sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Nuorisolle

 
Tämä kuva on lavastettu, mutta voisi olla todellinen.

Istuttiin ystävien kanssa iltaa ja suunniteltiin joululahjoja. Tai minä ehdotin ja muut hyväksyivät/hylkäsivät. Pahin rasti on kuulemma 15 - 20 -vuotiaiden, vielä kotona asuvien nuorten, lahjat varsinkin jos ei itsellä ole sen ikäistä.

Vaatteita, oli ne sitten päällysvaatteita tai alus-/yöhousuja. Tässä kohti pitää tietenkin tietää tyyli ja koko, muuten voi mennä pahasti pieleen. Alus-/yöhousut on mun mielestä aika turvallinen ja tarpeellinen valinta. Lahjapakkauksessa annettuna eivät edes niin noloja.

Kosmetiikkaa. Oli se sitten saippuaa tai meikkejä tai mitä tahansa muuta kosmetiikkaa. Haju- /partavesiä en lähtisi pystymetsästä ostamaan, mutta melkein kaikki muu käy. Nykynuoret ovat tiedostavia, kosmetiikan suhteenkin. Tarjolla paljon muutakin kuin Body Shop.

Tabletti, läppäri, älypuhelin. Tai mitä tahansa lisäosia näihin. Vaikka ne kunnolliset kuulokkeet.

Kirjoja. Nälkäpeli  -sarja ja vastaavat ovat suosittuja tyttöjen/nuorten naisten keskuudessa. Jos olet ihan pihalla niin kysy kirjakaupan myyjiltä. He tietävät.

Levyjä ei tässä ole, niitä ei meillä ainakaan meillä enää käytetä, kun kaikki musiikki ostetaan ja ladataan netistä. Konsolipelit ovat hyvä vaihtoehto, mutta niitäkään en sokkona ostaisi. Ainakin konsolin merkki pitää tietää:)

Harrastusvälineet. Erittäin hyvä idea, mutta tässäkin kohtaa pitää tietää mitä ostaa. Luistimilla on väliä, jalkapallolla on väliä ja laudan mallilla on väliä.

Astiat /muut tarpeet tulevaan omaan kotiin. Toimii paremmin kakskymppisellä, 16 -vuotias ei ehkä vielä innostu. Mutta ihan hyvä idea ainakin vanhempien mielestä;)

Oikeasti ne toivovat rahaa tai lahjakortteja. Mieluiten kumpaakin. Olin aiemmin sitä mieltä, että joululahjaksi ei voi antaa rahaa tai lahjakortteja, mutta kyllä voi. Ja niitäkin voi ostaa muuallekin kuin Stockalle tai HM:ään. Ahkerasti keikoilla käyvä arvostaa Lippupalvelun tai vastaavan lahjakorttia. Innokas penkkiurheilija taas suosikkijoukkueen kausaria.

Leffaliput toimivat aina. Ja niihin kylkiäisiksi popcorn -lahjakortit. Täydellinen setti.

6 kommenttia:

 1. Samaa mieltä, lahjakortti toimii aina ja sellaisen saa nykyään joka putiikkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toimii mun mielestä paljon paremmin kuin jonkun turhan ostaminen.

   Poista
 2. Mä kannatan kanssa lahjakortteja, meillä suosikki on Akateeminen tai Suomalainen kirjakauppa:) ja leffaliput toimii aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ja omppukauppaankin voi ladata lahjakortin.

   Poista
 3. Lahjakortit saavat äänen täältäkin. Kaikki käyvät... Kampaaja, leffa, kauneushoitola, erikoiskaupat( urheilu, kirja yms.) tietty Stocka :) tai jopa Anton&Anton.

  T. viidenaiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sain itse asiassa A&A:han lahjakortin, tuli käytettyä melkein saman tien. Luksu toivoo lahjakorttia sushibaariin:)

   Poista