistä mä teen sille kengät? Jalan koko on nyt 26cm ja miesten lesti liian leveä. Kait se kulkee noissa nappiksissa ja lenkkareissa:)
  -Marjut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ostin just (Inkalle) mustat prätkäbuutsit. Mulle vähän liian isot mutta ajattelin silti lainata:)

   Olet käynyt mun mielessä ja lupaan keksiä jonkun ratkaisun. Tai ainakin yrittää:)

   Poista
 2. Kiitos nahan putsaus vinkistä, kokeilin vanhaan nahkahameeseen ja sain sen puhtaaksi. Hirmu kalliita belstafin nahkatakit, mutta kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. En itsekään jaksanut uskoa, että pinttynyt lika lähtisi, mutta aina kannattaa yrittää.

   Joo, Belstaffit on aika tyyriitä, osa selittyy laadulla mutta kyllä niissä varmasti merkkikin maksaa.

   Poista
 3. No hyvä, että sun 2 vuoden periaate ei koske sentään noin ajattomia (ja kalliita) vaatteita! Loistavat yhdessä, nuo takki ja saappaat.

  Ja jei. Mäkin voin muuten kaivaa jo nahkatakin esiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuo malli on varmaan aina ajankohtainen. Ei puutu kuin pyörä;)

   Poista
 4. Mää haluan kans oman nahkatakin. Olen jofuntsinut kirpparikierrosta, jos sieltä vaikka löytyisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi löytyäkin. Onko teillä second hand liikkeitä, niistä voisi löytyä kohtuuhintaan?

   Poista