torstai 13. toukokuuta 2010

6 -vuotias

Meidän vauva täytti eilen kuusi vuotta. Ahdistaa, mihin nämä vuodet katoavat? Toivottavasti en keksi mitään älytöntä...

Elämä on nykyään luvattoman helppoa, vaikka talossa onkin teini. Mä olen varmaan päästäni vialla, mutta mun mielestä teinit ovat paljon hauskempia kuin leikki-ikäiset. Ja ei, meillä ei ole erityisen helppoa teiniä. Se on kaikkivoipaisuudessaan juuri niin ärsyttävä kuin teinin kuuluukin olla. Haastava olisi ehkä oikea sana. Ja sehän sopii mulle.

6-vuotiasta on nyt juhlittu kaksi päivää ja viikonloppuna jatketaan juhlimista. Tiedoksi lähipiirille, ensi vuonna on tasan yhdet juhlat, samat bileet mummeille, kummeille, kavereille ja niiden kaimoille. Jos ei sovi aikatauluun niin se on sitten voi voi.

Julkaisukelpoisia kuvia en tietenkään tajunnut ottaa, tässä sankarista muutama kuva. Tähän kuuluisi tuupata kuva vastasyntyneestä, mutta en nyt laiskuuttani jaksa kaivaa ulkoista kovalevyä esiin.

Ei koskaan niin kiire, etteikö ehtisi palloa potkia. Ja parturiinkin pitäisi ehtiä...


Oikein hyvää ja etenkin aurinkoista viikonloppua kaikille!

27 kommenttia:

 1. Onnea onnea! Kuvista päätellen teidän "vauva" on jo aika pitkä poika!

  Ai että toivottavasti et keksi mitään älytöntä. Eikös sulla jo se yksi freudilainen lipsahdus tapahtunut siellä Katrin blogissa...Hmmm. ;-)

  VastaaPoista
 2. Onnea täältäkin!

  Oon itsekin skipannu noi vauvakuvat juurikin samasta syystä, hou hätä. Kerro mulle mistä saan hyvännäköisiä farkkuja 8-vuotiaalle, semmosia et ei putoo päältä mutta pysyy jalassa. Huomasin tänään että pompulla ei oikein ole. Ja joo, halpoja tai edullisia kun ne ei sillä kestä kuitenkaan.

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Kommentistasi tulikin mieleen, että olen unohtanut neuvolan. Kai sen ehtii syksylläkin..

  Joo, just se. M. ilmoitti lähtevänsä työmatkalle Kuuhun (mitä se siellä tekee, eihän se ole mikään astronautti) ja palaavansa kolmen vuoden päästä.. Kaveria alkoi jännittämään ihan tosissaan;)

  VastaaPoista
 4. Tuo edellinen oli Jassulle.

  Anana, noi on Vinginon farkut, pitkät ja kapeat. Huomaa Italian lippu. Luksu valmistautuu MM-kisoihin:)

  VastaaPoista
 5. No kattelin niit kerran jossain. Mutta niissä oli tosi kapeet lahkeet, tolla pojalla on 37 mono ja näyttää väistämättä Suomen Hiihtomaajoukkueen jäseneltä jos sillä on kapeet lahkeet housuissa. Ei mikään tavoitetila.

  VastaaPoista
 6. Paljon onnitteluja Luksulle ja jaan niin sun "voidaanko me tulla ensi viikonloppuna, kun meille ei nyt käynyt" Yhdet juhlat, sillä siisti :)

  Ja vitsi miten on pitkä 6-vuotias teillä, menis ihan koululaisesta mulle.
  Ja teini, sitä aikaa kauhulla odotellessa tuolla tempperamentilla!

  VastaaPoista
 7. Lämpöiset onnittelut komealle kuusivuotiaalle! Luksu näyttää niin isolta pojalta (lue; koululaiselta) että enää ei kai voi kirjoittaa että "suloiselle" synttärisankarille;-).

  Hahaa, vai kiertotähden meinasit lähettää ulkoavaruuteen? Mä heti ajattelin että teille tulee koiravauva, mutta eihän se ajatus pienestä suloisesta vauva-nyytistä yhtään hassumpi ajatus olisi;-) mä jo sieluni silmillä näen sut bloggaamassa vauvanvaatteista;-). Aurinkoista päivää ja kivoja kekkereitä!

