maanantai 28. syyskuuta 2009

Muumit seikkailee

Mä en ole mikään muumiastioiden ystävä. Meillä on jotain mukeja ja kippoja, mutta ne ovat lasten lahjaksi saamia (ja pakkaan ne ekana muuttolaatikkoon kun se on ajankohtaista;). Täytyy tähän todeta, että jonkun blogissa näin koko sarjan kerättynä ja olihan se hieno.

Uusi Muumi seikkailu -sarja miellytti muakin. Ehkä se mustavalkoisuus vetoaa. Kuppeja ja kippoja en innostunut ostamaan, koska ne ovat väärän mallisia. Ostin Luksun muroille (lapset syövät eri muroja, luonnollisesti) oman purkin. Muut murot ja myslit meillä säilytetään Iittalan Jars-purkeissa mutta niiden materiaali on meidän karhuntassun käteen liian... lasinen.Ostin lapsille myös sarjan lusikat, olen jo tovin metsästänyt heille pitkävartisia lusikoita, joilla hämmentää kaakaoitaan. Nyt löytyi. Ja lapsilla on kaakaomukeina Iittalan Satumetsä-mukit. Ja voitte vaan kuvitella mitä ahdistuskohtauksia tämä kuvioiden monipuolisuus mussa aiheuttaa..P.S Arvatkaa kuka (pieni bloggaaja) mulle tuli mieleen kun näin nuo seikkailuastiat ekan kerran?

18 kommenttia:

 1. Minäkään en ole varsinaisesti Muumi-astioiden ystävä, mutta tuo mustavalkoinen sarja on kiva. Ja juuri noita pitkiä lusikoita katselin, menee varmasti meilläkin ostoslistalle =)

  VastaaPoista
 2. Mäkin kiinnitin huomiota mustavalkoisiin muumeihin - meilläkin niitä värillisiä ja varsinkin nyt kun Teemaa ei muuten juurikaan ole, niin ne aiheuttavat aina välillä ahdistusta... En ollut nähnytkään noita pitkävartisia lusikoita, mutta menevät ostoslistalle heti!
  Noita Jarseja olen myös katsellut ja taitavat nyt meidänkin murot ja myslit muuttaa...
  Siis oletteko oikeasti muuttamassa vai pakkaatko vain muuttolaatikoita;)?

  VastaaPoista
 3. joo meillä oli yks muumimuki (lasten lahjaksi saatu) ja senkin mies sai rikottua ; ), meillä "hupimukeina" on aarikan allut, mutta nuo mustavalkoiset pisti minunkin silmään, ehkä jotain tulee meillekkin...

  VastaaPoista
 4. Mä tykkään ihan hirveesti noista! :) Kahvimukeina meillä muumimukit - ei me lapsille niitä.. ;) Sitte jos hienommasti kahvitellaa vieraiden kera nii sitte on ihan kahvikupit. :)

  VastaaPoista
 5. Meillläkin on myslit mustakantisissa jarseissa. Tuota uuttaa muumia olin ajatellut ostavani Joakselle nyt parin viikon päästä Suomesta (tai jos en muista, niin finnishdesignshop pelastaa aina), mutta ainoastaan sen mukin ja lautasen, sillä en tykkää tuosta purkin puukannesta. Muumimukeja on meillä tasan yksi ja se on ylimmeisen kaapin perimmäisessä nurkassa...Björn nauroi sen ekaa kertaa nähdessään, että "Saara, mikä ihmeen muki tuo on olevinaan". Kyllä, meillä on tosi samanlainen maku, joten voidaan rauhassa synkistellä täällä harmaan, valkean ja mustan keskellä :)

  Tulispa tuosta satumetsästäkin musta-valkoinen versio...mulle nimittäin riittää panttonit astiakaapin väriläiskänä.

