tiistai 17. elokuuta 2010

Keskustelu (ufon kanssa)

Minä: Tarvitsetko jotain koulua varten?
Inka: Ehkä pari lyijykynää.
Minä: Eiku siis vaatteita tai jotain?
Inka. En.
Minä: Ai oikeesti vai? Et mitään? (Kenen lapsi mulla oikein on?)
Inka: Uusi laukku olisi kiva. Ja sä lupasit mulle uuden treenikassin.
Minä: Taasko? Joka syksyhän sulle on ostettu uusi laukku.
Inka: Emmä muuta halua. Uusi laukku olisi kiva. (Laukun? Siis oikeasti, kenen tämä lapsi on?)
Minä: Fine. Ole ilman sitten.

Inka: Äiti hei, muista ne kynät.


Laukku Kipling.


Ainakin se on musta.

15 kommenttia:

 1. Meilläkin tytön ainut toive oli uusi laukku. Ajattelin ihan samoin, että taas! Ehkä nuoriso nykyään vaan on erilaista :)

  VastaaPoista
 2. Samma här, Sofia halusi Marimekon klassikon ja sen hänelle ostin, ei muuta ollut tarvelistalla paria vihkoa lukuunottamatta. No okei, mies sitten tilasi kasan niitä Lukion kirjoja ja humps, niihin kyllä rahaa palaa.

  Mutta tunne on tuttu, välillä mietin kenen tytär meillä asuu...

  VastaaPoista
 3. Meillä oli sama keskustelu. Tosin pmppu ei halunnut mitään, asetteli penaaliin viimevuoen jämälyyjärit.... Tarkottaaks tää et mun pitää odottaa 4 vuotta ennen kun pääsen Tiimariin hipelöimään ihania tupsukyniä...

  VastaaPoista
 4. Ei meilläkään tarvittu mitään. Paitsi parit uudet siistit tennarit (joita on jo muutenkin vaikka kuinka monet). Tänään sitten on ekat liikuntatunnit ja nyt aamulla selvisi, että lenkkarit ja sisäpelitossut on liian pienet ja kaikki muutkin liikuntavaatteet on joko aivan liian kulahtaneita tai liian pieniä... Tää liikunta-asia onkin meillä sellanen, mikä saa mut miettimään kenen lapsi meillä asuu ;)?!

  T:T

  VastaaPoista
 5. Omituisia nuo nykyajan lapset :)

  Penaalin täytettä vaan täälläkin. Joku olisi tarvinnut uuden puhelimen. En ostanut. Vanha toimii vielä. Kuinkahan kauan? Jos tietää, että saa uuden vanhan rikkoutuessa on vaara, että vanha hajoaa ihan "vahingossa pudotin sen lätäkköön/astuin/istuin päälle". Saas nähdä kuinka pian.

  Hieman viileämpi, sateinen aamu: ei sopivia farkkuja, ei sateenkestäviä kenkiä ei sopivaa/oikean väristä takkia... muutama kyynel ja kova sana. ARGGH! Pitääkö taas uhrautua ja lähteä lauman kanssa ostoksille. Selviää yhdellä päivällä. Jos vien kaikki erikseen menee viikko!!! Mä en tykkää yhtään.

  VastaaPoista
 6. Ihanaa!

  Meillä neitokainen oli lähdössä 7. luokalle niin lyhyessä shortsi-haalarissa että pystyin kertomaan pikkuhousujen värin --arvatkaa vaan kumpi meistä kyseisen vaatekappaleen on hankkinut.

  Olimme sitten yhdessä 2 tuntia hakemassa jotain päällepantavaa syksyyn ja saldona oli 3 yksiväristä hiatonta toppia. Muut nähdyt vaatekappaleet eivät kuulema ole hänen tyylisiään. Huoh...

  Viidenäiti, minkä ikäisiä lapsesi ovat? Meidän 3 pienintä ovat vielä päiväkodissa ja käyttävät aika sujuvasti minun hankintojani. En osaa edes kuvitella mitä elämä tuokaan tulleessaan kun kaikki ovat vähän vanhempia!

  VastaaPoista
 7. Meillä on ihan samanlaista keskustelua 8v:n kanssa ja sitten kauhee syyllistys, kun en ole ehtinyt ostamaan nyt sitä uutta reppua, jonka tarve ilmeni yhtäkkiä sunnuntai-iltana! Jaa ja miksikö en ole ehtinyt: ko.herran harrastusten vuoksi!!!
  -F

  VastaaPoista
 8. Inka: olin samaan aikaan tänään Kampin Gantissa :) Pojille ei mitään, tytöille kaikenlaista ja minulle harmaa neulemekko kauluspaidalla. Lähes ilmaisia kun oli bonuksia pari sataa... Blondi noudattaa ohjetta: mitä enemmän ostat sitä enemmän saat bonuksia/plussaa.

  Julis: Kivat shortsit! Neljä on ala-asteella & yksi seuraa muita parin vuoden päästä.

  VastaaPoista
 9. Mahtavaa, meitä on muitakin!

  Viidenaiti, olinko? No en ainakaan ostanut mitään:) Huomasithan sporttisen olemukseni, tulin suoraan tanssitreeneistä enkä vaihtanut kamoja, koska kukaan ei olisi muuten uskonut, että olen missään ollutkaan;)

  VastaaPoista
 10. Mitäs lajia se Nina tanssii? (Ihan kuin olisin tätisi 70 vee, joka kysyy ; )). Kiva Kiplingin laukku, mä jotenkin aina unohdan sen merkin kuten Mandarina Duckinkin, jolla myös kivoja samantyylisiä ja esim. Le Sportsac-merkillä.

  Meillä tänä aamuna, kun siis satoi, 4-luokkalainen totesi että hän ei enää suostu käyttämään mitään Ticketin takkeja (puhumattakaan housuista), koska se on superlapsellinnen ja very uncool merkki. Että silleen.

  Seiskaluokkalainen totesi myös että ei halua/tarvitse uutta laukkua (vanha on Longchampin sivuilta tilattu nimikoitu/itse kustomoitu olka-Pliage) ja tuunasi vanhan penaalin makean näköiseksi. Koulutarvikkeisiin upposi kyllä sitten yhteensä 150 euroa kahdelle tytölle, kyllä hyvät ja kivat kynät, kumit, kansiot, liimat ja teipit maksavat näköjään.

  PS. Olisi kiva nähdä lisää kuvia Stugasta ja miten proggis edistyy!

  VastaaPoista
 11. Ja LOL Julis sun seiskaluokkalainen!

  VastaaPoista
 12. Rakas täti, olen jatkanut vanhaa harrastustani 10 vuoden tauon jälkeen. Tanssimme vanhan jazztanssiporukan kanssa ihan vain omaksi huviksemme, tänään oli ekat treenit. Myöhästyneet 70-vuotisonnittelut!:)

  (ja viidenaidin kommentti oli sovittu, unohti vaan mainita über-sporttisen habitukseni, täytyy maksaa seuraavalla kerralla vähän enemmän;)

  Ja Julis, "tää ei oo mun tyylinen" on kovin tuttu ilmaus täälläkin. Ja mikähän se tyyli sitten mahtaa olla, se ei ole selvinnyt.

  Ja mä peesaan 4.luokkalaista, onhan se vähän lapsellinen niin aikuiselle;)

  VastaaPoista
 13. Gee, stuga on kovin vaiheessa, en siihen ole oikein ehtinyt panostaa. Nytkin kun oltiin siellä, niin ei talolla paljon oltu. Ei oikein jaksanut sisustaminen innostaa kun ulkona oli niin hyvä ilma.

  VastaaPoista