  VastaaPoista
 8. Paljon onnea kuusivuotiaalle!!!
  No, mitä nyt kukakin pitää älyttömänä..;)

  Aurinkoista ja mukavaa viikonloppua teillekkin:)!!

  VastaaPoista
 9. Voi poikasi näyttää niin isolta jo...kunnes ymmärtää katsoa tuota pientä kouraa, jossa on vielä taaperon palleroisuutta jäljellä. Ihana!

  Kiitos blogistasi, t. 6½-vuotiaan vauvan äiti!

  VastaaPoista
 10. Onnea! Teille kaikille.

  Huokaus. Aika kun menee niin vauhdilla... missä on ne valvotut, itkuiset yöt? Se voimattomuus? Muistoissa... Aika paha. Oijoi. Ja sitten meille tuli koira.

  Meilläkin on juhlat. Vuotta vanhemmalle :)

  VastaaPoista
 11. Luksu näyttää ihan tokaluokkalaiselta, big boy!
  Olen sitten myös päästäni vialla, koska mun mielestä myös teinit ovat hauskempia - tosin joskus tuntuu etten jaksa näitä keskusteluja eri meikeistä, kun en itse ole koskaan ollut meikki-innostunut (ja siis meillä teini EI silti meikkaa paljon).

  VastaaPoista
 12. Anana, no se ei tosiaankaan ole tavoitetila. Ootko tsekannut Espritin, niillä on aika kapea farkkumitoitus, ja vähän edullisempikin? Luksulla on vain 33 jalka, mikä siis on suhteellisen siro muuhun varteen verrattuna.

  Maria, kiitos!

  Anni, just näin;) Ja aika moni menee halpaan Luksun iän suhteen.

  Aamunkukka, joo, Luksun olemus on isomman pojan, ei pelkästään fyysinen koko. Mutta pään sisällä on pieni 6-vuotias poika:) Koirat sotkee... Lapset siis ei sotke;)

  Tanja, yli 20 vuotta putkeen alle kouluikäisen lapsen äitinä? Se on älytöntä!:)

  Venny, kiitos. Tuo tassu, se on ollut aina iso ja pullea, sellainen nallentassu:)

  Viidenaiti, "ja sitten meille tuli koira". Just:) Ettei elämä menisi liian helpoksi, niinkö?

  Gloria, tiedän mistä puhut. Inkalla on enemmän meikkejä kuin mulla. Eikä hänkään meikkaa kuin satunnaisesti.

  VastaaPoista
 13. Onnea 6-vuotiaalle! Sehän pukkais sitten syksyllä eskaria :)

  VastaaPoista
 14. Onnea Luksulle!

  Ihan hassua, että meidän mukamas isompi poika käyttää teidän vanhoja futiskenkiä. No, iso-R onkin aina ollut tosi pieni :).

  Nauti viikonlopun helteistä, kun kerran juhlavelvollisuudetkin on hoidettu.

  VastaaPoista
 15. Myöhästyneet onnittelut Luksulle! Ja kiitos postista, tulivat tänään ja Niklas ihastui shortseihin ja paita on juuri oikeen värinen, sopii kuulemma hyvin lippikseen.
  Joo ihmiset tekee älyttömyyksiä, hei mulla on kohta ollut vauva kolmella eri vuosikymmenellä ja jopa kahdella eri vuosituhannella - revi siitä:)

  VastaaPoista
 16. Niin noista teineistä, odota kun kasvaa ja toi tiedän kaiken korostuu entisestään... Trust me, been there...

  VastaaPoista
 17. Katja, niin pukkaisi, ensi vkolla tutustuminen uuteen eskariin. Luksu vaihtaa koulun yhteydessä olevaan eskariin (ja Inka hyppii riemusta kun pikkuveli tulee samaan rakennukseen;).