  VastaaPoista
 6. Ollaan taas niin samiksia :)

  Meillä on tytöllä se rakkaus-sarja, hän on saanut lahjaksi. Sitä ennen et voinut juurikaan sietä muumeja mutta kai tässä lapsi kasvattaa äitiä sillä muumit ovat Padmén lemppareita. Nyt rakkaus-sarjan rinnalle ajattelin joulun alla vihjata tuosta mustavalkoisesta sarjasta :)

  VastaaPoista
 7. Olen ostanut Muumi-astioita paljonkin, mutta en meille kotiin, vaan lahjaksi (veljen perheessä niitä kerätään). Ei vaan kolahda, en tiedä miksi ei. Sitten taas kun ollaan jonkun luona ja astioita on paljon esillä, niin ne ovat tosi hauskan näköisiä. Meillä on lapsilla aterimina Iittalan Kid's Stuffia, jota ei enää valmisteta. Sen astiat olisivat täydellisiä, jos lautaset olisivat valkoisia, mutta ei, ne ovat turkooseja ja keltaisia.

  Kävimme elokuussa Iittalan myymälässä Arabiassa ja lapset saivat valita itselleen kaakaomukit ja murokupit. Tuloksena oli KoKoa, toiselle petroolin ja toiselle vaaleansinisenä.

  VastaaPoista
 8. Tanja, ei olla muuttamassa, vaikka haku onkin päällä koko ajan. Tarkoitin sitä, kun lapset muuttavat pois kotoa ja saan tuupata muumimukit messiin. Muuten voivat asua kotona vaikka maailman tappiin:D

  Aika/Taika/Satumetsä mukit ovat muodoltaan täydellisiä, sopivan kokoisia ja mallisia. Inka ostatti Satumetsämukit itselleen ja pikkuveljelleen kaakaomukeiksi, muuten meillä on Aika-mukeja.

  Ja Anana, totta, kyllä sitä lasten myötä oppii pitämään asioista jotka aikaisemmin olivat totaalisen no-no.

  VastaaPoista
 9. Meilläkään ei yllätys, yllätys olla muumifaneja, en minä, eivätkä lapset. Mutta muumimukeja löytyy silti noin 10 kpl, koska niitä on tullut työni kautta lahjaksi tai muuten vaan lahjaksi. Ja koska meillä on myös Teemaa, ovat muumit saaneet jäädä.
  Meillä on myös tuota Kid's Stuffia, mutta ei aterimia. Lapsilla on aterimina Citterio Toolsin alkuruokakoon aterimet, veitset, haarukat ja lusikat - sopii hyvin lasten käteen ja suuhun! Tosin nykyään kyllä käyttävät enimmäkseen normaaleja aterinkokoja.

  Mä olen sitä koulukuntaa, jonka mielestä parhaat astiat ovat yksivärisiä ja kuviottomia!

  VastaaPoista
 10. Meillä on lapsilla parit muumikulhot käytössä. Olenko poikkeava tässä porukassa?

  Kids stuff -astioita meillä on kaksi settiä ja varsinkin niitä laseja ottaisin lisääkin, jos niitä jostakin saisi. Se matala lautanen on sopivan hillitty jalanjälkineen (valkoinen siis), mutta kuten Violette sanoi syvät lautaset ovat harmittavasti keltaisia ja sinisiä. Ja meillähän on (lahjaksi saatuna) yksi kumpaakin. Nämä on kyllä pääasiassa vain pienemmän käytössä, kun isompi haluaa syödä aikuisten lautaselta.

  Muuten pidän kyllä kuviottomista astioista.

  Lasten aterimia meillä ei ole. Pojat käyttävät alkuruokakokoa normaaleista aterimista.

  VastaaPoista
 11. Sähän oot edistynyt, kun sallit noin värikästä! ;)

  Mua ahdistaa ihan se, että kaapissa on valkoisten lisäksi VÄRILLISIÄ astioita. :O) Astiakaappi näyttää niin kauniilta, kun on pelkästään valkoista. Siksi ajattelin siirtää "kesäastiat" eli värilliset Kokot piiloon lipastoon ja jouluastiat punaiset Taiat saarekkeen vetolaatikoihin.

