perjantai 29. maaliskuuta 2013

8-vuotiaan kevätvarustelua part 2 ja hieman hintavertailua

Tilasin Luksulle Alex and Alexasta Scotch Shrunkin kevättakin ja parit lenkkarit. En ehtinyt ennen reissuun lähtöä perkaamaan tilauksia, joten tässä teille tyylikäs kuva:)


Olen tehnyt A&A:n nettikaupassa, ja parissa muussakin kaupassa, mielenkiintoisen huomion. Aikaisempina kausina Scotch Sodan vaatteet (sekä lasten että aikuisten) ovat olleet merkin omassa nettikaupassa huomattavasti halvempia kuin muualla. Merkki on hollantilainen ja jälleenmyyntihinnat ainakin Hollannissa, Belgiassa, Saksassa ja Luxemburgissa ovat samat (muualta ei empiiristä kokemusta). Stockaan ja moneen ulkomaiseen nettikauppaan hintaero on ollut tuotteesta riippuen 20 -40 % -yksikköä merkin oman kaupan eduksi. Nyt hintaerot ovat kaventuneet selvästi, eroa on enää marginaalisesti ja nekin selittyvät esimerkiksi alv -kantojen eroilla ja muilla pakollisilla kustannuksilla. A&A:ssa hinnat ovat kuitenkin edelleen edullisemmat kuin euromaissa. Selittyy ehkä kurssieroilla. Paitsi, että toisessa puntamaassa Childsplay Clothing:ssa hinnat ovat korkeammat kuin muualla. Erikoista. Ehkä ne ostavat valuuttansa eri paikasta;)

Esimerkkinä takki, jonka Luksulle ostin maksaa Scotch Sodan nettikaupassa 129,95. Kaupassa, jossa takin bongasin hintalapussa oli 139 euroa. A&A:lla hinta oli 110 euroa (+ ilmaiset toimarit). Eikä muualla ollut edes meidän kokoa.

Jos jaksoit tänne asti lukea, niin hyvä, sillä nyt tulee DC -faneille (tai niiden äideille) mielenkiintoista infoa (ainakin mulle ihan uutta, joten oletan, että muutkin ovat yhtä kujalla;). A&A:ssa DC:n hinnat ovat huomattavasti halvempia kuin muualla. Esimerkkinä alla oleva über-tyylikäs ja ah niin värikäs takki maksaa A&A:lla 57,50 €, kun se muualla maksaa 84,90 €. Hupparin saa A&A:lta 39-44 eurolla, muualla ne kustantavat 69,90-74,90 euroa. T-paidat ovat kympin halvempia. Tai ne susirumat käpit: hinta A&A:lla 19,50 €, muualla 34,90 €. Kengissä hintaero ei ole niin räikeä: Stockalla tämän huhtikuun kantiksessa olevat skedet maksavat A&A:lla 42 euroa, Stockalla kantishinta on 47,90 (norm. 59,90). Alex and Alexassa ei tosin ole kovin laaja valikoima ja yhdeksän euron postarit joutuu kustantamaan, jos tilaus on alle 90 euroa. 

 

Mulla on tosi ristiriitainen olo tästä ulkomailta tilaamisesta, jotenkin tulee aina tosi syyllinen olo; voisi nekin alvit Suomeen kantaa. Ja ehkä jonkun työllistymistä edistää. Toisaalta juuri niitä vaatteita joita haluan, ei Suomesta saa, joten ne on ostettava sieltä mistä tarjontaa löytyy. Itselleni ostan paljonkin vaatteita ulkomailta, mutta siihenkin on syynä ainoastaan se, että reissussa on usein enemmän aikaa käydä kaupoissa. Tuohon DC:n hintavertailuun puolustaudun sillä, että en tosiaan halua maksaa noista yhtään enempää kuin on pakko. Oikeasti, en haluaisi ostaa niitä lainkaan. Vaikka on myönnettävä, että kyllä ne hyvälaatuisia ovat. Ja skedet ovat ihan söpötkin keväisissä väreissä.

