perjantai 23. heinäkuuta 2010

Kroatia nähty.

Ja ihan varmasti nähdään uudelleen. Olin kovasti kehuja kuullut mutta silti yllätyin positiivisesti. Adrianmeri oli todellakin turkoosi, luonto yllättävän vihreä ja ihmiset ystävällisiä. Sopivasti ystävällisiä mutta ei liian tunkeilevia. Ruoka oli ehtaa italialaista.

Kovin kummoisia kuvia ei ole, huomatkaa kenen blogissa olette: kameran mukana kanniskelu on ihan turhanpäiväistä puuhaa. Mielikuvitusta peliin, leikitään, että alla on upeita kuvia. Ja ainahan voi käyttää googlen kuvahakua;)Yhtään saksalaista, brittiä, skandinaavia tai venäläistä en nähnyt, ja se oli pelkkää plussaa;) Me ei siis menty lainkaan etelärannikolle vaan pysyteltiin Istrian maakunnassa, jossa turistit olivat lähinnä naapurimaista Italiasta, Sloveniasta ja Itävallasta. Paikalliset puhuivat englantia, paremmin kuitenkin pärjäsi saksalla ja italialla (jota osaan neljä sanaa).

Hintataso oli samaa luokkaa kuin naapurimaissa, halvempaa kuin Suomessa mutta ei erityisen halpaa. Bensa ja nafta selkeästi halvempaa kuin Italiassa eli kannattaa ajaa ressulla loppumatka. Tiet olivat hyvässä kunnossa, etelä-eurooppalaisella mittapuulla.Merivesi oli ihan käsittämättömän puhtaan oloista. Mitä kyllä ihmettelen, koska Trieste ei ole kuin kivenheiton päässä. Kaikki rannat ovat kivipohjaisia, joten ihan pienille lapsille ei ehkä paras mahdollinen. Isompien lasten kanssa paikka taas on ihan unelma. Ja aktiviteetteja löytyy joka päivällä ihan vedestäkin. Snorklauksen lisäksi käytimme hyväksi erilaiset vesiurheilumahdollisuudet, joita siis löytyi meidänkin mittapuulla paljon.Kroatilaiset ovat urheiluhulluja ja sen kyllä huomasi. Niin pientä kylää ei löytynyt etteikö siellä olisi ollut täysimittaiset futis- ja tenniskentät. Meidän lähtöä seuraavana päivänä olisi alkanut opiskelijoiden ATP-kisat, niitä olisi ollut kiva jäädä seuraamaan. Sen verran kuuma oli, että skipattiin niin tennis kuin futiskin, jopa Luksu kieltäytyi kunniasta. Reilu viikko elettiin siis vedessä, ja nautittiin.

Suosittelen myös golfaajille.

Loma ja matka jatkuu, palaillaan taas!

9 kommenttia:

 1. Hyvältä vaikuttaa, laitetaan paikka muistiin!
  Oikein mahtavaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Vaikuttaa loistoreissulta - hienoa!!! Kivaa loppumatkaa!!!

  VastaaPoista
 3. Mukavaa loppulomaa(kin)!
  Onneksi köyhillekin on riittänyt näissä helteissä tänä kesänä etelänmatkaa ihan kotisuomessa :D

  VastaaPoista
 4. Millainen hotelli? Vai nukuitteko Fiiussa?;-)

  E

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille!

  Hei Katja, meinasi unohtua, siellä oli jotain teillekin;) Käy katsomassa

  http://www.istracamping.com/EN/camps/Park_Umag_1839.itu

  Neljän tähden karavaanarileirejä löytyi useita, olivat aika hulppean näköisiä.

  E, ei edes Fiatia saatu, vaan "brand new" Lancia :) Ruma kuin mikä mutta kulki ihan kivasti. Ja hotellin vedin varman päälle viidellä tähdellä.

  VastaaPoista
 6. Nauttikaahan loppulomasta, hyvältä tuo Kroatia kuulostaa joten meilläkin se laitettiin korvan taakse.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Koo, nautitaan. Vaikka onkin melko kylmä.

  VastaaPoista
 8. Istrian reissu suunnitteilla ja pakko kysyä, että missä päin Istriaa te olitte? Vaikea valinta, kun ei oikein tiedä missä ekaluokkalaiselle olisi parhaat snorklauspaikat. Itsehän sitä voi hypätä betonilta suoraan veteen, mutta pojun kanssa edes jonkinlainen ranta olis kiva.

  VastaaPoista