sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Ei mitään tekemistä

Mulla oli tänään pari tuntia luppoaikaa. Siis ei mitään ohjelmoitua tekemistä, ei edes pestäviä tai silitettäviä pyykkejä. Kädet hakkasi tyhjää, mitähän sitä alkais (kuulostan kovin adhd-tapaukselta). Vaatekaappeja en jaksanut, tympii koko vaatekaapit, vaikka niissähän olisi ainaista savottaa. Eteisen ”takkikaappi” kuitenkin inspiroi, jos alkais siitä. Se on mun heikko kohta, a-i-n-a kaaoksessa. Tässä kaapissa säilytetään osaa mun ja Inkan päivittäiskäytössä olevia takkeja ja kenkiä. Ja sinne eksyy kaikkea, mikä ón menossa ulos ovesta, ei sentään täysinäisiä roskapusseja. M:llä on oma kaappinsa (joka ollaan Inkan kanssa pääosin vallattu) ja Luksulla oma naulakko.

Alkutilanne:Otin jo tuon kammottavan puunvärisen hattuhyllynkin pois, laitoin kuitenkin takaisin, kun ei ollut tarvikkeita uuteen ideaan (tietää retkeä mun lempikauppaan, Bauhausiin).


Siivosin:Ja kohta se on taas entisellään.Samaan hintaan laitoin Luksun osan eteisestä valmiiksi odottamaan syksyn kurakelejä. Naulakko on laitettu tuohon pojan ollessa 2-vuotias, sitä pitäisi nostaa, on nykyään liian matalalla. Luksun kenkälaatikon alla on syksyisin ja talvisin matto, jonka päälle kosteat kengät laitetaan kuivumaan ja vasta sitten koriin.Erityisen kurainen ja märkä lapsi riisutaan Ikeaan siniseen kassiin, ja vaatteet kuljetetaan kassissa kylpyhuoneeseen huuhtelua varten. Tällä tapaa koko eteinen ei likaannu. Pienemmät lapset voi istuttaa kassiin ja kantaa kassi lapsineen kylpyhuoneeseen (tai kodinhoitohuoneeseen jos tällainen löytyy).Meillä on tyttöjen ja poikien vessat erikseen. Poikien vessa on se pieni koppi, tytöillä huomattavasti miellyttävämpi kylpyhuone. En kyllä ymmärrä miksi ne ovat ihan vierekkäin. Jotta kukaan ei eksyisi:Löysin sieltä kammottavalta hattuhyllyltä joskus vuosia sitten Ikeasta ostetut led-valot. Laitoin ne tv-tason päälle. Siis tarralla vaan kiinni. Asennus kesti kaikkiaan noin kolme minuuttia. Hienot. (Johdot pitää vielä teipata kiinni, etteivät roiku).

Ehdin vielä vaihtaa pellavaverhot hieman syksyisempään silkkiversioon. ”Ai sulla on tuollaiset trendikkäät verhot?” totesi ystäväni. Whaat? Mitkä on trendikkäät verhot? ”Valkoiset ylipitkät”. Jaa, no meillä on aina ollut valkoiset ylipitkät verhot. Ne vaan näyttävät paremmilta (enkä osaa lyhentää mitään, en edes verhoja).

Sitten loppuikin aika.

12 kommenttia:

 1. Tuo Ikean kassi on tosi hyvä idea!

  Ja hei, minkä merkkinen tuo teidän kenkäkori on? En ole jaksanut raahautua sinne Formverkiin asti kyselemään. Jos vaikka google kertoisi saako sitä jostakin muualta. Meidänkin poikien kengille kun on saatava tuommoiset.

  Niin ja minusta tuo sinun epäsiivo alkutilanne on oikein siisti. Näkisitpä vaan meidän naulakkosotkun. Siivoamalla pääsen ehkä tuohon sinun epäsiivoon kuntoon.