10 kommenttia:

 1. Hyvä tietää - mieluiten ottaisin DC:t ihan ilmaiseksi, mutta toiseksi paras vaihtoehto on maksaa niistä mahdollisimman vähän :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan näin:) Ihan kaikista mieluiten en ottaisi niitä lainkaan.

   Poista
 2. Mä oon aina ajatellut, että brittien halvemmat hinnat johtuu siitä, että niillä on lastenvaatteissa alempi alv? En ole kyllä koskaan pohtinut tai tarkistanut asiaa sen enempää. Toi S&S on vähän sellainen, että täytyy ostaa sieltä mistä löytyy oikeassa koossa. Siellä niiden omassa nettikaupassakaan ei taida olla koko mallistoa? Meidän Scotchit on tulleet ruotsalaisista nettikaupoista, mutta jopa täällä Turun Stockalla on nyt suht hyvä valikoima (ja hyvät hinnat). Oon ihan samoilla linjoilla, kotimaasta ostetaan jos vain suinkin mahdollista. Muutaman euron hintaero ei haittaa, mutta jos aletaan puhua kympeistä niin sitten kyllä mietityttää (usein kyllä päädyn silloinkin kotimaiseen).

  Meidän 7-vuotias ei onneksi vielä ole keksinyt noita skeittimerkkejä... sitä odotellessa. Just katselin kaupassa, että rumia ovat (sori...).

  Pääsiäistä! -Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Briteissä lastenvaatteiden alv on 0% eli se selittää paljon. Ei kuitenkaan tuota DC:n hintaeroa, eikä sitä miksi toisessa brittiaupassa maksaa enemmän kuin muualla EU:n alueella. Oletan, että DC:tkin tulevat yhteisön ulkopuolelta, joten en tajua tuota edelleenkään (päähän sattuu, kun olen asiaa niin funtsinut:)

   Muakaan ei muutama euro haittaa eikä isommissa ostoksissa edes muutama kymppi, mutta noissa em. suhteellinen osuus on aika iso.

   Ei tartte pyydellä anteeksi:) Jäät odottelemaan;)

   Samoin!

   Poista
 3. Kiitos hyvästä vinkistä, joutunen ostoksille ;)
  Mun makuuni tuo DC takki näyttää hyvältä ja sellaiselta, että tiedän myös pojan tykkäävän.
  Samoja mietintöjä mulla, että mielummin ostaisin Suomesta, mutta jos saan saman tuotteen kymppejä halvemmalla muualta niin ostan sen muualta. Ja näin se vain useasti näiden skeittimerkkien kanssa on...

  Rose

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. Tuo takki on just sellainen, josta meilläkin poika varmasti tykkäisi. Ja olisihan se ihan käytännöllinenkin, kai;)

   Poista
 4. Kiitos dc vinkistä. Tämäkään mamma ei halua maksaa yhtään enempää kuin on pakko.

  Onko teiltä tulossa pojan kesävaatteita huutikseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukapa haluaisi:)

   Mulla on jo osa koneella, pitäisi ehtiä lataamaan myyntiin. Jos ensin kuitenkin kevätvaatteet...

   Poista
 5. Kiitos vinkeistä! Saatan kokeilla tilata noita DC-tuotteita.

  Olen jo pitkään tilannut mm. kosmetiikan ja osan vaatteista ulkomailta. En jotenkin jaksa tuntea siitä huonoa omaatuntoa, mun mielestä täällä Suomessa pitäisi havahtua ja tehdä asialle jotain. Maailma on kuluttajille täysin auki nettikaupan kautta ja täytyy sanoa, että halpa hinta houkuttaa. Esimerkkinä vaikkapa Redkenin tuotteet jotka tilaan feeluniquesta, hinta miltei kolmasosan siitä mitä Stocka pyytää. Ja postikuluja ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä:) Valikoima ei tuolla kummoinen ole, mutta jotain kuitenkin.

   Mulla on huono omatunto ja tulee olemaan. Enkä valitettavasti usko, että asiaan mitään muutosta tulee.

   Poista