sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Neuleita, neuleita, neuleitaSiivoilin tänään vaatekaappeja, siirsin kesävaatteet säilöön ja otin neuleet esiin. Neuleita on paljon, niitä on oikeasti p-a-l-j-o-n. Vaikka olen minimalisti niin tässä kohtaa mopo on karannut käsistä.

Kuinka monta neuletta ihminen tarvitsee? Ei ainakaan yli kahtakymmentä. Tässä on vasta puuvillaneuleet, kashmirit jätin vielä yläkaappiin, niiden aika on marraskuusta eteenpäin.

Ensin järjestin värin mukaan. Ei toiminut, mustasta pinosta tuli liian iso. Sitten järjestin merkin mukaan. Ei toiminut, Repeatin pinosta tuli liian iso. Lopulta päädyin mallin-mukaan-menetelmään: v-aukkoiset yhteen pinoon, poolokaulukset toiseen ja pitkät neuleet kolmanteen. Ja taas uusi ongelma, ne eivät mahdu kaappiin. Neuleet eivät tykkää kauhean tiiviistä säilytyksestä, mutta yhden hyllyn ovat vallanneet urheiluvaatteet, joten mulla on edessä todellinen ongelma. Varsinkin kun tässä järjestelyssä ei ole mukana neuletakit ja -mekot, jotka vievät paljon tilaa.

Ja muistatteko nämä? Näille on taas käyttöä.Keräsin kengät ja saappaat kasseihin ja vien ne huomenna Erottajan suutarille huoltoon. Parit kengät ovat tosi kärsineet vasemmasta kannasta, kiitos kytkimen. Pitäisi ostaa automaattivaihteinen auto, tulisi halvemmaksi. Ja saappaat vien face-liftiin, eivät ole varsinaisesti hajalla mutta kaipaavat huoltoa. Olen yrittänyt kotikonstein mutta ammattilaisen jälki on ihan eri luokkaa. Tämäkin olisi pitänyt tehdä keväällä, mutten ehtinyt.

P.S Ostin parit säärystimet. Tuli siinä kassalla mieleen, että moni teistä kykenee tekemään näitä ihan itse.

7 kommenttia:

 1. Mä tein saman jutun viime viikonloppuna ja totesin, että neuleita on liikaa. Mitään ratkaisua en kyllä asiaan keksinyt, vaan edelleen on kaappi täynnä. Neuletakit ja neulemekot on tankokaapissa.
  Kengille pitäisi tehdä sama juttu, viedä saappaat suutarille.

  VastaaPoista
 2. Mun taas pitäis mennäkin sinne neuleostoksille. Ongelmana on tuo mustan välttäminen, mieskin on jo alkanut huomauttaa ikimustista vaatteista.

  VastaaPoista
 3. Neuleita kertyy väkisinkin, koska ne ei aikuisella kulu, eikä ikinä mene muodista.

  Mulla neuleiden jako 1) hengareissa ne, joita pidän 2) elfakoreissa ne, joita en pidä - ja jotka pitäisi heivata jonnekin UFFin laatikkoon! Heh.

  Mutta tälle syksylle etsin pitkää syvän- tummanharmaata casmeretunikaa tai mekkoa ja siihen samanvärisiä villasekoiteleggareita. Juu, helppo nakki. :) Saa vinkitä, jos joku on sattumalta nähnyt??? KIITOS! Ja budjetti niin, ettei hirveän kallista, muttei ihan h&m, zarakaan. Jossain parin sadan maissa.

  VastaaPoista
 4. Ja edellisen kommentin postasin minä.
  "finette"

  VastaaPoista
 5. Mä luulen, että tummanharmaata mekkoa voisi löytyä helpostikin. Ainakin Repeatilta (en ole merkin agentti;). Multakin löytyy, antaisin omani, mutta on sulle liian iso. Pidetään silmät auki:D

  VastaaPoista
 6. Mistä olet ostanut Repeatin vaatteita?Löytyykö jostain netistä?

  VastaaPoista
 7. Nettikaupoista en osaa sanoa. Repeatia myy isot tavaratalot kuten Stocka. Helsingissä hyvät valikoimat löytyy mm. Nectarinesta ja Lillysta.

  VastaaPoista