  VastaaPoista
 2. Merkki on Handed By, http://www.handedby.nl/index_2.php

  VastaaPoista
 3. Ihan samanlainen adhd täällä :)
  Hyvältä se näyttää noin käytössä, bauhaus-installaatiota odotellessa! Kiitos ikean-kassivinkistä ja noi iksun ledit vasta stylet onkin!

  VastaaPoista
 4. Mun mielestä kanssa toi alkutilanne olisi meillä tavoiteltava siisteystaso:)
  Toi Ikean kassi on hyvä idea, meillä kyllä tullaan sisään kodinhoitohuoneesta ja siinä voi sitten ohjata suoraan suihkuun.
  Ja kiitos tuosta merkistä, mun on kanssa pitänyt raahata itseni Fridan kanssa katsomaan tuota mutta oon nykyään niin sikalaista, etten ole saanut aikaiseksi. Mä voisin ottaa tällä hetkellä joitain adhd-geenejä, kun en saa mitään aikaiseksi. Seuraavan luppoaikasi aikana hyppäät autoon ja tulet siivoamaan meidän kaapit, jookosta?

  VastaaPoista
 5. Hei Ikea kassi idea on ihan loistava, kiitos! Ja sain naurut päälle kun kuvittelin roudaavani meidän Miniä, 1-vuotta, kuraisena ja kassissa yläkertaan, ihan mahtavaa :)

  VastaaPoista
 6. Sä olet tehokas! Sama ongelma täällä ton luppoajan kanssa - ei vain pysty pyörittämään peukaloita...
  Noista valosta tuli hienot!! Ja teippi toimii yllättävän moneen:)!

  VastaaPoista
 7. Ikean kassi on suurin keksintö sitten pyörivän pyörän, sillä voi tehdä vaikka mitä! Tuo toimii myös pienikokoisille koirille, ei tarvitse ottaa rapatassua syliin (koulutus pitää aloittaa jo pentuna, kukaan arvonsa tunteva aikuinen hurtta ei moiseen nöyryytykseen suostu).

  Anni: hyvä, että on muitakin:)

  Nina, itse asiassa keksin tuon silloin, kun asuttiin rivarissa, jossa kylpyhuone oli yläkerrassa, se portaiden pyyhkiminen on ihan vihoviimeistä puuhaa.

  Katri mulla on sellainen mutu, että se Jumbossa oleva sisustusroinaa myyvä kauppa myisi tuota merkkiä (siinä Name Itin vieressä). En ole ihan varma, mutta käy kurkkaamassa.

  VastaaPoista
 8. Tanja, hetkellinen mielenhäiriö;)

  VastaaPoista
 9. Tää oli hyvä :) Sain itsekin vähän aikaa sitten uutta inspiraatiota pyykkäykseen, kun siivosin khh:n kaapeista poikien vaatteille hyllyt. Ei enää vaatteiden roudaamista.

  Tuli muuten vain mieleen sanonta, jota käytän (hyvin valituille läheisille)"ai miten niin oon kiukkunen, en edes revi hattuhyllyjä". Ja tämä juontaa Anne Moilasen muinoin jossain lehdessä olleeseen kolumniin, jossa kertoi olevansa aika ajoin täynnä testosteronia; siten, että kerran lähti hattuhylly seinästä sanojen perään.

  Siivous sinällään on ... koristelua (siivooja viroksi = koristelija). :D

  VastaaPoista
 10. siisti & ahkera. joo, hollantilaisiahan nuo korit.

  VastaaPoista
 11. Mä ilmoittaudun siihen kastiin joiden naulakon tavoitetaso olisi se eka kuva. Meillä ne naulakot on aina aivan hirveet :)

  VastaaPoista
 12. Voi että, kiitos todella hyvästä ideasta! siis tuo ikean kassi idea! Meillä on niin tyhmä eteinenkin vielä kaikelisäksi, niin tuo idea tulee varmasti jollain tapaa käyttöön! :)

  VastaaPoista