tiistai 7. toukokuuta 2013

Verkkarivillen uudet byysat ja pieni kokovertailu

Tilasin Luksulle Viivi&Viktorista Leviksen verkkarit. Tuoteselosteen mukaan malli on pitkä ja kapea. Ja totta se oli, housut olivat todella kapeat, kapeimmat mitä vastaan on tullut. Ja aika monet on kokeiltu...

Housut olivat tosin aavistuksen pituudesta naftit, mikä ei ollut housujen vika. En vaan vieläkään ymmärrä että 150 cm:ä on meillä menneen talven lumia. Sain onneksi vaihdettua kokoa isompaan (162 cm), joka sitten onkin aika reilusti pidempi. No kyllä se niihin kasvaa, melko todennäköisesti ennemmin kuin myöhemmin.

Alla vertailua eri merkkien leveyseroista. Kaikki housut menevät 152 cm:n vaatekoossa kulkeville. Pienemmät koot menevät varmasti samassa suhteessa.


Yllä: Päällimmäisenä vaihtoon lähteneet Levikset (12A/150 cm), keskellä PO.P (146/152 cm) ja alinna Tommy Hilfiger (12A/152 cm). Levikset siis pisimmät ja kapeimmat.
 

Yllä: PO.P ja TH ovat ylhäältä yhtä leveät, TH:lle pisteet leveämmästä kuminauhasta,
eivät valu niin helposti. Popin housuissa on resorin alla pelkkä kiristysnaru, joka ei ole se optimaalisin vaihtoehto kapealanteiselle pojalle.
 

Yllä: Päällimmäisenä Gant (134/140 cm), keskellä Timberland (12A/152 cm) ja alimmaisena Cube (146/152 cm). Gant siis pykälää pienemmässä koossa, mutta pärjää hyvin pituus/leveysskabassa. Gantissa sama vika kuin Popissa, pelkkä naru resorin sisällä, edesauttaaa p**vaon vilkkumista turhankin hyvin.Timbet selkeästi lyhyimmät ja leveimmät, mutta kokoa isompana toimivat hyvin. Vaikka malli on leveähkö, napakka kuminauha estää housuja valumasta. Cubet selkeästi muita reilummalla mitoituksella, mutta niissäkin kuminauha on tarpeeksi leveä.
 
Kuvista puuttuu IKKSin suoralahkeiset verkkarit, jotka koosta 10A eli 140 cm huolimatta edelleen käytössä. Malli myös kapeahko eli jos vastaan tulee, niin erittäin potentiaalinen malli.
 
*************************
 
Kaikkea sitä ihminen tekeekin, vertailla nyt verkkareiden mittasuhteita. Seuraavaksi voisin vertailla kalsareiden leveyksiä. Vitsi. Huono sellainen.
Mutta toivottavasti tästä on jollekin apua.
 

6 kommenttia:

 1. Kiitos tiedoista, näistä on hyötyä. Osaatko neuvoa, miltä valmistajalta voisi tällä kaudella löytyä farkkuja joustovyötäröllä koossa 140 cm? Ja mielellään kapeaa mallia. Kangashousutkin kävisi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori, en osaa sanoa tämän kauden tilanteesta, meillä ei enää tarvetta ole. Ainakin Name Itillä ja HM:llä on ollut, mutta kummallakin aika leveää mallia.

   Meillä oli joskus viime vuonna Benchin joustovyötäröiset farkut, jotka olivat suht kapeat. Eli niitä voisi yrittää katsella. Ja Dieselillä on ollut joustovyötäröfarkkuja, en muista mihin asti kokoja oli (ja onko niitä ylipäätään enää).

   Poista
 2. Vitsit, miten pitkäjalkainen kaveri ;) Oma 10-vuotias on n. 150 cm pitkä, mutta perinyt äitinsä pitkän selän ja lyhyet jalat... Yläosat kokoa 158 cm ja -collegehousuista suurin osa kokoa 140 cm :D

  Name itin joustovyötäröfarkut meilläkin, mutta olisivatko viime vuotista mallistoa.

  Rose

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sillä on aika pitkät kintut. Ja kädet.

   Ei mullakaan oikein muita noiden Name Itien lisäksi ole tiedossa. Niillähän on se sama malli vuodesta toiseen.

   Poista
 3. Villervallalla on erilaisia housuja ja farkkuja joustovyötäröllä, mm. tuollaiset http://www.skidi.fi/farkut-relaxed-80140-p-2591.html ihan vain resorivyötäröllä, sekä lisäksi noita napillisiakin. Tosin kapeiksi ainakaan näitä perushousuja ei voi haukkua tekemälläkään, mutta tosi kivoja muuten.

  Nameitiltä minäkin etsisin niitä kapeampia malleja, minusta heillä on "aina" mallistossa esim. sellaisia erivärisiä farkuntyylisiä pillihousuja.

  -jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana infosta. Mulle tuo Villervalla on ihan vieras merkki, olen mieltänyt sen pienempien lasten merkiksi. Totta, Name Itin pillit ovat hyvä vaihtoehto, niissähän on se hakanen napin sijasta, eikö?

   Poista