lauantai 25. toukokuuta 2013

Miniloma Menorcalla

Olimme hetki sitten minilomalla Menorcalla. Menorca kuuluu Baleaareihin, mutta on huomattavasti rauhallisempi kuin Mallorca ja Ibiza. Menorca on oikeasti todella kaunis saari, jossa on paljon hienohiekkaisia ja pitkiä rantoja, kuulemma enemmän kuin Mallorcalla ja Ibizalla yhteensä. Meidän reissulla lämpötilat eivät ihan uimakeleihin riittäneet, mutta teimme veneretkiä vuokraamalla oman veneen ja kuskin. Jos Menorcalle menette niin ehdottomasti suosittelen veneretkeä, joka euron arvoinen. Auton sijaan lainasimme maastopyörät ja kiersimme saarta pyöräillen.


Me lensimme Menorcan pääkaupunkiin Mahoniin Mallorcan kautta, myös Barcelonan ja Madridin kautta pääsee. Suoria lentoja Mahoniin ei juurikaan Espanjan ulkopuolelta lennetä. Meillä meni reissuihin reilu seitsemän tuntia per suunta, joka kolmen yön lomaan nähden oli paljon, mutta vaivan arvoinen. Mallorcalta pääsee Menorcalle myös lautalla, matka-aika on parisen tuntia.

Mahonissa on upea luonnonsatama ja saaren toiseksi suuremmassa kaupungissa Ciutadellasta löytyy aivan ihana vanha kaupunki, vaivan arvoinen sekin. Menorca on Unescon suojelukohde, eikä suotta.

Menorcalta löytää varmasti perinteiset hotellikompleksit bamseklubeineen ja sikajuhlineen, jos niitä kaipaa. Ostosmahdollisuudet ovat huomattavasti pienemmät kuin Mallorcalla, mutta itseäni se ei haittaa, olen tosi huono shoppailemaan lomilla. Yksi vinkki pitää kuitenkin antaa: saarelta löytyy Mascarón kenkätehdas, josta saattoi tarttua muutama Pretty Ballerinas -pari mukaan J.

Kolmen päivän reissulla ei kovin kattavaa ravintolakierrosta ehtinyt tekemään, mutta mieleen jäi Fornellsin kylässä olevan Es Plas –ravintolan hummerikeitto. Oli hyvää. Ravintola itsessään sijaitsi veden päällä mikä sai ehkä keitonkin maistumaan erityisen hyvältä. Tripadvisorin suositukset eivät ole kaikilta osin mairittelevat, mutta meillä palvelu pelasi ja hummeritkin olivat ihan kurantteja.
lainakuvat täältä
 
Me yövyimme juuri avatussa Hotel Torralbencissa joka sijaitsee vanhalla maatilalla viinitilojen keskellä. Katsokaa kuvat täältä. Mahdollisuus omaan uima-altaaseen, me sniiduiltiin ja otettiin ihan normihuone, joka ei paha ollut sekään. Hotelli on niin uusi, että siitä ei vielä arvosteluja löydy mutta muutamassa lehdessä olen jo sen bongannut. Ihan huikea paikka, siis todella huikea. Sanoinko jo? Huikea.

Menkää Menorcalle!

* En suinkaan ollut Menorcalla ensimmäistä kertaa. Se ensimmäinen kerta oli vuonna 1974. Tarina kertoo, että vanhempi saksalainen mies oli ihaillut pientä uimataitoista tyttöä, joka polski itsekseen uima-altaassa vanhempien ottaessa kaikessa rauhassa aurinkoa altaan reunalla. Aikansa ihailtuaan tuota taitavaa 2 –vuotiasta, kävi vielä kehumassa vanhemmille kuinka poikkeuksellista noin pienen uimataito on. Kun asian todellinen tila selvisi, lapsi ei todellakaan ollut uimataitoinen, tämä herrasmies ei enää päästänyt tyttöä silmistään. Loppu hyvin, kaikki hyvin - sen viikon jälkeen olin uimataitoinen.

9 kommenttia:

 1. Menorca on todellakin käymisen arvoinen paikka. Me lomailimme siellä viime syksynä ja ihastuin paikkaan. Vieläkin kivempi on kyllä Mallorca :)

  Rose

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, uudestaan mennään paremmalla ajalla. Mä olen mallorcalla käynyt viimeksi ysärillä, ehkä olisi aika päivittää nekin muistot.

   Poista
  2. Lämpimästi suosittelen Mallorcaa, aivan ihana saari :) Päivitä ihmeessä muistot! Mä lähtisin mielelläni sinne vaikka heti.

   Rose

   Poista
  3. Ok, näin se on varmaan tehtävä:)

   Poista
 2. Me mennään syyskuussa mallorcalle ja MIES oli bongannut matka-lehdestä camperin tehtaanmyymälän (joku vissiin vatuloinut lasten lesäsandaaleja ääneen) ja juttua pidemmälle lukiessa riemuitsin myös tuosta PB-tehtaanmyymälästä. Noiden ihanien maisemien lisäksi tiedossa siis myös shoppailua, voi harmi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi harmi;) Hyvin on mies oppinut, olen hirmu ylpeä, sano terkkuja:)

   Poista
  2. Suosittelen käymään täällä:

   http://www.festivalpark.es/

   Camper oli mielestäni hiukka pettymys, mutta tuolta alueelta löytyi vaikka mitä kivaa :)

   Rose

   Poista
 3. Heippa! Blogiini tuli vinkki postauksestasi, ja olipa kiva, että olit tykännyt! Meillä on täydet seitsemän päivää perillä. Kaipaan rauhaa ja lepoa, ja sitä toivottavasti saari antaa. Mallorcalla ollaan lomailtu tosi paljon, ja tunnen saaren hyvin, mutta Menorca on uusi tuttavuus. Jaime Mascarón tehtaalle pitää päästä, mietin jo, kuinka monet ballerinat kehtaan ostaa... ; )Kiitti hotellivinkistä, mies intoutui siitä kovin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oli tosi positiivinen kokemus. Me oltiin vain kolme päivää, joten kovin tarkkaan en saarta kolunnut, mutta sen minkä ehdin näkemään, niin vakuutuin. Lepoa ja rauhaa saari varmasti tarjoaa. Ja alkukesästä ihan uskomattomat maisemat. Ihan taatusti mennään mekin uudestaan:)

   Poista