  Laura, Luksu on järjestään kaikkia -02 isompi joten siihen ei kannata verrata. Arvaa missä vietän viikonlopun? Kentän laidalla. Mikäs siinä kun aurinko paistaa:)

  Katri, hyvä että kelpasi. Ja tolla syklillä mullakin menisi. Mutta ei mene. Oltiin tänään syömässä seurueessa, jossa oli 1-vuotias ja 2½ -vuotias, ja joo ei, ei enää. Aivan valloittavia mukuloita mutta ei enää meille kiitos;) Mulla on tuo teinien itseriittoisuus jäänyt päälle, että siihen on hyvä samaistua:)

  Kiitos kaikille onnitteluista!

  VastaaPoista
 18. Joo! Hyvä kun sanoit. meillä on yhet Espritin farkkucaprit poitsul ja ne on loistavat... en olis edes tajunnut.

  Ja teineistä, kelpaisko 8-vuotias esiteini? Yhdistettynä raivostuttava uhmaikäisen jankkaus, teini-ikäsen vinetys ja lapsellinen mökötys? Tarjoukset voi jättää allekirjoittaneen blogiin :]

  VastaaPoista
 19. ... sun teorian mukaan mä pääsen siis todella helpolla - eihän tähän mene kuin - ööö... siis alle 10 vuotta...:)!!

  Ja sitä teini-ikää odotellessa.. Mä luulen (tai ehkä toivon...) että kestän sitä paremmin....

  VastaaPoista
 20. Anana, meille vaan;)

  Tanja, en todellakaan tarkoita sitä. Mä en ikinä pärjäisi kolmen (tai edes kahden) pienellä ikäerolla olevan lapsen kanssa. Olisi hyvin hätäseen laukkutäti oven takana ja meitsi lataamossa.

  Ollaan tätä ikäeroasiaa joskus mietitty ja mulle olisi optimaalisin sellainen neljän-viiden vuoden ikäero. Mutta en koskaan suunnittele mitään sen kummemmin niin on sekin jäänyt toteutumatta. Elämä heittelee;)

  VastaaPoista
 21. Laukkutäti tarkoittaa siis sossun tätiä. En ole varma mistä termi on lähtöisin, luulen, että tulee rouva Rissasesta, joka laukku kädessään jahtaa Peppiä.

  VastaaPoista
 22. Laukkutäti kuulostaa hyvältä:). Koitetaan pitää ne kuitenkin loitolla.. Ja juu, en mä ajatellut, että olisit tarkoittanut niin kuin kirjoitin (kunhan nyt taas tyhmyyksissäni kirjoittelin mitä sattuu..)

  Eipä näitä asioita parane, eikä voi liikaa suunnitella - elämä tosiaan heittelee. Meidänkin lapsiluku taitaa kyllä olla NYT täynnä;).

  VastaaPoista
 23. Onnea isolle pojalle! Ei mikään ihme, että luullaan vanhemmaksi kuin on.

  VastaaPoista
 24. Hei!

  Uteliaisuudesta kyselen minkä pituinen teidän poika on?
  Meillä tosi pitkä -02 tyttö (138 cm), mutta meneekö vielä tuonkin ohi?

  Jeppeli

  VastaaPoista
 25. Kiitos Sanna!

  Jeppeli, on tosiaan pitkä tyttö teillä. Luksu jää kirkkaasti kakkoseksi, tarkkaa pituutta en tiedä (olen unohtanut varata neuvolan *nolona*) mutta vuosi takaperin mittaa oli 125 cm. Veikkaisin tämän hetkiseksi pituudeksi 128-130 cm:ää.

  VastaaPoista
 26. Myöhästyneet onnittelut!!!
  Luksu näyttää ihan koululaiselta, mutta muista kohdella kuitenkin 6v:na kullanmuruna! :)

  Mä huomaan, että se on kakkosen kohdalla tosi vaikeaa. Omamme on vuoden nuorempi, 5v, mutta aktiivisesti unohdan sen ja vaadin samaa kuin ekaluokkalaiselta. Myös suurin osa tapaamistamme uusista ihmisistä luulee häntä eskarilaiseksi ja yllättyy, kun sanoo iän. Akateemisilta taidoiltaan ja motoriikaltaan menisi just ekaluokkalaisesta, mutta lapsi hän silti on. Pieni poikanen. :)

  F

  VastaaPoista