sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Sushia. Taas.

Me syödään usein ulkona. Kotonakin joskus, mutta sekin on usein muualla valmiiksi tehtyä. Menneen kevään ja kuluneen kesän hitti on ollut sushi. Koko perhe tykkää, innokkain sushin syöjä on Luksu 7 vuotta. Jos häneltä kysyttäisiin, niin ”susibaariin” mentäisiin joka päivä. Ei kuitenkaan kysytä, vaan käydään noin kerran - kaksi viikossa.

Take Away
Luksu ei ole ainoa, joka syö mielellään sushia. Eat.fi palvelun mukaan Helsinkiin on avattu kevään aikana enemmän uusia sushi-paikkoja kuin vuoden 2010 aikana yhteensä.

Eat.fin julkaiseman tiedotteen mukaan parhaat arvostelut saaneet paikat ovat jo pidempään toimineita ravintoloita. Kymmenen suosituimman sushi-ravintolan listalla on jo neljä uutta tulokasta.

1. Umeshu 4.6

2. Raku Ya 4.5

3. Kabuki 4.3

4. Rice Garden 4.3 (uusi)

5. Sushi-San 4.2 (uusi)

6. Len's 4.0

7. Ravintola Tokyo55 4.0

8. Daruma 4.0

9. Sushinroll 4.0 (uusi)

10. Domo 4.0 (uusi)

Listasta käy selvästi ilmi se, että pidempään toimineilla ja kokeneimmilla ravintoloilla suosio säilyy kilpailun kiristymisestä huolimatta.
Koko tiedotteen voi lukea täältä.

Listalta löytyy meidän vakkareita. Listanelosena on Hakaniemessä sijaitseva Rice Garden, jossa on hyvä hinta-laatusuhde. Laatu ei ehkä ole niin hyvä kuin Eat.fin arvostelut antavat ymmärtää, mutta ihan kelpo sushia kuitenkin. Plussaa aukioloajoista, paikka on auki kymmeneen asti illalla, joten mekin ehditään ennen sulkemisaikaa.

Top 10 listalta löytyy viisi tuttu paikkaa ja loputkin viisi varmasti käymisen arvoisia. Inkan suosikki on listan ulkopuolelta Annankadun Sushi Bar, jossa on ne kivat Marimekon astiat, joita äiti ei suostu kotiin ostamaan;). Sushi Bar joka kuitenkin on kalliimpi ja selkeästi hitaampi kuin esimerkiksi Rice Garden.

Listan ulkopuolisista tuttu on Snellmaninkadulla sijaitseva Zen Sushi (sama kuin Kämpissä), täältä ollaan käyty duuniporukan kanssa hakemassa ruokaa. Ihan kelpo lounasannokset.

Oma suosikkini on Koto. En miellä sitä kuitenkaan sushiravintolaksi (jotka ovat mielestäni pikaruokapaikkoja), vaan nimenomaan japanilaista ruokaa tarjoavaksi oikeaksi ravintolaksi. Siellä olen syönyt ensimmäisen kerran japanilaista ruokaa enkä vielä ole Suomesta parempaa löytänyt.

9 kommenttia:

 1. Kiitos tiedosta, täälläkin on yksi susinsyöjäperhe!

  VastaaPoista
 2. Jätän tällaisen ihmettelevän, ei tuomitsevan kommentin... Ettekö ihan oikeasti ikinä tee itse ruokaa kotona? Ulkona syöminen on niin järkyttävän hintaista, etten ikinä raaskisi ja toisaalta haluan myös opettaa lapset arvostamaan itsetehtyä kotiruokaa. Ja tämänkin sanon nyt kun olen kotiäitinä, töihin palattuani en luultavasti pidä tätä niin tärkeänä kuin mahdollinen arjen helpotus valmiin ruuan muodossa ;)

  Ystävällisesti,
  Saaga :)

  VastaaPoista
 3. Roosa, ole hyvä:)

  Saaga, tuossa oli typo, toki me joskus tehdään kotona ruokaa. Mutta rehellisesti sanottuna harvemmin, varsinkaan näin kesäisin, talvisin yritän skarpata. Mies kokkaa silloin kun on kotona ja ehtii, mutta se ei ole paljon se. Inkakin tykkää kokata, mutta on jotenkin laiskistunut tämän kesän aikana. Varsinkin kun saa tehdä vain sillä ehdolla, että siivoaa jälkensä;). Itse teen salaatteja, erilaisia versioita, niissä mä olen melko hyvä. Mutta muuten olen todella käsi keittiössä, mun pöperöt ei vaan onnistu. Ne on pahoja, salaatteja lukuunottamatta.

  Kyllähän mun kädettömyyttä moni paheksuu, äitini luonnollisesti kovaäänisimmin;).
  Ja arvostuksen puutteesta ei todellakaan ole kyse, arvaa vaan kuinka onnellisia lapset ovat, kun saavat sitä onnistunutta kotiruokaa? Ja niin olen minäkin:).

  VastaaPoista
 4. Sushi on niin hyvää! Harmistus vaan überkala-allergisen mieheni, jonka takia moni herkku jää todella vähäiselle syömingille.
  Meilläpäin noita jaappaninihmeitä tarjoillaan vaan yhdessä ravintolassa, joten työreissuilla isolla kirkolla tiedän aina mitä syön :). Kiitos noista vinkeistä!

  VastaaPoista
 5. Kiitos tästä, valitaan ens viikolle joku, en olekaan syönyt sitten viime syksyn, pitänyt ottaa se graavikala kiintiö ensin tappiin :)

  VastaaPoista
 6. Täälläkin yksi sushinsyöjäperhe. Minun suosikkipikaruokaa, jota syödään paljon varsinkin ulkomaanmatkoilla.

  Umeshu on tosi hyvä, suosittelen tutustumaan, jos ei ole tuttu.

  VastaaPoista
 7. Tickler, että isolla kirkolla:)

  Anni, tosiaan, sulla on kirittävää;).

  Sanna, Umeshun avokado tuna plate on mun lemppari. Yritin tehdä itsekin, arvaa onnistuinko?;)

  VastaaPoista
 8. Mizumi kirjautumatta26. heinäkuuta 2011 klo 21.55

  Moiks! Himpan myöhässä, mutat pakko kommentoida :) Minä, mun mies ja pari muuta Japanissa asunutta allekirjoittavat, että Umeshustaa saa parasta ("aidointa") sushi. Ei täydellistä, mutta lähes!

  VastaaPoista
 9. Mizumi, kiva kun kommentoit. Vähän ehkä odotinkin sitä:). Mä raukka en ole ikinä Japaniin päässyt, joten eurooppalaisetkin versiot kelpaa kun en paremmasta tiedä.

  VastaaPoista