lauantai 19. syyskuuta 2009

Kommentoinnista

Huomenta,

olen pahoillani eilisestä kärkevästä kommentoinnistani edelliseen postaukseen. En kuitenkaan aio sitä poistaa, koska mulla on tapana seistä sanojeni takana.

En myöskään aio muuttaa kommentointisysteemiä, tänne saa edelleen kommentoida anonyyminä ilman mun hyväksyntää. Mutta suosittelen nyt jokaista anonyymiä paskanjauhajaa miettimään kaksi kertaa mihin huonon olonsa purkaa. Voin sanoa, että tämä ei ole oikea paikka, puhelinluettelosta voi katsoa mielenterveystoimiston puhelinnumeron. Uskon, että heillä on paremmmat resurssit auttaa.

Tuota Katrin blogia lukiessani mulla tuli erittäin vahva tunne, että näin on käynyt joskus ennenkin. Se lienee kaikille lukijoille selvää, että tuo/nuo kommentoija(t) ei ole pystymetsästä tänne eksynyt, vaan kuuluu tähän vakipoppooseen. Ja jos ei ole siitä edellisestä kerrasta oppinut niin navetan takana on tilaa (anteeksi brutaali ilmaukseni, en keksinyt parempaa). Koska typeryydelläkin on rajansa. Oikeasti.

Eriävät mielipiteet ovat enemmän kuin tervetulleita, kunhan ovat asiallia ja p-e-r-u-s-t-e-l-t-u-j-a.

Ja yksi juttu, muita ihmisiä tai heidän elämäntapaansa ei mun blogissa haukuta.

Viikonloppuja,
Nina

12 kommenttia:

 1. Hyvä Nina, you're my man! Tekstin tai kommenttien poistaminen ei mielestäni ole ratkaisu mihinkään, itseasiassa päinvastoin uskon, että jos henkilö(t) on joku joka käy täällä säännöllisesti, saattaa häpeä nostaa päätään jossain vaiheessa kun typerät kommentit aina vaan näkyvät täällä, eivätkä häviä mihinkään.
  Oikeasti, minä olen ainakin sitä mieltä, että jos on ahkerasti opiskellut ja tehnyt paljon töitä, ei tarvitse pyydellä anteeksi sitä, jos on tiennannut keskimääräistä enemmän rahaa ja haluaa käyttää sitä perheensä ja itsensä hyvinvointiin ja elämänlaadun parantamiseen sekä myös ihan tavalliseen (mutta ehkä keskimääräistä laadukkaampaan) kuluttamiseen (vaatteet jne).
  On täysin selvää, että jos kirjoittaa itsestään ja elämästään blogissa, tulee välillä shittiä niskaan - mutta sen varmasti suurin osa blogisteista on sisäistänyt. Tietty se tapa, miten siihen jokainen kohdallaan sitten loppujen lopuksi reagoi, sen näkee vasta kun se kohdalle kolahtaa - pystyykö sen nielemään/olemaan piittaamatta vai loukkaantuuko nimettömälle pelkurille ja jopa lopettaa bloggaamisen. Ja ihan saletti on että nämä varallisuus/raha-aiheet jne ovat AINA aiheita joista ihmiset ovat eri mieltä ja joista tulee "riitaa", kuten jo aiemmin on todettu.
  Joka tapauksessa asialliset, eriävät mielipiteet ovat mielestäni hyviä - joskus jopa hieman rasittaa kun kaikki täällä ovat niin liikuttavan samaa mieltä asioista, eikä ehkä uskalleta sanoa aitoa, oikeaa mielipidettä jostakin asiasta. Ja tämäkin oli siis vain minun mielipiteeni!
  Bon weekend à tous - tämä lähtee lenkille!

  VastaaPoista
 2. Nina, sä olet niin rock! Sun "löysätpois" -kommentit saa aina hymyn huulille vaikeissakin tilanteissa.

  -m- kirjautumatta

  VastaaPoista
 3. tässä taannoin erään toisen asian yhteydessä totesin samaa, ettei tänne kukaan "tuntematon" eksy, joten anonyymit lienevät tavalla tai toisella "tuttuja". sitä ihmettelen, että jos ei mielipiteitään voi nimimerkillään laittaa, niin miksi sitten ei olisi ihan hiljaa.

  VastaaPoista
 4. vasta luin äsken sun ed. bloggauksen (oltiin sillon varmaan sairaalassa Jaden kanssa...) niin ihan outo anonym. kommentti, kuulunhan mäkin siihen arabiarannan eliittiin, PLIIS ;D tällä minimi kodinhoidontuella =)
  Noh, omassa blogissani osaan jo epäillä muutaman "pistävän" kommentin suuntaan joten epäilen myös että täällä on vakilukijoita ja toisia blogisteja jotka niitä anonym. kommenttejakin joskus tekee. Tosin täällä tulee paskaa niskaa (excuse my language) paljon harvemmin kuin vauvapuolella.

