maanantai 26. marraskuuta 2012

8 -vuotiaan lahjalista


”En mä tarvitse mitään, mulla on jo kaikkea”, vastaa 8-vuotias kummien ja mummien kyselyihin joululahjatoiveista. Tottahan se on, kaikkea mitä tarvitsee löytyy eikä pojalla ole tapana haluamisen ilosta haluta mitään*.

Futiskortteja toivoo ja uutta PES:iä. Ne ovatkin olleet ainoat toiveet viime vuosina. Futiskortit ja uusin versio FIFA:sta, NHL:stä ja PES:stä, ei muuta (kaksi ensimmäistä on jo aikaisemmin syksyllä omilla rahoillaan ostanut). Koska toiveet ovat varsin maltillisia, ne ovat myös helposti toteutettavissa. Ei tietenkään helpota mummien ja kummien osaa yhtään. Toisaalta on ihan yhtä onnellinen saadessaan mummin kutomia villasukkia.

Pitää olla luova ja miettiä mitä se voisi tarvita:
1. - 2. Tasapainolauta ja joogamatto - nämä jo ostin.
Liittyvät fysiikkatreeneihin ja kotiharjoitteluun.
3. Kuljetuspussi sählymailalle. Edellinen katosi mystisesti.
4. SIGG juomapullo. Hyvä ja kestävä malli, ei vuoda.
5. PES 2013
6. Kuningas Litmanen leffa. Tietenkin.
7. Uusi pumppu. Tämä on kaikessa yksinkertaisuudessaan paras.
8. Uudet skrinnat.

Ensimmäinen kerta ikinä, kun olen hyvinkin tietoinen siitä,
mitä aion joululahjaksi ostaa.
Jopa ikuisuusongelma, appiukon lahja, on hyvin kirkkaana mielessä.

Onkohan mulle tulossa ensimmäinen stressitön joulu?


* Kumoaa teorian siitä, että mitä enemmän ne saavat sitä enemmän ne haluavat. Urbaanilegenda, joka ei päde meillä kummankaan lapsen suhteen. Eikä äitini mukaan ole pätenyt minullakaan aikoinaan. Sittemmin tilanne on kohdallani muuttunut:)

9 kommenttia:

 1. Meillä ekaluokkalainen tyttö toivoo lelulehdestä poikienkin leluja, niin paljon pitäisi kaikkea saada ;). Ja kun ei jaksa edellisiä romujakaan huoneessaan siivota.

  Alkuun toivotuimmat lahjat oli nukke, nukenvaunut ja nukenvaatteita. Nyt ykköstoive on vaihtunut. Aika helppo kikka saada lisää lahjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo "haluan kaikki" aika on ohi. Pahin vaihe oli 3-5 -vuotiaana. Sen jälkeen toiveet ovat olleet varsin maltillisia, jopa järkeviä.

   Tuohan on tosi kätevää, vaihtaa lahjatoiveita kesken kaiken:)

   Poista
 2. Hyvä listaus, selvästi tarpeellisia mutta toisaalta varmasti pojalle mieluisia asioita.

  Meillä poika toivoo kyllä kaikenlaista mutta toisaalta tajuaa itsekin ettei yleensä saa kuin lahjan tai pari. Meillä legot on se juttu ja itsekin niitä sikäli mielellään ostan että menevät käyttöön, sopivat edellisten kanssa yhteen JA vähentävät sitä muun rojun määrää. Ei enää muutamaa ukkelia jostain sarjasta ja pari toisesta vaan tätä yhtä ja samaa. Niin kauan kuin poika legoista jaksaa kiinnostua niitä varmasti saa, muuten sitten jotain kylpytakki-pyjama-kirja-osastoa.

  VastaaPoista
 3. Luulen, että nuo kaikki voisivat olla mieluisia.

  Legot ovat kyllä hyviä ja nimenomaan vähentävät sitä muovirojun määrää (joilla ei kuitenkaan kovin kauan leikitä). Meillä mä olen kaikista innokkain legojen suhteen;) Ja joulu ei ole mitään ilman uutta pyjamaa:)

  VastaaPoista
 4. No niinpä, totesin yks ilta miehelle että pojan on pakko saada jotain legojuttuja että saadaan itsekin koota niitä pyjama päällä ja nautiskella vapaasta ja kiireettömyydestä :-D

  Ja jospa mä nyt vihdoin ja viimein ottaisin itseäni niskasta kiinni ja metsästäisin jonkun oikeasti hyvän ja omaakin silmää miellyttävän kylpytakin pojalle. Ideoita? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä metsästin viime vuonna ja oli todella hankala löytää. Äitini osti L:lle Gantin valkoisen kylpytakin joka on ollut tosi hyvä. Itse en niin tähdistä piittaa, mutta siihen ne sopii.

   Tosi huonosti on kivannäköisiä kylpytakkeja isommille tarjolla, Sanetalta tai Schiesserilta voisi löytyä. Eri asia mistä niitä sitten voi ostaa.

   Poista
  2. Tuolta löytyy kuva siitä kylpytakista. Sitä vaan ei taida enää mistään saada:(

   http://inkasliving.blogspot.fi/2012/05/8.html

   Poista
 5. Voisitsä vinkata siitä appiukon lahjasta? Mulla on sitä vaille valmis lista.

  VastaaPoista