  Tuota Taikametsääkin meillä on nyt yksi kulho, joka tuli 1v synttärilahjaksi nuorimmalle ja sekin ahdistaa. Eihän mitään sarjaa voi olla vaan yksi????? ;)))

  Myönnän totaalineuroottinen. :)

  t. Finette, joka ei pääse googletiliinsä, siksi "kauhea" Anonyymi, heh. En kuitenkaan ikinä ilkiö. Haluan mielipiteisiini, vaikka reilumpiinkin oman nimeni alle, koska muutenhan ne menee ihan hukkaan! :O)))

  VastaaPoista
 12. Siis Satumetsää.

  Mustavalkoista Muumia en ole aikonut hankkia, mutta epäilen, että sitäkin tulee vielä lahjaksi, niinkuin jo tusina Muumi-mukiakin!

  -F-

  VastaaPoista
 13. Ja vielä tähän liittyen "galluppi". Mitä teette astioille tai sisustusjutuille, joita tulee lahjaksi, mutta joita on siis yksi tai kaksi? Meneekö kierrätykseen vai hilloatteko Saaran tavoin jonnekin kaappien kätköihin?

  Mä olen laittanut kirppikselle vaikka mitä Pentik-kulhoa, yms. millä en ole tehnyt mitään, koska meillä ei ole muuta samaa sarjaa tai on just 2, eikä aikomustakaan laajentaa ja "vääriä" sarjoja en voi sietää käytössä. Toisaalta sitten lasten lahjaksi saamia en raaski heittää. Voin antaa sitten lastenlapsille, että tämän isäsi sai 3v lahjaksi.

  Onneksi moni tietää tarkan makuni ja tuo mieluummin jotain kuluvaa kuin tavaraa.

  Finette

  VastaaPoista
 14. Yksi varma tapa hävittää astioita on, että antaa pienten lasten surutta käyttää niitä. Kun ne kolhiintuvat rikki, ne voi surutta heittää pois;) Ai että mä olen kauhea... Ei vaan, mä hilloan niitä kaapeissa ja sen takia kaapit onkin sitten täynnä.

  VastaaPoista
 15. Finette, laitan kaikki lahjaksi saadut kipot ja kupit ja etenkin ne Pentikit, joista en pidä, surutta eteenpäin. Juuri menneellä viikolla myin aika läjän Akselin kirpparilla Mankkaalla ja paljon lähti jo ennen kuin ehdin ne esille laittaa. Joukossa oli Pentikin salaattikulhoa ja isoja tuikkuastioita, kirkkaansinisiä Kartio-laseja jne...
  Miten muuten, Finette, juoksu meni?
  Harva minulle/meillekään mitään tavaraa tuo lahjaksi, ellei tiedä tarkkaan makuani - onneksi.
  Meillä muuten lapset käyttävät ihan samoja astioita kuin me, ovat oikeastaan aina käyttäneet, yhtälailla aikuiset rikkovat viinilaseja jne.

  VastaaPoista
 16. Gloria, pitää kokeilla tuota Akselia, kunhan ehdin. Lafkaniin lähtevät vaatekassitkin on edelleen vh:ssa.

  Juoksu meni niin, että olin ilmoittautunut, mutten päässyt juoksemaan, jalan vuoksi. :(((

  F

  VastaaPoista
 17. Tuosta jouluastiat osuudesta täytyy selvyyden vuoksi sanoa, ettei kyse ole mistään kokonaisesta astiastosta. Ihan vaan tarjoiluun joitain. :) Noita värillisiä Kokoja on kyllä kesäastiastoksi, kun jotenkin innostuin. Aurinko paistoi liikaa tai jotain. :D Mutta siis synninpäästö meillä ei ole jouluverhoja, tms. Se olis mulle liikaa vaihtelua ja verhot ei voi olla kuin valkoiset, vaaleat, kuviottomat.:)
  F

  VastaaPoista
 18. Aika tehokkaasti lähtee sopimattomat astiat kiertoon, kunhan ovat aikansa yläkaapissa jemmassa muhineet.

  Meillä on lähes samat astiat lapsille ja aikuisille, arkena ja pyhänä. Meilläkin lapset syövät alkuruoka-aterimilla. Käytän niitä usein itsekin, ei tule hotkittua niin paljon, kun haarukkaan menee pienempi lasti. Opin tämän keinon ikuinen-laihduttaja-ystävältäni.

  VastaaPoista