  VastaaPoista
 5. Turhaan pyytelet anteeksi, sun blogi, sun teksit ja sun elämä. Ei siinä pitäisi olla muilla nokan koputtamista. Ärsyttäähän noi anonyymien avautumiset kun niissä ei oo ees mitään järkevää sisältöä! Mä oon ainakin sitä mieltä, että jokainen kun tienaa omat rahansa niin on ihan oikeutettu ostamaan niillä mitä ikinä lystää. Itse en aina ostaisi samoja asioita, mutta eihän mun tarvikkaan. En ainakaan jaksa olla kateellinen toisille niitten rahoista. Tottahan sitä aina haaveilee, että olisi rikkaampi. Me ei olla köyhiä, mutta ei rikkaitakaan. Ite ainakin kuitenkin tykkään ostella tavaroita ja antaa esim. lahjoja muille. Miksei niistä rahoista saisi nauttia? Säkin kun oot tosiaan kouluja käyny päästäkses tohon asemaan niin eihän se raha sieltä taivaalta sullekkaan oo tippunu. jokanen valittee mitä tulevaisuudessaan rupee tekemään (toisilla saattaa tokli olla paremmat lähtökohdat). Itekkin tietoisena valittin ammattini vaikka palkka ei ikinä tuu olemaan 2500 euroo parempi kuussa. Kyllä mä sillä pärjään :) Tykkään lukea sun blogia, ehkä just sen takia, koska meidän elämät on aika erilaisa (nyt varmaan ekaa kertaa vasta kommentoin). Sulla on kyllä tosi hyvä maku ja näkee, että panostat laatuun. Ei siinä ole mielestäni mitään pahaa.

  VastaaPoista
 6. Kommentoin aina sen, mitä voisin sanoa päin naamaakin ihmisille. Tosin kun opetan työssäni myös netin käytöstapoja, niin en voi itse rikkoa niitä vapaa-ajalla.

  VastaaPoista
 7. Meitä on niin joka junaan.Jatka vain samalla linjalla, typerät kommentit kertovat enemmän kommentoijista itsestään.Itse en vain kerta kaikkiaan jaksa ymmärtää tätä suomalaista kateutta.Miksi ei saisi panostaa ulkoisiin asioihin tai laatuun, miksi ei saisi nauttia siitä mitä on saavuttanut jne.Toisten verotietoja saa kyllä urkkia mutta huom! rahasta ei saa keskustella asiallisesti.Hohhoijaa, sillä itselleni on täysin yksi ja sama mitä joku herra xx jossain paikassa xx tienaa.

  -Aada

  VastaaPoista
 8. Tuleeko mun kommentit perille? Kirjotin pitkän plärinän, mutta tais kadota bittiavaruuteen.
  Hienoa Nina! Älä anna periksi jonkun idioottianonyymin takia. Oma on blogisi ja rahasi. Jokainen käyttää miten tahtoo.

  Jokainen suomalainen hurskastelija vois viettää viikon tavallisessa amerikkalaisessa lähiössä, ihan vaan kuuntelemassa miten puhutaan rahasta siellä päin maailmaa. Siitä kun nimittäin siellä puhutaan ja paljon.

  VastaaPoista
 9. Mä olen niin teflonia, ettei muhun tällaiset tartu. IRL kuulee paljon pahempaa. Tässä vaan risoo se, ettei toisella ole munaa räksyttää omalla nimellään.

  Gloria, tuo häpeä. Näin mäkin ajattelen, mutta tuollaiset ihmiset on niin syvällä omassa shitissään, että tuskin ymmärtävät edes hävetä. Onni niille.

  Kiitos kaikille kommenteista.

  VastaaPoista
 10. Mä vaan aina ihmettelen, miksi kukaan edes viitsii käydä kiusaamassa itseään niissä blogeissa, joissa on liikaa kadehdittavaa/mielenkiinnotonta/kamalaa? Ja varsinkin laittaa sitten vielä kommenttia anonyymisti ja osoitella sormella, miten blogisti on niin väärässä ja huono ihminen, kun tekee asiat tietyllä tavalla. Itselle näiden blogien lukeminen/seuraaminen on rentoutumiskeino, ei jaksa stressata/päätään vaivata vieraiden ihmisten asioilla ja tekemisillä. Kukin tehköön asiat ja nauttikoon omista rahoistaan omalla tavallaan.

  VastaaPoista
 11. Niinpä niin, pakkohan ei olisi kenenkään itseään kiusata lukemalla epämieluisia blogeja...

  No netti on pullollaan toinen toistaan kummallisempia kommentteja rahaan liittyen. Raha herättää aina tunteita ja harmittavan usein negatiivisia.

  VastaaPoista
 12. On jännä huomata, miten blogistit eivät näe lainkaan malkaa omassa silmässään ja toisin päin... Kai se on tämä minä-minä-minä-aikakausi. Kaikki olemme aikakautemme tuotteita. Kukaan ei osaa katsoa nenäänsä pidemmälle. harmi.

  VastaaPoista